forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-26, 04:18:51

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669747 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Ĺťywienie Optymalne
| | |-+  Watpliwosci przy przejsciu na ZO
« poprzedni następny »
Strony: 1 [2] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Watpliwosci przy przejsciu na ZO  (Przeczytany 18889 razy)
Diogenes z Synopy
Gość


Email
Odp: Watpliwosci przy przejsciu na ZO
« Odpowiedz #20 : 2015-10-29, 17:13:04 »

akurat ten indyk to jest do niczego niepotrzebny, bardziej trza zwracać uwagę na rodzaj tłuszczu, który tam występuje. Najlepiej nasycone. Oleje roślinne palmowe i utwardzone w pasztecie radzę unikać. Białka sojowe również.
Najlepszy by był najprostszy. Podgardle , wątroba , sól. Ale pewnie takich nie ma w sprzedaży  Wink  Kup słoninę i wątrobę, zmiel i upiec sobie pasztet. Podaj z masłem dla podbicia smaku. W Norwegii jest bardzo dobre.
Cytuj
Nie chce wywolycwac wielkiej polemiki przed przeczytaniem ksiazek. Pewnie wiele wyjasnia.
Tak, to jest b proste. Ale trzeba wiedzieć.
Zapisane
kasara1991
Gość


Email
Odp: Watpliwosci przy przejsciu na ZO
« Odpowiedz #21 : 2015-10-29, 22:51:46 »

"Przetrwac"? Optymalne zycie tu jest prawie latwiejsze niz w Polsce, biorac pod uwage jakos i "czystosc" produktow kupowanych w sklepie: masla, smietanki, jajka, miesa - bez domieszek i konserwantow. Ten pasztet bym uciela, sama chemia. Jak chcesz dobre mieso i podobry, to jest Strom Larsen i Mathallen, ja sie zaopatruje w golonke w Meny, a boczek i podroby mam z Polski.
Zapisane
Jarek
Gość


Email
Odp: Watpliwosci przy przejsciu na ZO
« Odpowiedz #22 : 2015-10-29, 23:10:31 »

"Przetrwac"? Optymalne zycie tu jest prawie latwiejsze niz w Polsce, biorac pod uwage jakos i "czystosc" produktow kupowanych w sklepie: masla, smietanki, jajka, miesa - bez domieszek i konserwantow. Ten pasztet bym uciela, sama chemia. Jak chcesz dobre mieso i podobry, to jest Strom Larsen i Mathallen, ja sie zaopatruje w golonke w Meny, a boczek i podroby mam z Polski.
Milo jest czytać kogoś ,kto ŻO dostrzega jako sposobu na życie ,bo właśnie to jest prawidłowość stosowania żywienia i zrozumienie dr Kwaśniewskiego. Laughing Laughing Wink
Zapisane
Aries
Gość


Email
Odp: Watpliwosci przy przejsciu na ZO
« Odpowiedz #23 : 2015-10-30, 12:33:49 »

W Oslo zapewne jest latwiej. Duzo wieksze miasto, wiecej ludzi  co za tym idzie wiekszy wybor.
Co do czystosci jedzienia. Tez myslalem, ze jest super eko. Prawda jest inna. Norwegia przoduje w uzyciu nawozow sztucznych i srodkow ochrony roslin. Pozniej te resliny zjadaja zarowno zwierzetai ludzie. Zboze w polu w pazdzierniku, nie zebrane z powodu pogody? Zdarza sie. A ziemniaki, ktore przed zbiorami, opryskiwane defoliantami? To juz standard.
Predej w Polsce mozna znalezc "czyste" jedzenie.

Pozdrawiam,
Zapisane
administ
Gość


Email
Odp: Watpliwosci przy przejsciu na ZO
« Odpowiedz #24 : 2015-10-30, 12:38:58 »

A w takim przypadku, to tylko bretarianizm, ale to chyba lepiej w Afryce wychodzi! Wink
Zapisane
Aries
Gość


Email
Odp: Watpliwosci przy przejsciu na ZO
« Odpowiedz #25 : 2015-10-30, 16:29:04 »

Woda skazona, slonce pewnie tez. Ma jakies plamy Smile
Zapisane
administ
Gość


Email
Odp: Watpliwosci przy przejsciu na ZO
« Odpowiedz #26 : 2015-10-30, 17:16:20 »

Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo pod Słońcem... Wink
Zapisane
Strony: 1 [2] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.035 sekund z 18 zapytaniami.