Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5143128 razy)
|
|
Zyon
|
To ma sens.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Widze, ze szukasz uzasadnienia dla martwych ciagow
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No nie! I dopiero teraz to wklejasz?? Jak pol Stalowej Woli zajada sie kukurydzianymi??
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Prawda objawiona ogłoszona przez "naukowców" od gastrologii! Ale jak młody Kwach vel tutejszy "admin" or 'toan" - ten ekspercik internetowy pisał, że nie ma czegoś takiego jak glutenoza, czy "uczulenie na gluten", to se kiepki z niego robili. I bardzo dobrze, bo bynajmniej myślą, że głupolek i się na niczym nie zna! Tak lubię... I aby za ładnie nie było, to dopiszę, że: uczulony na Ciało Boga może być tylko diabelski pomiot!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A przyczynę celiakii już gdzieś tu objaśniłem, więc każdy rozgarnięty sobie powinien odszukać samodzielnie, jeśli go to interesuje.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zapomniałem dopisać, że - super link - dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
To doskonała wiadomość! Kto utożsamia nietolerancję zbóż z glutenem, a nietolerancję produktów mlecznych z laktozą, w razie objawów, których być nie powinno, będzie mógł się zwrócić o pomoc do psychiatry.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ciekawa koncepcja. Jednakże objawy utożsamiane z glutenozą i rzekomą nietolerancję mlecznych mają inną przyczynę, o której już też tu pisałem. Wystarczy sobie odszukać... Ale obowiązku nie ma, a nawet lepiej niektórym jak dalej będą walczyć z "nieszczelnością jelit"
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Powiedzcie to mojej córce to Was wyśmieje. Bezglutenowo je od 1.5 roku ( nie wiem czy ściśle ) , nie ma alergii ( miała całe życie - dużo alergenów), cera zrobiła się bez porównania. Żadnych trądzików, plam itp. Koniec z smarkaniem i przeziębianiem i kaszlaniem Tylko ja nie wiem czy to zasługa tego, czy też tego, że więcej jajek je , tłuszczy , mniej węglowodanów ( mącznych i owoców) . Ona twierdzi że bezglutenowa dieta działa. Cóż, nie będę wyprowadzał jej z przekonania że tak jest. Bo sam nie wiem. I Wy też nie, tylko przypuszczacie. A ona przypuszcza inaczej ( także ma badania i dowody, pytanie - które wiarygodniejsze ? )
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
badania i dowody, pytanie - które wiarygodniejsze ? Własne!
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Prawda objawiona ogłoszona przez "naukowców" od gastrologii! Ale jak młody Kwach vel tutejszy "admin" or 'toan" - ten ekspercik internetowy pisał, że nie ma czegoś takiego jak glutenoza, czy "uczulenie na gluten", to se kiepki z niego robili. I bardzo dobrze, bo bynajmniej myślą, że głupolek i się na niczym nie zna! Tak lubię... I aby za ładnie nie było, to dopiszę, że: uczulony na Ciało Boga może być tylko diabelski pomiot! Panie co pan gadasz, w tiwi sniadaniowej akcja POLSKA BEZ GLUTENU, w niektorych miastach tez akcje Stalowa Wola bez glutenu a pan mowisz, ze nie szkodzi? No cos takiego! A na co sie teraz beda leczyc ci z dziurawymi jelitami? He?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
więc ani ziębi do Zięby nie miała cierpliwości, za długo i nudno rotacji witoszkowej jest. pokazałem jej książkę DDP. Nic z tego. Cegły do czytania to ma w kancelarii badania i dowody, pytanie - które wiarygodniejsze ? Własne! Też tak myślę. Ja mam przerobione ŻO na własnym organizmie. Eksperyment przeprowadziłem i się udał ! Mogę ręczyć każdemu kto stosuje z takim zacięciem jak ja. Po co ma kombinować i szukać dróg, krążyć po ślepych uliczkach, kiedy ja tam już jeździłem. Ma na tacy . Mówię o kręgu bliskich i znajomych . Poświęcałem się dla nich niczym Pasteur Panie co pan gadasz, w tiwi sniadaniowej akcja POLSKA BEZ GLUTENU, w niektorych miastach tez akcje Stalowa Wola bez glutenu
w dzisiejszym szumie informacyjnym trudno odgadnąć, co prawda a co fałsz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|