Ewa
Go
|
Nie ma nieszkodliwych dla zdrowia sztucznych dodatków. Nawet prawie wszystkie witaminy podawane w nadmiarze powodują określone szkody. Uczeni nie mogą wiedzieć, zatem nie wiedzą, jakie skutki spowoduje spożycie szynki do której dodano 30-40 sztucznych produktów, nawet w dawkach dozwolonych dla każdego z nich z osobna http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=86
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Elmo, Ci którzy zalecają pić litr mleka dziennie (duża dawka W) nie potrafią zlikwidować dietą cukrzycy, łuszczycy, rzsu, alergii. Szkorbutu nie widziałam. Witamina C - magazyny mamy na 3 miesiące. Szkorbut pojawiał się przy długotrwałych podróżach statkiem. Nie martwiłabym się o niedobory C. Dla żołądaka "przyjazne" są żółtka, ziemniaki, oliwa z oliwek, smalec, rosoły, woda. Płyny "popłukują(oczyszczają pole)" kwasy. Dla Innych: mniej C potrzeba gdy mniej jemy. C potrzebna gdy jemy więcej śmieci rozpuszczaknych w wodzie. Dlatego każdy "uczulony" na cytrusy u mnie na dgn.Za dużo jada zbóż. Kompatybilne jest to z dietą Cayce'go i z dietą Pieciu Przemian. C mniej potrzebna gdy BMI w normie (18-25) - prawidłowa przemiana materii minimalizuje zapotrzebowanie na witaminy.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Czyli na dzien dzisiejszy jest ok
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Huuuuurraaaa!
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
A czy prawda jest, ze witC szkodzi palaczom? Slyszal ktos cos na ten temat?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Palaczom szkodzą papierosy. Jak coś nie tak w tym zdaniu - nie czytajcie!.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Palaczom szkodzą papierosy. nie znalazoby sie bardziej trafniejsze zdanie
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Czyli Lekarka i Elmo nie slyszaly nic na ten temat. Moze ktos inny?
|
|
|
|
|
|
|
Marek Mitruś
Go
|
Na papierosach się nie znam.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Na papierosach się nie znam. zwięźle i treściwie
|
|
|
|
|
|
|
Marek Mitruś
Go
|
hehehe
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
PALENIE PAPIEROSOW SAMO W SOBIE JEST SPRZECZNE ZE ZDROWYM ROZSADKIEM1
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
No wiesz, mi np papierosy moglyby pomoc w dawce pow 40/dobe. O, przypomnial mi sie dowcip Facet kupuje papierosy. Ekspedientka podaje mu paczke. Facet czyta "Palenie tytoniu powoduje impotencje". Czy moze mi pani wymienic na te z rakiem.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Powyżej 40 szt. wypalonych papierosów poraża układ sympatyczny, ale kto dałby radę wypalić takie ilości?
Witaj Basiu, jak znajdujesz optymalne jedzenie na wyspach?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Powyżej 40 szt. wypalonych papierosów poraża układ sympatyczny, I czemu to słuzy??? Bo nie mam bladego pojecia? Pytam ,bo mnie interesuje.Badz Halino Ch tak mila i wyjasnij mi .Z gory dzieki.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Kodar ,dostalas ode mnie wiadomosc na priv ?
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Witaj Basiu, jak znajdujesz optymalne jedzenie na wyspach?
Czesc Halu. Raz w miesiacu dostaje polskie miesko. Znalazlam polski sklep, tam mozna kupic polska kielbase, boczek (niestety okropnie drogo). Jajka "1" sa w marketach. Takze daje rade Niestety nie mam w domu dostepu do Internetu, takze nie moge do Ciebie napisac. Czuje sie bardzo dobrze. Pozdrawiam goraco. Odezwe sie!
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Elmo, przy SM jest przewaga układu sympatycznego, a wypalanie dziennie 40 szt papierosów poraża układ sympatyczny. Tak pisze JK. Nie radziłabym nikomu palenia bo wtedy SM osłabi się ale rak murowany. To jest wchodzenie z deszczu pod rynnę.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
dzikeki Halino za objasnienie,no i zgadzam sie ze papierosy-rak murowany .
|
|
|
|
|
|
|
|