Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3641922 razy)
|
renia
|
Dzięki. To jest rower firmy Kettler - Cardio Fitness electronic by Siemens, przywieziony z Niemiec. Musi być do kontaktu podłączony... Ale pedałować trzeba samemu...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Elektryk
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26765
|
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
Kolejne rwanie za mną 16kg/80/5min Dyszka więcej, puls tylko lekko w górę w porównaniu do ostatniej sesji. Zacząłem od x8 co 30s, ale zaraz przeszedłem na x16 co minutę. Lekki zapas jest. Po tym już na spokojnie: rwanie 24kgx2,2,3,2,2,3,2,2,3,2 clean 32kgx jw Odcisk się naprawił, ale prawie zerwałem kolejny
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Rękawiczki, ale nie wszyscy lubią.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kolejne rwanie za mną 16kg/80/5min Dyszka więcej, puls tylko lekko w górę w porównaniu do ostatniej sesji. Zacząłem od x8 co 30s, ale zaraz przeszedłem na x16 co minutę. Lekki zapas jest. Po tym już na spokojnie: rwanie 24kgx2,2,3,2,2,3,2,2,3,2 clean 32kgx jw Odcisk się naprawił, ale prawie zerwałem kolejny Rwanie na ilość sugeruję robic na końcu treningu, po pierwsze będziesz dobrze wprawiony i "obudzony", a po drugie pozostałe ćwiczenia będą świeższe, bo na początku. Mnie jak bolały odciski, to zaraz po treningu (żeby doszły do siebie do kolejnego) ścinałem je lekko takim nożykiem do pięt, mniej wystają - mniejsza masa do zerwania. Chodziłem też do fachowca od manicure, ale nie wiedział o co kaman i ledwie naruszał modzele. Admin sugeruje rękawiczki, ale one też się marszczą i robią więcej bałaganu... Jest specjalny chwyt, rączka przebiega po palcach, a nie po dłoni, ale ja nie umiem go stosować, więc nie radzę.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dłoń lepiej znosi takie obciążenia niż same paliczki, ale jak komu pasuje, jeśli wynik jest!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wahałem się czy nie napisać "śródręcze", ale dłoń też jest ok.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Spróbuję robić kondycje na koniec i zobaczymy. Co do rękawiczek to próbowałem takimi bez palców, ale się i tak zwijały. Na trening zaklejałem ten zerwany odcisk takim plastrem do naciągania mięśni, trzyma zajebiście bo zapinałem go o palec jak te skórki co maja crossfiterzy do podciągania. Ogólnie czuję że te snatche @16kg są juz coraz lepsze technicznie a za szkody chyba bardziej odpowiadają cleany @32kg.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Co do uchwytu to stosuje metodę na chomika. Trzymasz na tyle mocno by ci z ręki nie uciekł, ale tak by go nie udusić O ile jeszcze odważnik nigdy mi nie uciekł to niekiedy pewno się za mocno ściśnie i przeleci po odciskach miast je minąć.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ciężko jest chwytając w dłoń odcisków sobie nie narobić... Na przykład - kopanie ogródka szpadlem - odciski murowane.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Jasne. Ja mam wyhodowane już niezłe z racji pracy fizycznej jak i siłowni. Problem jest taki, że przy rwaniu odważnika ten ostatni winien ładnie przelatywać między palcami a miejscem bliżej nasady dłoni, omijając właśnie odciski pod palcami. Spróbuję je złagodzić troszkę. Zalatuje metro ale czego się nie robi dla wyniku
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pogadałem sobie ze sztuczną inteligencją. Zadałem kilka pytań ChatGPT, głównie o programy treningowe. Trzeba przyznać, że nie za bardzo można się przyczepić do odpowiedzi, ale są one szablonowo internetowe, czyli 3-4 serie po 10-12, 10 minut rozgrzewki, 10 minut schładzania, trochę wolnych ciężarów, trochę maszyn, nawet z progresją i odładowaniami, czyli nic nowego, ani błędnego. Odradza trening z ciężarami 1 raz w tygodniu, minimum to 2 razy, a najlepiej 3-4, odradza ruchy częściowe, ruchy oszukane, każe unikać przetrenowania itp. Nuda.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
To dopiero raczkowanie AI, oby tylko nie przerodziła się w "skynet", bo zaś jaki John Connor się znajdzie, co będzie zbawiać świat ...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jasne, wystarczy że już Kaczyński zbawia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Transfery odchodzą na całego.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja się sam trenuję, obecnie właśnie lekko się przetrenowuję, jeszcze z 10 dni, a potem wyjazd na ferie, żeby skonsumować to przetrenowanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|