Blackend
|
Łatwo poszło, ale jak rozmawiam z naszą rodziną i ze znajomymi, to dopiero teraz do mnie dotarło jak strasznie (to nieprzypadkowe określenie) ludzie się boją. Widziałem ten strach w szpitalu, no ale tłumaczyłem sobie to tym, że tam są już ludzie zdiagnozowani. Ale żeby przed przeziębieniem tak się bać?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Na oktober festach nie cykaja sie nic a nic
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Łatwo poszło, ale jak rozmawiam z naszą rodziną i ze znajomymi, to dopiero teraz do mnie dotarło jak strasznie (to nieprzypadkowe określenie) ludzie się boją. Widziałem ten strach w szpitalu, no ale tłumaczyłem sobie to tym, że tam są już ludzie zdiagnozowani. Ale żeby przed przeziębieniem tak się bać? W mediach to wyglądało na gorszą chorobę, niż nowotwór złośliwy z przerzutami... Covid-19 brzmiał jak wyrok śmierci... Ten strach, izolacja i respiratory więcej ludzi chyba zabiły, niż sama choroba... Częściej przyczyną śmierci były te "choroby współistniejące"...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Łatwo poszło, ale jak rozmawiam z naszą rodziną i ze znajomymi, to dopiero teraz do mnie dotarło jak strasznie (to nieprzypadkowe określenie) ludzie się boją. Widziałem ten strach w szpitalu, no ale tłumaczyłem sobie to tym, że tam są już ludzie zdiagnozowani. Ale żeby przed przeziębieniem tak się bać? Patoli co się w kneblu realizują też nie brakuje
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Każdy z nas żyje w pewnej bańce i ma swoje wyobrażenie o życiu dlatego dla mnie to było duże zaskoczenie jak przerazili się moi bliscy. Ale to co napisałeś wyżej o tym oktoberfeście, to było bardzo trafne spostrzeżenie - chlać to się nie boją.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W mediach to wyglądało na gorszą chorobę, niż nowotwór złośliwy z przerzutami... Covid-19 brzmiał jak wyrok śmierci... Ten strach, izolacja i respiratory więcej ludzi chyba zabiły, niż sama choroba... Częściej przyczyną śmierci były te "choroby współistniejące"... Było sporo przypadków śmiertelnych na "własne" życzenie. Ludzie byli tak przerażeni, że bali się iść do szpitala. U nas pierwszą instytucją która się zamknęła, to była poradnia. Niewiarygodne, że ludzie od leczenia pierwsi uciekli.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Każdy z nas żyje w pewnej bańce i ma swoje wyobrażenie o życiu dlatego dla mnie to było duże zaskoczenie jak przerazili się moi bliscy. Ale to co napisałeś wyżej o tym oktoberfeście, to było bardzo trafne spostrzeżenie - chlać to się nie boją. No bo po imprezie w s- banie z kieszonki knebelek i porządny świadomy obywatel Widziałem jak gościu nawalony ledwo stał a koledzy go okneblowywali w ramach wspólnego chlania ... Nazywam to patola bo brak mi określenia na ten nielogiczny stan rzeczy , no i sam się denerwuje w takich momentach
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26746
|
Bardzo nieodpowiedzialne, bo jakby koleś chciał zwrócić zagrychę, to mógłby się przez knebel łatwiej zachłysnąć! A to prosta droga do zachłystowego zapalenia płuc na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ordnung muss sein...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
W okneblowaniu lecieli?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ortodoksy - biedy pół. Bieda pełna - poliniarze. Poliniarz zakamuflowany trudniejszy do rozpoznania.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nawrócił się...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
To dlaczego mu przechrzty wypominają, że "germanista"?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|