admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26762
|
Malowanie, ale paznokci jest strasznie wyczerpujące! Dlatego wymyślili tipsy..
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Moje paznokcie są teraz w nienajlepszym stanie , bo lakierobejca weszła do użycia i trochę się zbrązowiły.
Dalej konsekwentnie nie trenuje , przynajmniej w siłowni , bo ten remont to jak trening funkcjonalny połączony z jiga. Oprócz tego jak pomoge męzowi przy rozładunku samochodu z cięzkich pojemników z woda i kwiatami to bicek nie spada. Cardio tez mam bo, 555 razy po schodach to odczuwam . Wygibasy przy malowaniu tez swoje robia. Ale wiem , że jeśli zostawię ten remont z niedoróbkami, to potem nie wezmę sie za to , bo.... trzeba trenowac i przygotowywać sie do zawodów już na przyszły rok. Chce jechac na ME Masters w Durres ( Albania) . musze jednak zrobic kwalifikacje , co nie jest wcale takie łatwe jesli nie trenujesz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To nasz najmłodszy (24 lata) teraz przygotowuje się do maratonu na 40 km. Wczoraj przebiegł 11 km.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Maratony są wybitnie szkodliwe dla zdrowia i to nie z przyczyny "miażdżenia krwinek czerwonych w podeszwach" jak to wyszło w jednym z badań "naukowych".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przeciążenie organizmu?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wzrost poziomu rodników w trakcie maratonu może zabić jak tego nieszczęśnika co pierwszy i ostatni raz przeleciał z Maratonu do Aten. Jakby co, to gdzieś tam czytałem, że w zdrowej komórce w sekundę powstaje ponad 1000 rodników z czego ich wyłapywaniem zajmuje się praktycznie tylko glutation, cholesterol i albumina, barwniki żółci wchłaniane do krwi z jelit, a reszta antyoksydantów to "naukowe pierdoły" - "nieistotne statystycznie", wykorzystywane w sytuacji krytycznej czego najlepszym przykładem jest wlew dożylny wit.C w przypadku sepsy, choć witamina C podawana jedynie w pokarmach takich właściwości już nie ma. Ale nie chcę się rozpisywać na ten temat, bo musiałbym na pubmed wejść, bo może co nowego "odkryli" - choć wątpię. Dopiszę tylko, że podczas długotrwałego wysiłku fizycznego, a także we wszystkich wysiłkach beztlenowych głównym rodnikiem zabijającym jest rodnik wodorowy, czyli proton, ale niestety nie mam głowy dziś do zajmowania się takimi pierdołami jak "stres oksydacyjny" który w homeostazie u zdrowego człowieka nie występuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
10km lekkiego biegu zdrowo, 100m sprintu "choro", że o maratonie nie wspomnę...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
10km lekkiego biegu zdrowo, 100m sprintu "choro", że o maratonie nie wspomnę... Mnie wychodzi że najchorzej - 400m. Maratonów i 800m nie biegam.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Lekkoatleci twierdzą, że 800 jest najgorsza w sensie wyczerpania po biegu.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Być może coś w tym.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Teoretycznie tak...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Po 3, 5 miesiąca przerwy zawitałam do siłowni i troche rozruchu zrobilam. Nie jest najgorzej, ale nie mam już zapału ( przynajmniej na teraz) do startów w zawodach. Ot, tak pochodzic dla przyjemności. Póki co mnie nie najdzie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Będą płytki nerwowe boleć jak nic!
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Maratony są wybitnie szkodliwe dla zdrowia i to nie z przyczyny "miażdżenia krwinek czerwonych w podeszwach" jak to wyszło w jednym z badań "naukowych".
Już przełożył go na następny rok a w tym roku tylko "malutki" maratonik 18 km... Do Pucka...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No ale z jakiego powodu? Trasę podtopiło, czy jak?
|
|
|
|
|
|
|
|
|