Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z czosnkiem jeszcze śledzi nie jadłam... Trzeba będzie spróbować. Zawsze najbardziej śledzie nam smakują jesienią. Parę dni temu zrobiłam je z cebulką i olejem słonecznikowym z dodatkiem pieprzu i świeżych liści laurowych. Też dobre.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bez czosnku jesz? Ja zawsze sledzie z czosnkiem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
A ja pierwsze słyszę... Na Kaszubach bardzo rzadko czosnku do potraw dodawano. Dziwiłam się, że w białostockim go jedzą i to z boczkiem wędzonym...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Czosnek zaburza równowagę biotopu jelitowego, ale nieszczelności jelit i "glutenozy" na szczęście nie powoduje.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
i jeszcze do tego olej rafinowany z bidronki. Zakładam, że nie wyciskałaś sama nasion słonecznika niezmodyfikowanego Jutro odezwij się, czy żyjesz?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czosnek zaburza równowagę biotopu jelitowego, ale nieszczelności jelit i "glutenozy" na szczęście nie powoduje. I na tym się opiera jego lecznicze działanie kiedy wszyscy chrychają dookoła. Ale to trzeba rozważny cykl zastosować.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chleb, fasola, groch, czosnek, cebula i wino jest świetną dietą prozdrowotną i więcej nie trzeba nawet dla gladiatorów, co potwierdziły obserwacje naukowe. Taka dieta ma uzasadnienie za równo naukowe, jak i ekonomiczne i powinna być szeroko propagowana przez określone środowiska.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tego nie da się przewidzieć!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Można z fusów wywróżyć...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To dobra wróżba!
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Czosnek zaburza równowagê biotopu jelitowego, ale nieszczelnoci jelit i "glutenozy" na szczêcie nie powoduje. Uwielbiam sobie tak zaburzać biotop. Tylko ciśnienie przy tym w dół leci i chce się spać.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Ja też nigdy wcześniej nie słysałam o śledziach z czosnkiem. Że też tego nie wymyśliłam.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|