Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5181269 razy)
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
To z czym jeść ten chleb? Suchy?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Można po bożemu zapijać winem, albowiem to jest tajemnica wiary - ponoć.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Ale winem to rozpusta jest, wodą nie wystarczy?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale bezrobocia nie było.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Niebieskie ptaki się "bezrobotnych" nazywało. To z Ewangelii Mateusza, o niebieskich ptakach, co nic nie robią, a i tak mają, od dobrego Pana, ale oczywiście cyferek nie pamiętam.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Co tu dużo mówić, było lepiej, aż granice trzeba było uszczelnić.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Blackend
|
Skąd ja to znam. I jak tu nie lubić Naczelnika jak przywraca ludziskom wspomnienia z młodości.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Bobby
Go
|
To z czym jeść ten chleb? Suchy? Ze smalcem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Mięso potanieje... "Gorsze niż strychlina i cjanek, najwięcej znajdziesz ich w mięsie i kiełbasie" "Matki mieszkające w rejonach wzmożonej ekspozycji dioksyn (np. w pobliżu zakładów przemysłowych czy spalarni) należy odwodzić od karmienia niemowląt piersią. Warto wiedzieć, że sposób przygotowywania potraw, np. grillowanie mięsa na otwartym ogniu lub smażenie go w wysokiej temperaturze, może zwiększyć ilość zawartych w nim dioksyn, a produkty spożywcze zawierające tłuszcz pochodzenia zwierzęcego mają więcej dioksyn od produktów z tłuszczem roślinnym." https://portal.abczdrowie.pl/dioksyny-bekarty-cywilizacjiJak się o nas troszczą...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Uwielbiam takie "naukowe" straszenie podatnych! Ale dla niektórych napiszę, że głównym wytwórcą dioksyn są naturalne pożary lasów jakby co, a są nawet tacy co twierdzą, że dioksyny w naturalnym stężeniu nie wpływają na zdrowotność populacji żywego. Mogę postawić więc "śmiałą" tezę, że problem dioksyn jest sztucznie rozdmuchany, ale mogę się mylić, jakby co. Ale twierdzenie, że: "grillowanie mięsa na otwartym ogniu lub smażenie go w wysokiej temperaturze, może zwiększyć ilość zawartych w nim dioksyn, a produkty spożywcze zawierające tłuszcz pochodzenia zwierzęcego mają więcej dioksyn od produktów z tłuszczem roślinnym." - bezcenne, albowiem wywrze wrażenie na tych, co powinno!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No ale takie pozbawianie kogoś problemu ,to jak dziecku piaskownicy zabronić
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Uwielbiam takie "naukowe" straszenie podatnych! Ale dla niektórych napiszę, że głównym wytwórcą dioksyn są naturalne pożary lasów jakby co, a są nawet tacy co twierdzą, że dioksyny w naturalnym stężeniu nie wpływają na zdrowotność populacji żywego. Mogę postawić więc "śmiałą" tezę, że problem dioksyn jest sztucznie rozdmuchany, ale mogę się mylić, jakby co. Ale twierdzenie, że: "grillowanie mięsa na otwartym ogniu lub smażenie go w wysokiej temperaturze, może zwiększyć ilość zawartych w nim dioksyn, a produkty spożywcze zawierające tłuszcz pochodzenia zwierzęcego mają więcej dioksyn od produktów z tłuszczem roślinnym." - bezcenne, albowiem wywrze wrażenie na tych, co powinno! Święte słowa, dodałbym jeszcze od siebie, że kobitki, to powinny przystawiać oseska do cycka gdzieś w Bieszczadzie, najlepiej w okolicach Sianek. Tylko tam daleko, i dojazd makabryczny, ale te ostatnie "naście"km piechotką, to resztkę dioksyn wypoci...wszystko dla dobra i zdrowia spadkobiercy... A można oliwę z oliwek...z tych opisanych w artykule Włoch. Strasznie lubię kiedy...(Szwejk).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale Szwejk nie miał kobiety ,może dlatego go tak nosiło
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Jedną miał, spytał, czy go lubi, ale mu odrzekła,że;- "lubię cię jak wrzód na dupie, przecież jesteś głupi". Tak się "bidok" wyleczył z" romantyki".
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|