Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Górna granica dla sterylizacji UHT mleka to 135st.C, a dolnej nie pamiętam, Przepraszam, ale mi się te cyfry mieszają, sprawdziłem i 135 -to jednak dolna granica, a 150 to górna dla mleka! Za dużo tych cyfr mam już do spamiętania ... Dziękuję. Widocznie i mnie się jakieś inne liczby wkręciły. I wydawały mi się za wysokie. Przez co przestałam kupować śmietanę UHT.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
No tak, a ten serniczek optymalny n.p. to ile w tym piekarniku zaliczy? Łoj, łoj, łoj,...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Niektórzy mają ale do 2um po homogenizacji z ciśnieniem rzędu 11 do 15 MPa, jak we wtryskach diesla. Ursus C-330 - ciągnik rolniczy produkowany w latach 1967-1987 przez ... Wtryskiwacz z rozpylaczem czopikowym, typ WJ-1S50.8; Ciśnienie wtrysku 13,2 MPa
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Górna granica dla sterylizacji UHT mleka to 135st.C, a dolnej nie pamiętam, Przepraszam, ale mi się te cyfry mieszają, sprawdziłem i 135 -to jednak dolna granica, a 150 to górna dla mleka! Za dużo tych cyfr mam już do spamiętania ... Dziękuję. Widocznie i mnie się jakieś inne liczby wkręciły. I wydawały mi się za wysokie. Przez co przestałam kupować śmietanę UHT. O ile mnie pamięć nie myli, to już raz tu gdzieś pisałem, że mleczne poddane procesowi uht mają właściwości rozwalniające, bo laktoza zmienia się w laktulozę, przez co ponoć wielu ma "skalę mleczną", ale to nie skaza, tylko brak wiedzy...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
nie myli (...) Produkty mleczne poddane procesowi UHT, u osób podatnych mogą działać przeczyszczająco, co często mylnie interpretowane jest jako "nietolerancja laktozy", ponieważ zawarta w produktach mleczarskich laktoza pod wpływem tego procesu sterylizacji przekształca się w laktulozę - cukier niewchłanialny, działający rozluźniająco na stolec. (...)
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dobre, ale komentować nie będę. Opium - tego nie wiedziałem!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kazeina sieje takie samo spustoszenie w organizmie jak gluten Mnie to spustoszenie bardzo służy.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie wiem co o tym myśleć, bo za mało wiem. Szczerze powiem, że mnie to nie interesuje zbytnio, ale może sobie poszperam w literaturze faktu...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Coś w tym jest i kobiety o tym od zawsze wiedzą - przez żołądek do serca.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardzo dobrze. Przywiązanie do dobrego jedzenia ma podłoże biochemiczne. Wegan i 5wio należy zatem szanować za bohaterskie czyny, niczym byłych heroinistów. Chyba, że zaraz odkryją w roślinkach jakieś opium i speedy.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|