Dasna
|
Dasna ,winszuje z całego serca Dziękuje bardzo
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26769
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moja dziewczyna - zuch!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26769
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Wróciłam wczoraj z Ostrowca Swietokrzyskiego z Pucharu Gór Swietokrzyskich, gdzie byłam zaproszona przez moja bliska koleżanke Aline Pożoge znana w kraju i za granica świetna sztangistkę.
Piękna impreza bardzo promujaca dwubój olimpijski. Zostalam poproszona nawet o wywiad do kamery miejscowej telewizji. Otrzymałam przepiękny puchar i medal a także nagrody rzeczowe. Od dzieciaka do Mastersiaka. Sztanga , pomost łącza pokolenia. Nawet nieżle wystartowałabym , w Orlando , he, he , gdzie teraz trwają 2022 IWF World Masters Championships, byłabym druga, bo fantastyczna jak zwykle Holly Arrow zrobiula 117 kg w dwuboju !!!! Kosmos w tym wieku i w teh kategorii wagowej czyli do 64 kg. To jest około 40 kg wiecej od średniej w tym wieku i kategorii. Jak ona to robi ?????? Zaznaczan , że jest kontrola antydopingowa. Chyba , że o czymś nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Brawo! Z tym, że kontrola antydopingowa nie ma wiele wspólnego z używaniem PED's przez sportowców.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wróciłam wczoraj z Ostrowca Swietokrzyskiego z Pucharu Gór Swietokrzyskich, gdzie byłam zaproszona przez moja bliska koleżanke Aline Pożoge znana w kraju i za granica świetna sztangistkę.
Piękna impreza bardzo promujaca dwubój olimpijski. Zostalam poproszona nawet o wywiad do kamery miejscowej telewizji. Otrzymałam przepiękny puchar i medal a także nagrody rzeczowe. Od dzieciaka do Mastersiaka. Sztanga , pomost łącza pokolenia. Nawet nieżle wystartowałabym , w Orlando , he, he , gdzie teraz trwają 2022 IWF World Masters Championships, byłabym druga, bo fantastyczna jak zwykle Holly Arrow zrobiula 117 kg w dwuboju !!!! Kosmos w tym wieku i w teh kategorii wagowej czyli do 64 kg. To jest około 40 kg wiecej od średniej w tym wieku i kategorii. Jak ona to robi ?????? Zaznaczan , że jest kontrola antydopingowa. Chyba , że o czymś nie wiem.
Brawo Ty!
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Teraz nawet opracoawano testy izomorfowe, które mogą wykryć hGH.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Testosteron base podawany raz dziennie, rano, nadal jest niewykrywalny. Można elegancko zejść ze wszystkiego przed zawodami i być "czystym". I to taki prymitywny sposób, a przecież używanie substancji maskujących PED's jest powszechne. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Masking_agentSzczerze mówiąc, nie wierzę, że ktokolwiek w zawodowym sporcie (masters to inna baja) nie używa wspomagania. Kontrola to sztuka dla sztuki, podobnie jak kontrole w innych dziedzinach życia.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I tak wszyscy z Janosikiem jadą.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Szczerze mówiąc, nie wierzę, że ktokolwiek w zawodowym sporcie (masters to inna baja) nie używa wspomagania. Mastersi ha, ha. Na 4 lata i 8 lat sa pozawieszani. Jak inna ? IWF przepisy. 1.1.2 IWF uznaje cztery (4) grupy wiekowe: i) Juniorki i Juniorzy młodsi : wiek 13 - 17 lat ii) Juniorki i Juniorzy : wiek 15- 20 lat iii) Seniorki i Seniorzy ; wiek 15 lat i wiecej iv) Weteranów : wiek 35 lat i więcej. Co ludzie z tym , że Mastersi to co innego. Chcesz dzigać w mastersach na poziomie międzynarodowym to idziesz na wyczynowca a nie sobie popodnosic o tak. Popalone podejścia maja ludzi nawet po 90 -tce. Nic innego, to samo a czasem bywa ostrzej. Te same przepisy i wymagania. To jest ta sama Federacja w róznych kategoriach. A , że sedziowanie .... To zależy od sędziów, komisji. itp. itd. I od kasy oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Inna baja z tego powodu, że sterydy i spółka nie dają już tyle co u młodych zawodników. Poza tym mastersi są często na HTZ ze względów medycznych, to też zmienia obraz wyników ew. kontroli. I w końcu starszakom warunkowo dopuszcza się szereg leków, które są na liście.
|
|
|
|
|
|
|
|