Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3642542 razy)
|
Zyon
|
Raz w tygodniu robię, ale dla siły rdzenia, a nie dla kaloryfera. Z obciążeniem, po parę ruchów. To planka lepij ponoc No i git. Tylko Ci podpowiem, że wyżej niż 32kg nie ma co iść. Chcesz siły, wejdź na sztangę, a kupowanie "bestii" czy innych kolubryn, nie ma sensu. Ja swoje 48kg sprzedałem, w klubie mam kule do 56kg i tylko sporadycznie z nich korzystam... Jednak nie głupi wymyślił klasyczne 16, 24, 32kg, te się najlepiej sprawdzają do siło-wytrzymałości, czy tam ogólnorozwojówki, przy czym 24kg najbardziej wszechstronne jest. Te duże, to tak nie bardzo wiadomo do czego mają służyć. Tez tak uwazam. Wypracowac perfekcyjny ruch, utrudniac jak sie da a potem przeskakiwac. Zeby bylo smieszniej, Q&D aktualnie robie 16, wiem, babski ciezar ale mam to gdzies Nie mam tych urzadzen z ksiazki do pomiaru wiec nie bede fisiowal, a z kolei z paru filmow na yT to widzialem, ze lapia ludzie za duze ciezary i kalecza technike, chyba traktuja to jak kolejny trening z silowni. Ja chce uzyskac perfekt kontrole to moze po miesiacu sprobuje wyzej. 32 raczej w tym zestawie nie przewiduje.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Plank nudny, jak już kilka minut możesz w nim siedzieć. Ale okresowo robię i plank. Ja mam 16kg od niedawna, i też używam, a jestem cięższy, niż Ty. Wielokrotne rwania i wyciskanie bottom up to moje ulubione ruchy z tymi odważnikami. No i jak już wiesz o co chodzi, możesz robić bardzo eksplozywne ruchy z lekkim odważnikiem, a to działa na te same włókna mięśniowe, co duży cięzar.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Otoz to, praca nad sama kontrola ruchu i ekspolzywnosc. Co do wagi to mam 9 z przodu Jak zaczalem robic program z Ksiazki BLS to szybko na grzbiet mi mieso wskoczylo, chyba jestem lightgainerem, bo w pasie bez zmian. Na martwym szybko pojechalem, bo przez te wiezadla przez dekady nie tykalem siadow i martwego. Wiem, ze wynik zaden ale dla mnie to cos, w tym wieku
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Uuuu, Panie, i to na ŻO? Mówią, że na tłuszczówce nic nie idzie...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26781
|
I na ketonach można się podrasować.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No mowia ze sie nie da, ale jak zrobilem jak to kiedys Einstein ponoc gadal "kiedy wszyscy mowia, ze sie nie da czegos zrobic, nagle przychodzi ktos kto o tym nie wie i to robi" Nie sypalem wyngli jak Mariusz zaleca 100 czy wincyj (choc moglem sie zblizac, wszak nie licze ani waze), ino lecialem normalnie dzien jak codzien. Moze jakbym sypal wiecej to bym mial lepsze osiagi ale mi raczej na masie nie zalezalo, wszak uprawiam tez inne dziedziny gdzie masa przeszkadza
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale w pewnym wieku mężczyzny trzeba mieć trochę piersi i sześciopak, bo inaczej ciężkie branie jest... Niektórym nawet takie walory nie pomagają w dzisiejszych czasach, bo dziś starczy jak facio jest "dziany"...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z jednej strony dobrze, bo sarkopenia i dziadzienie później dopadnie, a z drugiej, 100kg mięsa nosić na sobie, to może niezdrowo troszku...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale to nie "mięso", tylko "woda"... Atawizm kobiecy w wyborze partnera z czasów łowiectwa jest tak silnie zakorzeniony, że choć rozwinęło się rolnictwo, to "bicek" jest nadal atrybutem męskości w pewnym wieku.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale w pewnym wieku mężczyzny trzeba mieć trochę piersi i sześciopak, bo inaczej ciężkie branie jest... Niektórym nawet takie walory nie pomagają w dzisiejszych czasach, bo dziś starczy jak facio jest "dziany"... No wiadomo, ze na plazy czy wczasach lepiej byc wielkim chlopem, bo to ulatwia zycie No ale ja jeszcze w gale gram i inne podskoki... Tak czy siak da sie na tym optyketo No chyba ze zem sie zatuczyl ale w pasie niby bez zmian Dlatego troche mbue ciekawi czy ba tym programie pogubie nieco...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Samo wyjdzie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dziś trening domatora: -snatchpull 6x20@32kg -Sots press 6x3@32kg -clean&jerk 6x5@32kg -snatchpull 3x30@24kg. Uwielbiam zarzut odważnika, jak ląduje na ramieniu w lockoucie, poezja!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie wiem jak to skomentować!
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1044
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wiadomo, dlatego wyłącznie prozą piszę!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No ale jak przecież prezentujesz tu forum swoją twórczość.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|