Diogenes z Synopy
Go
|
Kocham go bardzo za to, że nie odmienił mojego. Po prostu się nie zainstalował.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Używam aktualne trzech systemów XP, 7 i 10 i być może jestem mało wymagającym klientem, ale nie widzę różnicy poza logotypem w czasie uruchamiania systemu. Teraz piszę z 10-ki, ale jeżeli musiałbym zmienić na Xpka, to bez żalu, choćby od zaraz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Używam aktualne trzech systemów XP, 7 i 10 i być może jestem mało wymagającym klientem, ale nie widzę różnicy poza logotypem w czasie uruchamiania systemu. Teraz piszę z 10-ki, ale jeżeli musiałbym zmienić na Xpka, to bez żalu, choćby od zaraz. Nie tyle malo wmagajacym klientem userem, co zwyczajnie nieswiadomym mozliwosci Windows 10. Google: windows wsl bashWindows 10 to pierwszy OS MS nadajacy sie nie tylko to odtwarzania multimediow.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No i w tej nieświadomości jest mi bardzo wygodnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
-> nie tylko do*
Innymi slowy: nadajacy sie do czegos wiecej niz sama konsumpcja tresci i ogladanie multimediow.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Świat istnieje nie od dzisiaj.W 2005 roku pracowałem na laptopie 1.6GHz jeden rdzeń, 512MB Ramu, HDD 60GB 5400RPM i było tam wszystko i działało bez czekania na komputer. O ile szybciej "to wszystko" może działać na 2x2.8GHz 2GB Ramu, SSD 250GB - ja wiem. Że się coś nie da, że na coś trzeba czekać to tylko jest wina udziwnień implementowanych po to by była sprzedaż nowości, tak w sprzęcie jak i oprogramowaniu. Świat komputerów w 2005 istniał i miał się doskonale, teraz kupisz laptopa za 2000PLN z 10win i coś chcesz zrobić i czekasz i czekasz, tak to wygląda z punktu widzenia użytkownika, nie konesera udziwnień.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
teraz kupisz laptopa za 2000PLN z 10win i coś chcesz zrobić i czekasz i czekasz, tak to wygląda z punktu widzenia użytkownika, nie konesera udziwnień.
Jesli doswiadczasz takich rzeczy, to na przyszlosc nie kombinuj tylko zakup wydajniejszego laptopa za wyzsza kwote. Bedzie po problemie. To nie wina Windows 10, ze akurat Twoj laptop jest nienajlepszy. Laptop za 2000 PLN, to dosc tanio... Jesli chcesz sprzet uszyty pod Windows 10 (tak jak iOS jest uszyty pod MacBooka i jego uzytkownicy zachwycaja sie jaki to on niezawodny i wydajny), to po prostu szarpnij sie na Microsoft Surface Book... -> https://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/productID.325716000Microsoft Surface Book - 1TB / Intel Core i7 $3,199.006th Gen Intel Core i7, 1TB SSD, 16GB RAM / dGPU 13.5-inch PixelSense touchscreen display Surface Pen included Windows 10 Pro W kazdym innym przypadku, kiedy Windows 10 "nie siedzi" na sprzecie zrobionym specjalnie pod niego przez MS trzeba sie liczyc z mozliwymi klopotami. Zwlaszcza na tanim sprzecie o kiepskiej specyfikacji. Pamietaj, ze czasy sie zmienily... aplikacje sa raczej projektowane tak, by wszystko szlo w chmure, bo liczy sie "big data". Z tego powodu istotne jest by sprzet mial sporo RAM.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tyle ile on ma win, to nie jedna winiarnia mogłaby pozazdrościć.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Być może, bo to na tych wysokich stanowiskach od rautu do rautu życie mija.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
od rautu do rautu Warto tylko laptopa za$3200 ubezpieczyć od zalania przy biesiadzie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale jak się (nie)chcący zaleje, to nawet lepiej, bo dane znikają.
|
|
|
|
|
|
|
|