Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3642595 razy)
|
Zyon
|
Nie, no, w ksiazce wyraznie jest napisane, zeby tego nie robic jako trening uzupelniajacy do czegokolwiek i zeby nawet nie przesadzac z iloscia treningow, czyli robic 2-3/tydzien, gora 4 ale juz nie zalecaja. Nie wiem czy to celowe, bo az sie czlowiek rwie zeby codziennie zasuwac ale tam stoi, ze efekta nie bydzie jak sie bedzie przesadzac albo wplatac w zwykle treningi Tak, ze poslusznie po rusku wykonuje rozkazy. Co do typow to bede mieszal, tak jak stoi w ksiazce Na razie popmki i swingi, ale potem dodam ten rzut koscia i ew dodam/zmienie na rwania i dipsy. Zobacze po prostu co z tego wyniknie. W koncu to dla "minimalist" jest
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Mnie się zdaje, że widziałem, że można dodać 1-2 razy w tygodniu martwy i drążek, ale może coś źle zrozumiałem. Ja też jestem miłośnikiem minimalistycznych treningów i długich przerw, no i z wiekiem mniejsze ciężary, ale eksplozywnej wykonywane. No ciekaw jestem, jak Ci to siadzie, na zagramanicznych forach piszą, że super do codziennego, normalnego życia.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mnie się zdaje, że widziałem, że można dodać 1-2 razy w tygodniu martwy i drążek, ale może coś źle zrozumiałem. No te rozne dziwaki z youtuba widze juz ulepszaja, jak z Dieta Kwasniewskiego I traktuja to jak taka drobna gimnastyke w dniach nietreningowych podczas cyklu. Ale tam wyraznie w ksiazce sa zalecenia, ze 4 treningi to juz takie maksimum, bo po prostu taki jest tego cel zeby z tego nie robic kolejnego zestawu cwiczen do odbebnienia Ja też jestem miłośnikiem minimalistycznych treningów i długich przerw, no i z wiekiem mniejsze ciężary, ale eksplozywnej wykonywane. No ciekaw jestem, jak Ci to siadzie, na zagramanicznych forach piszą, że super do codziennego, normalnego życia.
No zaden ze mnie advanced ale wlasnie w ksiazce sa przyklady takich co sie zawzieli i nie robili nic wiecej. No wiadomo, ze czasami az ciagnie, zeby pocisnac tyle serii zeby pot zalal dupe i wycisnac sie jak szmate, ale to tez podobna mija sie z celem Tak, ze nawet rzucam ta glupia kostka i sie dostosowuje, choc jak wypadnie 1 to lekki zawod Bo w ksiazce pisze, ze jak nie bedziesz rzucal tylko cisnal za kazdym razem max czyli 5 serii to nie bedzie juz to tylko ten Plan Victora015 z forum DragonDoor....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
No dobra, to jakich efektów można się spodziewać po takiej rutynie? Jest coś mierzalnego czy tylko te mitochondria
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Masz być silny i sprawny, jednocześnie niewyczerpany i nieobolały, ponoć idealny system dla policjantów, strażaków, czy starszych sportowców, co to przesadzają z treningami. Największe zyski odnotują podobno zaawansowani zawodnicy, to nie jest rutyna dla początkujących. Tyle teorii, niespecjalnie wierzę, że czymś to się różni od starego EMOM, a na pewno jest bardzo podobne. Żeby dbać o mitochondria, zwyczajnie nie trzeba się zakwaszać.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26781
|
Zakwaszenie mleczanem sprzyja rakowaceniu, co wykazali w licznych badaniach amerykańscy naukowcy! Dlatego trzeba wyraźnie podkreślić, że wysiłek fizyczny skraca życie, co potwierdzają statystyki średniej długości życia zawodów podawane przez GUS! Zarabianie zaś mózgiem jest jeszcze bardziej szkodliwe, co też można sobie sprawdzić na przykładzie - dla przykładu - lekarzy i dziennikarzy w zestawieniu np. z górnikami i hutnikami. Przepis na długowieczność potwierdzona w praktyce - dobry kucharz, niechęć do wysiłku fizycznego, koniak, cygaro i umiarkowana nadwaga.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No dobra, to jakich efektów można się spodziewać po takiej rutynie? Jest coś mierzalnego czy tylko te mitochondria Jest to opisane w ksiazce, ja powiem jak skoncze Ale przeciez nie kazdy efekt jest mierzalny.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A bo to ina epoka treningowa.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gość miał 91 lat, mimo, że był wegetarianinem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale ciekawe ile lat był tym wegetarianinem...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A tutaj jest. Sporo lat... "Od początku swojej kariery kulturystycznej do 1969 roku Pearl zjadł coś, co większość uważałaby za typową dietę kulturystyczną tej epoki. Obejmowało to dużo białka z mięsa, jajek i ryb oraz wysoki poziom węglowodanów, opartych głównie na ziarnach i skrobi. W tym czasie zdobył 10 ze swoich 11 tytułów kulturystycznych." (...) https://pl.morefit.eu/dieta-billa-pearl/Jajka jadł całe życie...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Najważniejesze, że był wegetarianinem...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Gość miał 91 lat, mimo, że był wegetarianinem. Jak mu tak dobrze było, to czemu nie!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ponad pół wieku, jeśli wierzyć źródłom, ale był lakto-owo, więc nie najgorzej. Pamiętam te jego dietę podawaną w czasopismach; na śniadanie były jaja i twaróg, a potem już jarskie, gęsta zupa z soczewicy, naleśniki z owocami, kanapki z razowca z pasztetem sojowym, pastą ze słonecznika itp.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Fantastyczna dieta - z rana aminokwasy egzogenne, a później węglowodany - idealnie - tak zaleca(ł) Doktor Kwaśniewski, ale kto tam zna "twórczość" Doktora... Jakby co to "dieta japońska" na której od tow. Gierka kilku chciało budować tu "drugą Japonię", a nawet co innego.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Masz być silny i sprawny, jednocześnie niewyczerpany i nieobolały, ponoć idealny system dla policjantów, strażaków, czy starszych sportowców, co to przesadzają z treningami. Największe zyski odnotują podobno zaawansowani zawodnicy, to nie jest rutyna dla początkujących. Tyle teorii, niespecjalnie wierzę, że czymś to się różni od starego EMOM, a na pewno jest bardzo podobne. Żeby dbać o mitochondria, zwyczajnie nie trzeba się zakwaszać. Tak, ja mysle, ze to taki troche program na wyhamowanie ego. NIby czlowiek starszy powinien byc madrzejszy ale sam po sobie wiem, ze czasami czlowiek glupi i trenowalby coddziennie, no bo radosc i euforia a potem .......zastoj. A tutaj masz od 12 do 30 minut i koniec. Ciezko to przetrawic troche mentalnie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
No to czekam na relacje za jakiś czas . Jak masz to tłumaczenie to bym był chętny
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Masz być silny i sprawny, jednocześnie niewyczerpany i nieobolały, ponoć idealny system dla policjantów, strażaków, czy starszych sportowców, co to przesadzają z treningami. Największe zyski odnotują podobno zaawansowani zawodnicy, to nie jest rutyna dla początkujących. Tyle teorii, niespecjalnie wierzę, że czymś to się różni od starego EMOM, a na pewno jest bardzo podobne. Żeby dbać o mitochondria, zwyczajnie nie trzeba się zakwaszać. Tak, ja mysle, ze to taki troche program na wyhamowanie ego. NIby czlowiek starszy powinien byc madrzejszy ale sam po sobie wiem, ze czasami czlowiek glupi i trenowalby coddziennie, no bo radosc i euforia a potem .......zastoj. A tutaj masz od 12 do 30 minut i koniec. Ciezko to przetrawic troche mentalnie Paweł się starzeje, to pewno ma takie programy na tapecie. Poza tym, teraz jest trend, żeby trening przede wszystkim był prozdrowotny i zostawiał siły i czas dla rodziny i pracy, a wynik i wygląd schodzą na drugi plan. I dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No to czekam na relacje za jakiś czas . Jak masz to tłumaczenie to bym był chętny Jeśli można to i ja poproszę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|