jukor
Go
|
Dobry wieczór! Przeczytałem wczoraj w tutejszej /NL/ gazecie, że EU chce, aby dzieci w szkołach spożywały więcej owoców, warzyw i mleka. Ma to być witaminowa bomba dla dziecka. W związku z tym zwiększyła dotacje na ten cel o 16,8 % s stosunku do roku ubiegłego. Dotacja wyniesie zatem 230 mln euro. / 150 mln - warzywa i owoce, 80 mln -mleko /. Jak widać UE dba o naszych milusińskich, bo przecież zdrowie jest najważniejsze!. A ta bo ba witaminowa, to bomba z opóźnionym zapłonem.
|
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Oko me cieszą krokusy, które zaczęły kwitnąć na skwerach Tym widokiem zachwycam się co roku, jak małe dziecko.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobry wieczór! Przeczytałem wczoraj w tutejszej /NL/ gazecie, że EU chce, aby dzieci w szkołach spożywały więcej owoców, warzyw i mleka. Ma to być witaminowa bomba dla dziecka. W związku z tym zwiększyła dotacje na ten cel o 16,8 % s stosunku do roku ubiegłego. Dotacja wyniesie zatem 230 mln euro. / 150 mln - warzywa i owoce, 80 mln -mleko /. Jak widać UE dba o naszych milusińskich, bo przecież zdrowie jest najważniejsze!. A ta bo ba witaminowa, to bomba z opóźnionym zapłonem. Mnie to ciągle zastanawia, czy te postanowienia odgórne wynikają z głupoty i niewiedzy, czy wręcz odwrotnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dobry wieczór! Przeczytałem wczoraj w tutejszej /NL/ gazecie, że EU chce, aby dzieci w szkołach spożywały więcej owoców, warzyw i mleka. Ma to być witaminowa bomba dla dziecka. W związku z tym zwiększyła dotacje na ten cel o 16,8 % s stosunku do roku ubiegłego. Dotacja wyniesie zatem 230 mln euro. / 150 mln - warzywa i owoce, 80 mln -mleko /. Jak widać UE dba o naszych milusińskich, bo przecież zdrowie jest najważniejsze!. A ta bo ba witaminowa, to bomba z opóźnionym zapłonem. Mnie to ciągle zastanawia, czy te postanowienia odgórne wynikają z głupoty i niewiedzy, czy wręcz odwrotnie... Ciekawy temat do nocnych przemyśleń. Warto do niego nocą wracać, zwłaszcza przed wyborami... .
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pomysłowość ludzka nie ma granic. Ciekawe czy ta kobieta więcej pomogła tym dzieciom czy zaszkodziła... Ale widać jaka "wolna amerykanka" jest w służbie "zdrowia"...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
1300 dzieci, po 1500 zł to spory pieniądz - prawie 2 miliony złotych. Nie już tam zarządzała nimi pielęgniarka... Pewnie prawie (trzeba odjąć koszty płacowe pielęgniarki oraz tę sól fizjologiczną, a także sprzęt jak strzykwki i igły, no i koszty ogrzewania itp gabinetu) czysty zysk...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
1300 dzieci, po 1500 zł to spory pieniądz - prawie 2 miliony złotych. Nie już tam zarządzała nimi pielęgniarka... Pewnie prawie (trzeba odjąć koszty płacowe pielęgniarki oraz tę sól fizjologiczną, a także sprzęt jak strzykwki i igły, no i koszty ogrzewania itp gabinetu) czysty zysk...
Ciekawe czy te dzieci bardziej chorowały, czy coś... Z braku tych szczepionek. Ciekawy eksperyment mimochodem...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Nie ujawią, bo nikt już szczepić dzieci nie zechce.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to prywaciara jedna, a nie pielęgniarka! Jak to dobrze, że państwowa służba chorobie też istnieje, bo takie afery trudniej tam wykryć.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...to powyższe jest do Teresy wypowiedzi...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Już nie chcą. Po tych poliwalentnych strasznie dużo powikłań było. Wiem coś o tym...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I dobrze, bo złe geny muszą być wyeliminowane! A taka eksterminacja jest bardziej humanitarna niż wojna.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Pielęgniarka może się nadawała na kozła ofiarnego, czy jakoś tak
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Już nie chcą. Po tych poliwalentnych strasznie dużo powikłań było. Wiem coś o tym... Może po Walentynkach?
|
|
|
|
|
|
|
|
|