Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3642537 razy)
|
|
Gavroche
|
Ona jest ponoć miliarderką i ma po prostu takie hobby, na pewno też dochodowe, bo potworki są teraz w cenie. Ale masę mięśniową ma niespotykaną u kobiet.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To na pewno. Mało który facet jej dorównuje... Najpierw myślałam, że to są dwie różne kobiety...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kamizela 32? Nie wiedzialem, ze takie sa, ja w lecie z 10 lazilem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dobre i 10kg, zmienia mechanikę i środek ciężkosci. Ja mam bardzo starego Nike, rzepy do niczego i pęka już materiał. Regulowana od 20 do 32kg, ale widziałem już takie regulowane od 1 do 50kg. Ja używam tylko do marszów i czasem do rwania z podwójnymi odważnikami, ale można i do pistoletów, dipsów, drążka, sprintów, a niektórzy chodzą po prostu, by palić kalorie
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na tym SF mają naprawdę ciekawe pomysły na minimalistyczne treningi dla normalnych ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dobre i 10kg, zmienia mechanikę i środek ciężkosci. Ja mam bardzo starego Nike, rzepy do niczego i pęka już materiał. Regulowana od 20 do 32kg, ale widziałem już takie regulowane od 1 do 50kg. Ja używam tylko do marszów i czasem do rwania z podwójnymi odważnikami, ale można i do pistoletów, dipsów, drążka, sprintów, a niektórzy chodzą po prostu, by palić kalorie Ja jeszcze zakladalem sobie na kazda kostke 3kg obciaznik i niezle to dawalo, ale nie byl to dobry pomysl Obcieralo jak cholera Ale nogi czulem niezle.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Może jakieś getry by pomogły, albo wysokie buty i na buty dać te opaski? Właśnie dlatego zwlekam z wymianą kamizelki, bo jest bardzo wygodna i nigdzie już nie ociera. Zamiast obciążników na nogi, czy kamizelki, można wziąć w łapy lekkie hantelki i maszerować, to chyba nawet jest opatentowane jako Heavy Hands.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobre i 10kg, zmienia mechanikę i środek ciężkosci. Ja mam bardzo starego Nike, rzepy do niczego i pęka już materiał. Regulowana od 20 do 32kg, ale widziałem już takie regulowane od 1 do 50kg. Ja używam tylko do marszów i czasem do rwania z podwójnymi odważnikami, ale można i do pistoletów, dipsów, drążka, sprintów, a niektórzy chodzą po prostu, by palić kalorie Ja jeszcze zakladalem sobie na kazda kostke 3kg obciaznik i niezle to dawalo, ale nie byl to dobry pomysl Obcieralo jak cholera Ale nogi czulem niezle. Mnie to się kojarzy z niewolnikiem z kulą u nogi...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale oni nie narzekali, że ociera, albo, że jedna noga lepiej się rozwija.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Na tym SF mają naprawdę ciekawe pomysły na minimalistyczne treningi dla normalnych ludzi. Na początku miałem obiekcje, ten cały step loading w s&s, nie patrzenie na czas, mam robić w kółko to samo i oczekiwać progresu. Ta jasne. Jeszcze do tego trzymałem się pulsu wg reguły Maffetone więc starałem się nie przekraczać 145 uderzeń na min. No i tak klepałem te swingi i tgu na 24ce przez jakiś miesiąc i dzisiaj bez jakiś wielkich emocji wskoczyłem na 32 . Oczywiście powolutku, po jednej seryjce na każdą rękę. Już mi nie śpieszno, gdy widzę że to działa
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na tym SF mają naprawdę ciekawe pomysły na minimalistyczne treningi dla normalnych ludzi. Na początku miałem obiekcje, ten cały step loading w s&s, nie patrzenie na czas, mam robić w kółko to samo i oczekiwać progresu. Ta jasne. Jeszcze do tego trzymałem się pulsu wg reguły Maffetone więc starałem się nie przekraczać 145 uderzeń na min. No i tak klepałem te swingi i tgu na 24ce przez jakiś miesiąc i dzisiaj bez jakiś wielkich emocji wskoczyłem na 32 . Oczywiście powolutku, po jednej seryjce na każdą rękę. Już mi nie śpieszno, gdy widzę że to działa Tak ogólnie to odważniki są super dla starzejącego się miłośnika żelaza. Mniejszy ciężar, element kondycyjny, wielokrotne powtórzenia "nawilżające stawy", a frajda jest. Ale moim zdaniem tu i ówdzie trzeba dorzucić jakiś siad/martwy i ciężkie push ze sztangą, jeśli chce się siły, tęskni się za dużym ciężarem, bo odważnik tego nie da niestety, co by nie mówli "fachowcy". A to o czym piszesz, to reguła Hebba: https://www.dragondoor.com/infinite_isometrics_hebbs_rule_the_law_of_strength_training/Metoda kieratu smaruje rowek, czyli "odhamowuje" nasze fizjologiczne ograniczenia, jakie każde ciało nakłada na siebie, żeby się zwyczajnie nie uszkodzić. Teraz, jak masz już cięższą kulę, nie odstawiaj lżejszej, tylko skup się na ćwiczeniu z nią jak najbardziej dynamicznie. Z taką intencją p.....nięcia, a jeszcze szybciej zobaczysz efekty.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
32 wchodzi na 20% objętości, reszta 24. I mam tak klepać przez 4 tygodnie nim dołożę kolejne 20%. Niby Pawełek zostawia furtkę do szybszego progresu, ale "only if you are a seasoned athlete highly in tune with your body " To raczej jeszcze nie ja, więc pozostaje powoli karczować tą dżunglę
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Im więcej zabawy tym fajniej, chodzi o gonienie króliczka.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Jasne. To s&s to takie gpp ma być u mnie teraz i w tle coś tam sobie dłubie. Sprawdziłem np taki prosty schemat z easy strength z podciąganiem w drabinach 1,2,3x3. Niby nic zrobić takie trzy drabinki, ale tygodniowo już się tych powtórzeń zbiera. Minęły dwa tygodnie takiej zabawy i podciągnąłem się z 24ką już w pełnym zakresie, gdzie nie umiałem wcześniej dociągnąć końcówki nad drążek. To chyba były moje najłatwiejsze gainsy w historii .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bo codzienny trening działa, nawet dwa razy dziennie dobrze działa, tylko trzeba się nieco mitygować i wiedzieć, kiedy wrócić do 3-4 sesji tygodniowo. Baw się tym, ja to kiedyś byłem niezłym sztywniakiem, tzn. miałem w głowie jakiś tam nieprzekraczalny schemat i trudno mi było wyjść poza ramy, ale powoli się nauczyłem, że wszystko może działać z korzyścią, tylko nastawić się trzeba odpowiednio.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
|