Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3641894 razy)
|
Dasna
|
Moje przygotowania do Mistrzostw świata Masters w PC w Wieliczce ze względu na kontuzje kolana są w powijakach. Co będzie to będzie. A jeszcze musze zbic 1 kg , zeby wystartowac w kat . do 64 kg. A w ogóle jako Biuro Prasowe będę tam siedzieć 12 dni. Szkoda, tyle starań i trudu włożyłaś w przygotowania... Tak to bywa. Ale ja tez juz trochę zmęczona jestem tym reżimem , który muszę miec , żeby startowac To pilnowanie wagi, zbijanie wagi, klasyfikacja, minimum startowe, ocena przez sędziów, reżim treningowy, nacisk na wynik, itp. itd. Mam troche dosyc.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26762
|
Rozumiem całkowicie - mnie jak "leń odgarnął" to z dnia na dzień przestałem biegać...
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
@Dasna Nie możesz wystartować w wyższej kategorii?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dasna, powodzenia dziewczyno! A ja się chwalę. Przez wyjazdy wakacyjne niespecjalnie trenowałem, ale regularnie robiłem podciągania na drążku, bo to można zrobić wszędzie i zawsze. Dużo podciągań w różnych chwytach; nachwyt, podchwyt, neutralny, przemienny, na różnych drążkach; w siłowni, na placu zabaw, na trzepaku, na gałęzi, na linie, na obręczach gimnastycznych. W samochodzie woziłem odważnik 32kg, więc sporo podciągań z takim obciążeniem, ale dużo też bez. No i dzisiaj na siłowni zrobiłem mój życiowy rekord w podciąganiu z obciążeniem, podciągnąłem się raz, z brodą nad prężnikiem drążka, z dowieszonym ciężarem 105kg. Poprzedni rekord sprzed około 6 lat to ciężar 90kg, przy wadze ~92kg, obecnie waga ciała 97kg. Dodam, że jestem już po złej stronie czterdziestki.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zaraz będę miał 34 lata stażu w treningu siłowym, jakieś ograniczenia już się pojawiają, ale z wiekiem przychodzi również rozsądek, więc jakoś się żyje na tej wsi.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wszystko rozcieńczają i uchodzi im to na sucho, ale zaczną 8 set rozcieńczać, to wtedy poczują co to gniew oszukanego obywatela.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Powolutku miłość do supli i do leków staje się niemodna, to bardzo dobry kierunek.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Niby podlegają suplementy kontroli zgodnie z prawem unijnym, ale ... Najważniejszy ostatecznie jest zawsze zarobek niezależnie od "dobrych chęci".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A karma dla psów podlega kontroli?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne - na zasadzie żyje-zdechł... A jeśli to drugie, to nie z powodu karmy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Niby podlegają suplementy kontroli zgodnie z prawem unijnym, ale ... Najważniejszy ostatecznie jest zawsze zarobek niezależnie od "dobrych chęci". Alkohol też podlega W dzisiejszych czasach, suple, leki, różne zioła, energetyki, i inne cuda na kiju mają się dobrze - wszystko ogólnie dostępne, i trendy W komunie tak łatwo nie mieli, flaszka na melinie, piwo od 13- tej...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Fantastycznie się na tym kasiorkę trzepie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
@Dasna Nie możesz wystartować w wyższej kategorii?
W niższej mam szansę na medal.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Dasna, powodzenia dziewczyno! A ja się chwalę. Przez wyjazdy wakacyjne niespecjalnie trenowałem, ale regularnie robiłem podciągania na drążku, bo to można zrobić wszędzie i zawsze. Dużo podciągań w różnych chwytach; nachwyt, podchwyt, neutralny, przemienny, na różnych drążkach; w siłowni, na placu zabaw, na trzepaku, na gałęzi, na linie, na obręczach gimnastycznych. W samochodzie woziłem odważnik 32kg, więc sporo podciągań z takim obciążeniem, ale dużo też bez. No i dzisiaj na siłowni zrobiłem mój życiowy rekord w podciąganiu z obciążeniem, podciągnąłem się raz, z brodą nad prężnikiem drążka, z dowieszonym ciężarem 105kg. Poprzedni rekord sprzed około 6 lat to ciężar 90kg, przy wadze ~92kg, obecnie waga ciała 97kg. Dodam, że jestem już po złej stronie czterdziestki. Dziękuje i brawo Ty !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Uff, wreszcie jestem w domu po 10 dniach orki. No, takiego mlynu dawno nie miałam. Wywalczylam srebrny medal World Masters Weightlifting Championship Wieliczka 2023. Nie spodziewalam sie tak żazartej walki ze strony Finki , która nagle , po wadze pojawila się w mojej grupie. A ja bez treningu z tym nieszczęsnym krwiakiem w kolanie i po zbiciu 4 kg wagi Gdybym trenowala to nie byłoby takich nerwów. Wreszcie po podrzucie 42 kg zyskałam 1 kg przewagę i jest srebro. Sedziowałam 5 sesji pod okiem jury i nie było źle, choc na początku miałam tremę. Przyjechali zawodnicy m.in z Arabii Saudyjskiej, Iranu, Nowej Zelandii, Singapuru, Libanu, Mongolii, Argentyny, Islandii,cała Europa, itd. itp. Pogadałam sobie ze Smalcerzem , Anatolijem Pisarenką, Cheryl Haworth . Bilans medyczny to zasłabnięcia, złamane biodro, wywinieta ręka w łokciu tyłem do przodu i jakies drobne , inne rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|