Autor
|
Wtek: Pytanie o Windows 10 (Przeczytany 111865 razy)
|
anakin
Go
|
...postawic, w sensie. Bo ci jego, ci przekonani beda stac wiernie... Jak Kaczynski na marszu pamieci poleglych w Smolensku!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
To już przynajmniej wiadomo dlaczego potrzeba 10 rdzeni i 8GB pamięci operacyjnej, jak programiści patrzą na takie przykłady i nawet ich to nie rusza!! https://pl.wikipedia.org/wiki/Pythonsilnia w C
int silnia(int x) { if (x == 0) return 1; else return x * silnia(x-1); }
silnia w Pythonie:
def silnia(x): if x == 0: return 1 else: return x * silnia(x-1) Ja wiem, że to może poglądowo, ale sama taka myśl prosi się o zwis i woła o pomstę!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Znam odpowiedz! ...
Podatki, edukacja, emigranci-przestępcy i nie, deportacja busami i pociągami, sprytny Putin i relacje względem niego, isis, zalew chińszczyzny i żal że Hilaria nie zablokowała budowy tego budynku w Nevadzie z chińskiej stali sprowadzonej przez Trumpa . Potem powrót do tych napastowanych kobiet i taśmy... Było po czwartej, następnie odpuściłem bo sen itd. A co potem? Przepuściłem coś nowego, ciekawego, @anakin?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jak to pewien b znany towarzysz kiedyś gadał, nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Ale jak się (nie)chcący zaleje, to nawet lepiej, bo dane znikają. Nie znikaja, piszesz wtedy podanie do Microsoftu, zeby ci udostepnili twoje dane, ktore Win10 nielegalnie skopiowal w ramach szpiegowania na ich serwery i zaraz ci dadza tylko za $99,99 Ciekawe jakie dane zbieraja, i czy kwitnie tam taki handelek jaki u nas sie odbywa
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Tacy sami naciągacze jak farmaceutyczni. Przyczyna naczelna - za dużo pieniędzy w kieszeni. Za mało oleju w głowie. Dlatego jestem za odgórnymi regulacjami. Bo to anarchia (''widziały gały co brały''), a nie żaden liberalizm gospodarczy.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
silnia w C int silnia(int x) { if (x == 0) return 1; else return x * silnia(x-1); } 1.Ja wiem, że to może poglądowo, 2.ale sama taka myśl prosi się o zwis i woła o pomstę! 1. Jak wiesz, to o co walczysz? ;> 2. Przeciez celem bylo tylko porownanie skladni kodu. Tu masz realny kod w C na dokladne obliczenie wartosci silni: -> https://pl.wikibooks.org/wiki/Kody_%C5%BAr%C3%B3d%C5%82owe/Silnia#C_______ To już przynajmniej wiadomo dlaczego potrzeba 10 rdzeni i 8GB pamięci operacyjnej, jak programiści patrzą na takie przykłady i nawet ich to nie rusza!! O-o-O Ech.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Znam odpowiedz! ...
Podatki, edukacja, emigranci-przestępcy i nie, deportacja busami i pociągami, sprytny Putin i relacje względem niego, isis, zalew chińszczyzny i żal że Hilaria nie zablokowała budowy tego budynku w Nevadzie z chińskiej stali sprowadzonej przez Trumpa . Potem powrót do tych napastowanych kobiet i taśmy... Było po czwartej, następnie odpuściłem bo sen itd. A co potem? Przepuściłem coś nowego, ciekawego, @anakin? Napisac moge jedynie, ze w ostatniej debacie zdecydowanie bardziej podobala mi sie juz Hillary Clinton. Poczawszy od stroju, fryzury i mowy ciala, a skonczywszy na mowie. Trump nie podobal mi sie wcale. Juz niemal na samym poczatku, przy watku aborcji, gadal jak potluczony. Hillary Clinton wypadla duzo lepiej, jak dla mnie. I bedzie tez lepszym prezydentem U.S. Trump moglby byc koszmarem.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Juz niemal na samym poczatku, przy watku aborcji... Trochę później. Ale tyle to ja widziałem. Że się Hilaria komu podoba mnie nic też do tego. Myślałem że może dopowiesz co przeoczyłem. Ale ok tragedii nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Co za dziwny kraj z tej tuczarni się zrobił, najpierw sobie na dwie kadencje wybrali opalonego, co kompletnie Włodzimierza nie rozumiał, a teraz będą mieli kobietę, co za Prezydenta ma robić! Korwin-Mikke pewnie zawału dostanie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A wygląda na zawałowca?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Napisac moge jedynie, ze w ostatniej debacie zdecydowanie bardziej podobala mi sie juz Hillary Clinton. Poczawszy od stroju, fryzury i mowy ciala, a skonczywszy na mowie. Trump nie podobal mi sie wcale. Juz niemal na samym poczatku, przy watku aborcji, gadal jak potluczony.
Oczywiście. Słuszne spostrzeżenia. Tylko 7% kanału komunikacji to komunikacja werbalna (treść). Reszta to komunikacja niewerbalna ( to które wymieniłeś powyżej), ale też takie pierdoły jak natężenie głosu, tempo itd. Nie ważne co masz do przekazania, tylko ważne jak chce to przekazać. Dlatego Kaczyński był słabszy zawsze od Tuska.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Ogladalem wczoraj na zywo na CNN. To co roczne dobroczynne "Al Smith Dinner" doprawione sczypta "roastu" i autoironii oglada sie zawsze przyjemniej niz poprzedzajace debaty. A w tym roku zwlaszcza. I nawet tu wypadla lepiej sztywna Hillary niz Donald. Donald byl swietny w zartowaniu z siebie (i z zony), ale niestety tylko do czasu... Natomiast Hillary od poczatku do konca na czysto z zartami. Cos takiego warto choc raz obejrzec, by uzmyslowic sobie jak chocby najsztywniejszy polityk okazuje sie byc "luzakiem" przy polskich politykach-warcholach. Prym tu wiedzie PiS. Biedni Polacy nawet ich politycy sa tacy nijacy...
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
First Lady Michelle Obama live in Manchester, New Hampshirehttps://www.youtube.com/watch?v=SJ45VLgbe_EAlbo spojrzcie, posluchajcie jak to robi Michelle Obama... Jest przykladem idealnej pierwszej damy. Potrafi skrasc serca sluchaczy, tak samo jak Barack. Wsluchajcie sie, jak ona pieknie potrafi zagrac na emocjach slowami i barwa glosu... Jak ladnie moduluje glos... Jak aktorsko przezywa slowa, ktore wypowiada... Czapki z glow! Niski poklon! Obamowie niezle sie napracowali na rzecz Clinton... Bez tego zaangazowania Baracka i Michelle w kampanie prezydencka Hillary... oj, nie byloby tak rozowo. W kazdym razie, niech sobie Dudowa oglada kunszt oratorski (i aktorski) Michelle w kolko i w kolko, i niech sie uczy, uczy od pierwszej First Lady na Ziemi. No ale, wszystkie te polskie pierwsze damy byly albo nijakie albo tylko w porzadku (jak J. Kwasniewska ).
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
"W kazdym razie, niech sobie Dudowa (...)"
Dobra, to oczywiscie tylko zart. Wiadomo, ze z pustego, podobno, nawet Salomon nie naleje. Swoj do swego ciagnie, a Pan Duda, to totalna porazka. Pacynka taka bez charyzmy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dlatego ta polityka ma takie marne skutki. Ludzie patrzą na "opakowanie" a nie na "zawartość"... A "Ktoś" powiedział: "Po owocach ich poznacie"...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
(...) jak ona pieknie potrafi zagrac na emocjach slowami i barwa glosu... Jak ladnie moduluje glos... Jak aktorsko przezywa slowa, ktore wypowiada... Czapki z glow! Niski poklon! (...)
A to tylko chyba przeszkadza w ocenie proponowanych pragmatycznych rozwiązań, no chyba że nie taka jest rola polityków.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
(...) jak ona pieknie potrafi zagrac na emocjach slowami i barwa glosu... Jak ladnie moduluje glos... Jak aktorsko przezywa slowa, ktore wypowiada... Czapki z glow! Niski poklon! (...)
A to tylko chyba przeszkadza w ocenie proponowanych pragmatycznych rozwiązań, no chyba że nie taka jest rola polityków. Ale to komentarz do podlinkowanego filmu, a tam celem byla mobilizacja kobiet do oddania glosu na Hillary. I Michelle zrobila kawal swietnej roboty, porwala tlumy. Wzruszyla i wzbudzila gniew do Trumpa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|