Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: Jest potezny, jada 12K kcal, wiec o ile skroci sobie doczesne zycie? (Przeczytany 73364 razy)
|
anakin
Go
|
Na zdjeciach powyzej jest Hafţór Júlíus "Thor" Björnsson, aktor (a przede wszystkim strongman) grajacy postac Gregora "The Mountain" Clegane w serialu "Game of Thrones" na podstawie cyklu "A Song of Ice and Fire" piora George'a R.R. Martina. Ow strongman mierzy 2.06 m przy wadze 180 kg, a jada 10,000 kcal na co dzien. I trzeba przyznac, ze w 5 lat (miedzy 20 a 25 rokiem zycia) zyskal sporo masy miesniowej. Ale do rzeczy... Czy wielki rozmiar i ogromna podaz kalorii na co dzien znaczaco skraca zycie?Gdyby przyjac dwie wersje jego zycia... W jednym swiecie wyglada jak na ostatnim zdjeciu po prawej, a w drugim alternatywnym swiecie nie zostal strongmanem, zostal przy masie jak po lewej stronie. Ile lat zycia tym samym mozna zyskac, wykluczajac wszelkie nieszczescia. Bo jesli roznica w dlugosci zycia wynosi zaledwie 5-10 lat, to malo, to jest nic. Ale jesli kosztem mniejszego rozmiaru i mniejszej ilosci spozytego jedzenia na co dzien mozna pozyc przynajmniej o 15 lat dluzej, to juz jest cos. Pytanie chyba przede wszystkim do admina...
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Ach, zapomnialem zmienic w tytule liczbe kalorii - jaka 10K a nie 12K. ^^
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ach, zapomnialem zmienic w tytule liczbe kalorii - jaka 10K a nie 12K. ^^
Długość życia zależy od zdjęcia danej osoby
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Bo jeśli różnica w długości życia wynosi zaledwie 5-10 lat, to mało, to jest nic. Ale jeśli kosztem mniejszego rozmiaru i mniejszej ilości spożytego jedzenia na co dzień można pożyć przynajmniej o 15 lat dłużej, to już jest coś.
Zaobserwowałem, także podczas pogrzebów, że są pewne kategorie zdrowotności, które pozwalają na dożycie pewnego wieku, są pewne progi "dbania o siebie" do przeskoczenia, by przeskoczyć jakiś wiek i cieszyć się nadal życiem i zdrowiem. Zdaję sobie sprawę, że to wielkie uproszczenie i dane już historyczne, ale wykonałem szybki sondaż na jednym cmentarzu wśród 415 osób i wyniki są takie: 60 lat może dożyć kategoria zdrowia 6 74 lat może dożyć kategoria zdrowia 5 79 lat może dożyć kategoria zdrowia 4 85 lat może dożyć kategoria zdrowia 3 93 lat może dożyć kategoria zdrowia 2 >93 lat może dożyć kategoria zdrowia 1 http://s33.postimg.org/4ufjl1cun/image.png
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Więc można: http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/oldest-bodybuilder-male/The oldest bodybuilder is Jim Arrington (USA, b. 1 September 1932) and was aged 83 years 6 days when competing at a professional bodybuilding competition in Venice, California, USA, on 7 September 2015.
Jim has been bodybuilding for over 40 years. He competed at Muscle Beach in a professional competition, placing 4th among over 60 contestants.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Odpowiedź: Skraca sobie długość życia o 7 lat i 4 miesiące.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
ale wykonałem szybki sondaż na jednym cmentarzu wśród 415 osób
Zupełnie mnie to nie dziwi.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Już po tych dwóch jego fotografiach widać, że postarza się w tempie błyskawicznym.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To też mnie nie dziwi.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Odpowiedź: Skraca sobie długość życia o 7 lat i 4 miesiące. Zapomniales zadac izomorfizm i wyciagnac srednio wazona mediane Tak w ogole to wszyscy jestescie adminami czy co? Przeciez napisal do kogo pytanie, wiec po kiego w ogole sie tu udzielacie jak wasze opinie ma gleoboko miedzy posladami?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
administ
Go
|
Czym wyższy, tym krócej żyje - taka jest zasada, ale najbardziej skraca życie częste korzystanie z usług służby chorobie. Obżarstwo i gnuśność jest zaś znacznie bardziej szkodliwa niż niedojadanie i ruch fizyczny.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Obżeranie się, zostanie stosownie wynagrodzone
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Małgorzata Dydek (28 April 1974 – 27 May 2011), known as Margo Dydek in the United States, was a Polish international professional basketball player. Standing 7 ft 2 in (2.18 m) tall, she was famous for being the tallest professional female basketball player in the world. (...) On 19 May 2011, Dydek, at the time pregnant with her third child, suffered a severe heart attack and was placed in a medically induced coma at a Brisbane hospital. She had been working as a coach for the Northside Wizards in the Queensland Basketball League. Dydek collapsed at her home in Brisbane and was taken by ambulance to a hospital. She never regained consciousness and died eight days later on 27 May 2011. As Dydek was early in her pregnancy, the baby also died.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A po jakiemu to ?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Czym wyższy, tym krócej żyje - taka jest zasada, ale najbardziej skraca życie częste korzystanie z usług służby chorobie. Obżarstwo i gnuśność jest zaś znacznie bardziej szkodliwa niż niedojadanie i ruch fizyczny. Ze czym wyzszy to wiem, bardziej idzie o wytluszczone i powiekszone: "Czy wielki rozmiar i ogromna podaz kalorii na co dzien znaczaco skraca zycie?" Chodzi o przesadna muskulature i wieksza ilosc zarcia, by owa muskulature utrzymac. Np. przy moich 175 cm, gdybym zrobil z siebie takie nadmiernie muskularne dziwadlo (bo wiadomo, ze duzo lepiej rozbudowane miesnie wygladaja u wysokich gosci niz u takich niziolkow), a przy tym moje BMI i odbicie w lustrze pokazywalo, ze nie jestem zatuczony, to wowczas sama ta nadmierna muskulatura i spowodowana tym wieksza podaz jadla, znaczaco skraca potencjalna dlugosc zycia? Bo rozumuje tak, ze wiecej i czesciej jem, wiec moj "piec" musi to cale zarlo przetwarzac i spalac, a wiec jest bardziej zarobiony, czyli szybciej sie moj organizm zuzyje?
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
W sumie to BMI mowilo by, ze jestem zatuczony przy moim wzroscie i tak pokaznej muskulaturze, o ktorej tu mysle, wiec zdajmy sie na samo lustro.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Bo rozumuje tak, ze wiecej i czesciej jem, wiec moj "piec" musi to cale zarlo przetwarzac i spalac, a wiec jest bardziej zarobiony, czyli szybciej sie moj organizm zuzyje? I jesli dobrze mysle, to pytanie ile lat zycia mniej moze to kosztowac? 5-10 to dla mnie niewielka cena, ale 15 lat i wiecej to juz cos, wtedy faktycznie wolalbym byc przy moim wzroscie taki jak radzi Doktor: szczuply, gibki i zwinny, jak gepard.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|
|