Jarek
Go
|
Ale żelazo i miedź się przydaje by odtworzyć utraconą krew. Tylko po co krew tracić? Żeby komuś życie uratować? A to świetny sposób na ratowanie życia ,i bardzo twórczy .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale żelazo i miedź się przydaje by odtworzyć utraconą krew. Tylko po co krew tracić? Żeby komuś życie uratować? A to świetny sposób na ratowanie życia ,i bardzo twórczy . Jeden z lepszych, nie ma dobrego preparatu krwiozastępczego, przy utracie 1/3 jej objętości. Nie życzę Ci tego na Nowy Rok, ale rozwalenie tętnicy lub pourazowy, masywny krwotok wewnętrzny zabija w kilkanaście minut. I nawet DO przed tym nie chroni.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dokładnie, ostatnio (w piątek 18-go grudnia) podpisywałem zgodę na transfuzję krwi, jakby co poszło nie tak! Na szczęście się obyło... Teraz ponoć testy na zgodność robią w razie potrzeby, aby jak najlepszą krew dobrać do delikwenta wymagającego jej podania.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A mogę mieć swój bank krwi w razie czego ? Nie, dlatego napisałem twórczość
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No właśnie ,bo oni wiedzą lepiej ,ile ja potrzebuje ,samemu odkładać to takie nie obywatelskie
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale żelazo i miedź się przydaje by odtworzyć utraconą krew. Tylko po co krew tracić? Żeby komuś życie uratować? A to świetny sposób na ratowanie życia ,i bardzo twórczy . Jeden z lepszych, nie ma dobrego preparatu krwiozastępczego, przy utracie 1/3 jej objętości. Nie życzę Ci tego na Nowy Rok, ale rozwalenie tętnicy lub pourazowy, masywny krwotok wewnętrzny zabija w kilkanaście minut. I nawet DO przed tym nie chroni. Gawro ja czekam
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na transfuzję? Ale ja mam BRh+
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Na transfuzję? Ale ja mam BRh+ Widzisz ,krytykujesz np ZUS ,a te same mechanizmy głupoty uznajesz za dobre dla ludzi .Pomyśl to nie jest takie trudne Swój bank krwi ,dlaczego nie można ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na transfuzję? Ale ja mam BRh+ Widzisz ,krytykujesz np ZUS ,a te same mechanizmy głupoty uznajesz za dobre dla ludzi .Pomyśl to nie jest takie trudne Swój bank krwi ,dlaczego nie można ? Można, czemu nie, ale po co?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
chyba czekolady potanieją. W październiku spadły ceny olejów - głównie potaniał olej palmowy ze względu na lepsze wyniki produkcyjne w południowo-wschodniej Azji i mniejszy popyt na świecie. http://stooq.pl/n/?f=1125398&c=1&p=4+22
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najważniejsze, że masło w tej samej cenie, co tydzień temu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|