Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: PC-ty, Tablety, Smarty (Przeczytany 19142 razy)
|
krisp
Go
|
Po ośmiu latach mój fujitsu siemens (laptop) na viście i ubuntu wypiął się i zaczął chodzić jak cielna krowa. Nie chce mi sie już walczyć z reinstal, defrag, diskclean, regclean.. Zmieniłem dysk mechaniczno-elektroniczny na dysk ssd. (oba maja sata) Zmieniłem Cpu na nowy (stary) z allegro. Dałem viste z sp1,2 bez update i linux Mint mate, przy okazji odkurzacz do radiatora i wentylatora.
sumując ssd 165pln (120G) cpu 25pln (T5600) Razem 190pln, zamiast nowego grata za 10 razy tyle, który mi sie za chwile zestarzeje. Wystarczy aby codziennie pracować przez 14 godzin.
|
|
|
|
|
|
|
krisp
Go
|
14 godzin dziennie
|
|
|
|
|
|
|
|
krisp
Go
|
w 93 roku kupiłem sobie PC i na na każdą kobietę mogłem spojrzeć.. teraz na dal mam 2 dioptrie a do czytania 3,5... jest maj i cała piękność wychodzi z ukrycia
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Zmieniłem Cpu na nowy (stary) z allegro.
No to szacun, wymiana CPU to jak przeszczep serca, nigdy nie jest to banalna czynność, a zwłaszcza w laptopie, już pomijam, że niektórzy prawie obrzędy religijne wykonują jeśli chodzi o termo-przewodzenie, polerowanie, a potem srebrna pasta. Kto nigdy nie rozbierał laptopa może podejrzeć na filmiku, mniej więcej o co biega. https://www.youtube.com/watch?v=P98v1c6Csd4
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
teraz na dal mam 2 dioptrie a do czytania 3,5...
U mnie sytuacja nieco odwrotna:do 1987 na dal 0 dioptrii do czytania 0 dioptrii 1987 do 1997 na dal -1.5 dioptrii do czytania 0 dioptrii 1997 - laserowa korekcja wzroku (Katowice ul. Ceglana) 1997 do teraz na dal 0 dioptrii do czytania 0 dioptrii.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
teraz na dal mam 2 dioptrie a do czytania 3,5...
U mnie sytuacja nieco odwrotna:do 1987 na dal 0 dioptrii do czytania 0 dioptrii 1987 do 1997 na dal -1.5 dioptrii do czytania 0 dioptrii 1997 - laserowa korekcja wzroku (Katowice ul. Ceglana) 1997 do teraz na dal 0 dioptrii do czytania 0 dioptrii. A jaki nr budynku na Ceglanej?
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Podejrzałam filmik - rozbiorę laptusia bez problemu, tylko jak go złożyć? Niedługo stuknie mojemu Fujitsu 10 latek - chodzi dobrze, chociaż synuś dawno już mi chce nówkę sprawić ... ale ja lubię antyki
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Katowicki szpital to pierwsza placówka w Polsce, która w 1990 roku została wyposażona w laser excimerowy, wykorzystywany właśnie do przeprowadzenia tych niezwykle ważnych dla komfortu życia zabiegów. Wtedy był prawdziwym hitem, bo posiadało go zaledwie pięć europejskich placówek. Zasada działania lasera polega na niezwykle precyzyjnym usuwaniu kolejnych warstw rogówki o grubości od 0,5 do 1 mikrona! Trzeba tak wymodelować kształt rogówki, by promienie świetlne, które wpadają do oka, były skupiane na siatkówce i tworzyły wyraźny obraz. Po zabiegu można spokojnie schować na dno szuflady okulary i szkła kontaktowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Podejrzałam filmik - rozbiorę laptusia bez problemu, tylko jak go złożyć?
Lepiej paczkomatem wyślij do Krisp'a, lub odwiedź doświadczonego serwisanta w swojej okolicy. Filmik był raczej po to by zniechęcić osoby niedoświadczone do rozbierania laptopa, przy takiej operacji występują pewne niuanse z którymi dobrze radzą sobie osoby z co najmniej kilkuletnim doświadczeniem serwisowym. Banalne wyciąganie i wkładanie tasiemki (takiej jakby płaskiej wtyczki do gniazdka) może się wcale takie banalne nie okazać.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Nawet bym nie śmiała świętokradczej ręki na mojego laptusia podnieść - mogłaby mi uschnąć
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W laptopie padł mi wiatrak. Jeszcze parę lat wstecz sam bym wymieniał, ale teraz już mi się nie chce, a ceny serwisu spadły do akceptowalnych poziomów.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
A było zawczasu odkurzyć i nie czekać aż się spali.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Odkurzany był regularnie i tym razem nie pomogło, bo padł.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Dobrze, że wspomniałeś, upały nadchodzą, muszę swojego HPka porządnie odkurzyć (pędzelek + odkurzacz).
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|
|