Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5174860 razy)
|
Blackend
|
Mogliby zrobić szczepionkę 3w1 grypa, covid i wścieklizna bo nie wiadomo co jeszcze nam zagraża... Nie jestem przekonany czy taka 3w1, to było by coś co by przekonało hipochondryków. Oni są sprytni i zaczęli by podejrzewać, że taka szczepionka na wszystko nie zadziała skutecznie, bo jak do wszystkiego, to do niczego.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I niemiecka szczepionka, nie chińska
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Są tacy (rozmawiałem osobiście), którzy suplementy tylko od Ziemby, bo te z apteki nawet z tym samym składem, to są nieskuteczne. Tak samo z warzywami - tylko te od Baby na targu, ewentualnie jeszcze chłopskie mogą być w przypadku jajek. Wiem dokładnie gdzie ogrodnicy "ekologiczni" kupują swoje warzywa. Marchew, aby była brudna, to już wystarczy, cebulę biorą z giełdy "jak leci", kapustę niby ekologiczną sprzedają dwa razy drożej i klientów mają sporo. Nie twierdzę, że wszędzie wszyscy producenci warzyw tak robią (trochę swojego towaru resztę z giełdy), ale z tego co wiem, to większość. I sanepid nic nie sprawdza, klienci i sprzedawcy są zadowoleni...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mogliby zrobić szczepionkę 3w1 grypa, covid i wścieklizna bo nie wiadomo co jeszcze nam zagraża... Nie jestem przekonany czy taka 3w1, to było by coś co by przekonało hipochondryków. Oni są sprytni i zaczęli by podejrzewać, że taka szczepionka na wszystko nie zadziała skutecznie, bo jak do wszystkiego, to do niczego. Wolą co chwilę po jednej... Ciekawiej jest...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I niemiecka szczepionka, nie chińska Koniecznie, za to niemieckie samoloty będą strzec naszego nieba...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I niemiecka służba chorób...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Są tacy (rozmawiałem osobiście), którzy suplementy tylko od Ziemby, bo te z apteki nawet z tym samym składem, to są nieskuteczne. Tak samo z warzywami - tylko te od Baby na targu, ewentualnie jeszcze chłopskie mogą być w przypadku jajek. Wiem dokładnie gdzie ogrodnicy "ekologiczni" kupują swoje warzywa. Marchew, aby była brudna, to już wystarczy, cebulę biorą z giełdy "jak leci", kapustę niby ekologiczną sprzedają dwa razy drożej i klientów mają sporo. Nie twierdzę, że wszędzie wszyscy producenci warzyw tak robią (trochę swojego towaru resztę z giełdy), ale z tego co wiem, to większość. I sanepid nic nie sprawdza, klienci i sprzedawcy są zadowoleni... Onegdaj giełda rolna bodajże była około masztu chwaszczyńskiego. Żem popiedralał na jeziorka latem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Są tacy (rozmawiałem osobiście), którzy suplementy tylko od Ziemby, bo te z apteki nawet z tym samym składem, to są nieskuteczne. Tak samo z warzywami - tylko te od Baby na targu, ewentualnie jeszcze chłopskie mogą być w przypadku jajek. Wiem dokładnie gdzie ogrodnicy "ekologiczni" kupują swoje warzywa. Marchew, aby była brudna, to już wystarczy, cebulę biorą z giełdy "jak leci", kapustę niby ekologiczną sprzedają dwa razy drożej i klientów mają sporo. Nie twierdzę, że wszędzie wszyscy producenci warzyw tak robią (trochę swojego towaru resztę z giełdy), ale z tego co wiem, to większość. I sanepid nic nie sprawdza, klienci i sprzedawcy są zadowoleni... Onegdaj giełda rolna bodajże była około masztu chwaszczyńskiego. Żem popiedralał na jeziorka latem. Była, ale się "zmyła"...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Są tacy (rozmawiałem osobiście), którzy suplementy tylko od Ziemby, bo te z apteki nawet z tym samym składem, to są nieskuteczne. Tak samo z warzywami - tylko te od Baby na targu, ewentualnie jeszcze chłopskie mogą być w przypadku jajek. Wiem dokładnie gdzie ogrodnicy "ekologiczni" kupują swoje warzywa. Marchew, aby była brudna, to już wystarczy, cebulę biorą z giełdy "jak leci", kapustę niby ekologiczną sprzedają dwa razy drożej i klientów mają sporo. Nie twierdzę, że wszędzie wszyscy producenci warzyw tak robią (trochę swojego towaru resztę z giełdy), ale z tego co wiem, to większość. I sanepid nic nie sprawdza, klienci i sprzedawcy są zadowoleni... Onegdaj giełda rolna bodajże była około masztu chwaszczyńskiego. Żem popiedralał na jeziorka latem. Była, ale się "zmyła"... O proszę! Co za przypadek w kraju poliniarskim (by $rockefeller co.).
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ta komisja składająca się z 30 profesorów, która dała opinię negatywną o DO bez żadnych badań, od początku była dla mnie czymś dziwnym i jeszcze bardziej utwierdzało mnie to w przekonaniu o słuszności i ważności tego modelu odżywiania...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie mogli opiniowac pozytywnie, bo wypadałoby stosowac, a to nie jest takie proste wyzdrowiec z wad...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W tego typu środowisku nie ma mowy o przyznaniu się do błędu. W ogóle w nauce tak jest, że do przełomu dochodzi dopiero gdy stara gwardia wymrze.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Zbiorowa mądrość dietetycznej nauki polskiej"...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A tego to nie wiem, bo się nie interesuję...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale "prawda", to bardzo subiektywne stwierdzenie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A jak Doktor Kwaśniewski zdefiniował "prawdę"?
|
|
|
|
|
|
|
|
|