Jarek
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Szkodliwe elektrownie wÄglowe w Chinach Indiach, japoni buduje siÄ a my musimy kopalnie zamykaÄ Nie opĹaca siÄ Ĺwietnie ARD podchodzi Polki Ii PolakĂłw w inie interesĂłw lupaczy
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Konkurencja nie Ĺpi.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ostatnio (znaczy przez ostatnie piÄÄ lat gdzieĹ) trafiam na strasznie przemiĹych policjantĂłw drogĂłwki! PiszÄ powaĹźnie, bo tak jest.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Nie pĹacisz mandatow?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
JakoĹ nie! "Pouczenia" przez ostatnie lata otrzymujÄ, ale muszÄ siÄ do funkcjonariuszy trochÄ nagadaÄ... MiĹe, podatne na przekaz medialny mĹode osoby zatrudnili, czy jakoĹ tak, bo dawniej tak nie byĹo.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
W Niemczech wziÄli mnie na wagÄ i miaĹem 300kg "nadmiaru", no ale przecieĹź w germanii nie karze siÄ osĂłb z "tyrolskim akcentem"... Ale jÄzyk juĹź mi skoĹkowaciaĹ w germaĹskiej mowie, bo jakoĹ tak czujÄ, Ĺźe miaĹbym kĹopoty w konwersacji, ale nie w wydawaniu poleceĹ - tu nadal nie ma problemu. Kompleks Niemca wĹrĂłd polskich kompleksiarzy polega na tym, Ĺźe nie potrafiÄ
Niemcami komenderowaÄ, co ci majÄ
przecieĹź we krwi - bo to jakby nieme stado byĹo, czekajÄ
ce na komendÄ.Â
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Na busie +300kg - nie jest moĹźliwe bez mandatu a nawet czesto zakaz dalszej jazdy :shock:l Policjant AnioĹ
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
A jak zwaĹźyli?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Na wadze, ale w papierach byĹo "ok", wiÄc siÄ tĹumaczyĹem, Ĺźe podali pewnie wagÄ netto, a nie brutto i to mnie zmyliĹo, bo inaczej bym odmĂłwiĹ! Z Anglii wiozĹem jakiĹ specjalistyczny silnik do scanii opakowany w metalowy stelaĹź z metalowymi unieruchomieniami i jakoĹ mnie puĹcili na prom Puttgarden - Rodbyhavn. Najgorsze "policje" to francuska i hiszpaĹska, reszta sopko. W Sztokholmie kolejka na rozĹadunku tak z póŠdnia byĹa, ale mnie od rÄki rozĹadowali, bo kierownikiem zmiany byĹ Polak!Â
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Zdarzaja sie wyjatki -nawet z Alkatraz daĹo sie uciec... Osobiscie nie lubie zadnej policji, obojetnie z jakiego kraju...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
niemiecka jest policja jest bardzo miĹa w postepowaniu wykoroczernia drogowego, tylko ze sa konsekwetni ponad wszystko- nie ma zmiĹuj sie ...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Z "policjÄ
" i nie tylko trzeba rozmawiaÄ, bo jak siÄ tylko "naburmuszy", a jeszcze gorzej, jak siÄ zacznie udowadniaÄ, Ĺźe "funkcjonariusz nie ma racji", to skutki mogÄ
byÄ opĹakane. Â
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
PotrafiÄ, ale mi siÄ nie chce...