sylwiazłodzi
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
ali
Go
|
http://www.kliowkuchni.muzhp.pl/index.php?id=3&content=&aid=39sposób na wyrób naturalnego żółtego sera i ciekawe spostrzeżenie Twaróg zupełnie czysty i zsiadły równie iest niezdatny do iedzenia iak i twarde białko. Takim iest właśnie sér zwyczayny, który się robi z mléka od śmietany zupełnie oddzielonego, i ażeby go smacznieyszym i do strawienia łatwieyszym uczynić, zaprawia się solą kuchenną i nasionami roślin aromatycznych, iakoto kminem, kolendrem itp. Sér z mléka zsiadłego niedaie się chować; przez fermentacyą zamienia się na miękką istotę do zgniłego kleiu podobną i wydaie bardzo nieprzyiemny zapach, tak iak zwierzęce ciała zepsute. Ostrość takowa, którą dawni Rzymianie przez obwiianie séra w liście rośliny zwanéy obrazkami (Arum maculatum) powiększać umieli, może mieć coś tęgiego dla żołądka i ięzyków do tęgich rzeczy przyzwyczaionych, iednakowoż niewyrównywa gryzącemu smakowi starych sérów słodkich za użyciem podpuszczki zrobionych. Rzadko sie także śmietana tak od mléka oddziela, ażeby ieszcze pewna część tłustości w sérze niepozostała, co łagodzi iego gryzącą ostrość, która często usta rani, kichanie i omdlenie sprawuie. Poprawia się także sér, kładąc go w piwo, ocet, czerwone wino i w zioła korzenne.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudka
Go
|
No i jednego wspaniałego kucharza mamy mniej . Przykre ,ze to akurat w czasie świąt -bo co roku rodzina zamiast ucztować będzie wspominać
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kangur
Go
|
No i jednego wspaniałego kucharza mamy mniej . Przykre ,ze to akurat w czasie świąt -bo co roku rodzina zamiast ucztować będzie wspominać
Jego rodzina i wszystkie jego fany powinny wyciagnac odpowiedni wniosek z takiego kucharzenia. Jakby reklamowal DO to z pewmoscia tak by sie nie stalo. Zginal od wlasnej broni, ktora tak kochal.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grizzly
Go
|
No i jednego wspaniałego kucharza mamy mniej . Przykre ,ze to akurat w czasie świąt -bo co roku rodzina zamiast ucztować będzie wspominać
Tego "spasionego socjaliste" spotkala pogladowa "kara"za "ignorancje" i wrodzona-genetyczna "planktonia pyche" !!! To jest dobre w tej "sytuacji" ze "ELITA"wzmocni swoja "aktywnosc finansowa" w adplatnym przedluzaniu "swojego zycia"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Grizzly Nie lubie sie spierać z kimś kto jest fobiami i absurdami nasiąknięty a wogóle co ma socjalizm do niepochamowanego apetytu na żarcie i uwielbienie do kucharzenia . Prawdą jest ,ze śp. Maciej nie miał czasu zaznajomić sie z ŻO - bo był bardzo zapracowany i nie trafił mu sie taki lekarz jak Grizzli -szkoda - Mógłbyś nieżle zarobić -
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
sewero
Go
|
No i jednego wspaniałego kucharza mamy mniej . Przykre ,ze to akurat w czasie świąt -bo co roku rodzina zamiast ucztować będzie wspominać
Rudka masz racje szkoda czlowieka. Szkoda ze nie natrafil w swoim zyciu na ksiazki Dr.J. Kwasniewskiego moze gotowalby wedlug jego przepisow i tym sposobem wielu chorych ludzi dowiedzialoby sie ze mozna leczyc choroby zmieniajac odzywianie. Naprawde szkoda. Wiedza Dr. Kwasniewskiego niestety nie dochodzi do wszystkich. Trzeba miec po prostu szczescie w zyciu by na te wiadomosci sie natknac ,a jeszcze oprocz szczescia trzeba miec dar by te wiadomosci pojac i zrozumiec.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Ale wiedzieć,że są różne rodzaje diet o niczym jeszcze nie świadczy. Na stronie Pascala Brodnickiego jest zakładka z hasłem niskowęglowodanowo ale co z tego ani On się tak zywi ani przepisy, które są w to hasło włozone nie są tak naprawdę niskowęglowodanowe a na pewno nie wszystkie. A co do Macieja Kuronia ceniłam Go za to,że zawsze mówił, że kocha gotować i wiedział, że nie wszystkie potrawy Mu służą. Ale jeśli gotował dla innych to czasami musiał robić potrawy niekonicznie te, które chciał ale które ktos sobie życzył, jak w przypadku mojej mamy. Co ma zrobić jeśli ktoś życzy sobie aby upiekła ciasta to je piecze a musi ich spróbować potem przed podaniem na stół. Wie, że odchoruje w swojej łuszczycy ale tak to już jest.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
Go
|
Czy taka dwudniowa przerwa techniczna zdarza się często na forum? Naprawdę bałam się, że je zlikwidowano Zajrzałam na forum dobra dieta i był tam wynik badania diety optymalnej, mówiący, że jest ona nieszkodliwa...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rudka
Go
|
No to jednak była przerwa -ale jak tutaj inni sie dostali ,bo przecież widze wczorajsze posty . Grizzly różnie to bywa - młody lekarz by mi nie zaszkodził
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
RENIA ZARAZ IDĘ SPAĆ więc krótko od 2 lat jak tu jestem 2 dni to chyba pierwszy raz, kązdy musi sie czasami naprawić nawet serwer itp. wynalazki nie mowić o nas, nawet jak nie jestesmy jak Ja na optymalnej i zjemy np. słodycze takie zwyczajne kupione w sklepie. Co do badań. Czytam teraz o zywności modyfikowanej gentycznie choć wcześniej jakoś sie tym nie interesowałam ale samo wpadło w ręce i opisie jak można modyfikować badania zarówno w dobre jak i złe strony. Ja mam swojezdanie a jako WAGA pażdziernikowa ważę mnóstwo rzeczy co Mnie czasami wkurza ale też pomaga myśleć paradoksalnie. Pozdrawiam bo znów za dużo się rozpiszę a miałam punkt 12 iść spać. do zobaczenia wszystkie nasze myśli dla Mnie do 5.30 bo muszę wstać o tej porze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
_flo
Go
|
branoc sylwia, fajna fota zupy, troche jak z tego filmu "existenz"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
Go
|
Sylwia, powiększałam twoje załączone zdjęcie czegoś tam, to ma być zupa :shock:Nie wygląda to apetycznie pozdrawiam Renia. p.s.jednak ta przerwa techniczna nie była u wszystkich
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
_flo
Go
|
apetycznie czy nie, wazne, ze ma to CÓŚ
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
nie warto było się męczyć bo to zdjęcie z komórki. To rosół tłusty, żółty ze świnskiej kostki z własnego uboju , która jest własnie na tym zdjęciu. tylko dwa żeberka a wyszedł tłusty jakby ktos dodał tam nie wiem ile tłuszczu. Nie wiem co w tym niesmacznego. Kości jak kości.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
nie warto było się męczyć bo to zdjęcie z komórki. To rosół tłusty, żółty ze świnskiej kostki z własnego uboju , która jest własnie na tym zdjęciu. tylko dwa żeberka a wyszedł tłusty jakby ktos dodał tam nie wiem ile tłuszczu. Nie wiem co w tym niesmacznego. Kości jak kości.
Sylwia! Czas wkleic szampana i siebie jak go pijesz
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
p.s.jednak ta przerwa techniczna nie była u wszystkich Na to wygląda Ja też miałam "kwarantannę" , co mnie nawet nie dziwi, wszak mocno niedyplomatyczna jestem ale czemu i Ty wylądowałaś na "JEŻYKU"* to ja nie rozumiem Może omyłkowo? *Nie mylić JEŻYKA z JERZYKIEM, oczywiście
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kangur
Go
|
*Nie mylić JEŻYKA z JERZYKIEM, oczywiście Pomylilem i nie wiem jak to jest. Jerzy sie pyta, czy jeży sie pyta?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
*Nie mylić JEŻYKA z JERZYKIEM, oczywiście Pomylilem i nie wiem jak to jest. Jerzy sie pyta, czy jeży sie pyta? A o co pyta?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|