Gavroche
|
Sok z makuchów w nalewce się gościom spodobałby! I opium w rosole...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RG
Go
|
Sok z makuchów w nalewce się gościom spodobałby! A co to te makuchy?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
I opium w rosole...
Tego nie wiedziałem, że do rosołu ta przyprawa też pasuje! Ale próbować nie będę.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
A co to te makuchy? To to w czym nasiona maku dojrzewają. Można na to też "wytłoki" powiedzieć, ale w wytłokach nie ma już tego czegoś, co się tak niektórym podoba.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RG
Go
|
A co to te makuchy? To to w czym nasiona maku dojrzewają. Można na to też "wytłoki" powiedzieć, ale w wytłokach nie ma już tego czegoś, co się tak niektórym podoba. To juz byłaby rozpusta... wystarczy 1:1 miodu lub wyciągu z wiśni do spirytusu... jak komu będzie mało to mogę piwem dodatkowo poczęstować
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
I opium w rosole...
Tego nie wiedziałem, że do rosołu ta przyprawa też pasuje! Ale próbować nie będę. I słusznie. Opiaty fajna sprawa, ale jak co rękę urwie Bo dla przyjemności to głupota.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A co to te makuchy? To to w czym nasiona maku dojrzewają. Można na to też "wytłoki" powiedzieć, ale w wytłokach nie ma już tego czegoś, co się tak niektórym podoba. To juz byłaby rozpusta... wystarczy 1:1 miodu lub wyciągu z wiśni do spirytusu... jak komu będzie mało to mogę piwem dodatkowo poczęstować Czyli zapraszasz?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Oczywiście, że zapraszam Zawsze robiłem pół na pół ale w tym roku zrobię w 100% z wiśni z pestkami Też lubię ten posmak pestek
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Wiśnie - tylko z pestką zalewać, nalewka ma wtedy taki, przyjemny, gorzkawy, zdrowy posmak wit. B17. Oooo jak z b17 to pyszota, a moze i kwasu liponowego troche by sie znalazlo, to teraz najnowszy prozdrowotno-dietetyczmny hit
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
Wiśnie - tylko z pestką zalewać, nalewka ma wtedy taki, przyjemny, gorzkawy, zdrowy posmak wit. B17. Oooo jak z b17 to pyszota, a moze i kwasu liponowego troche by sie znalazlo, to teraz najnowszy prozdrowotno-dietetyczmny hit Ważne aby procenty były i dobrze kopały, reszta to pikuś
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to się produkuje samoistnie w zależności od potrzeb i suplementować nie trzeba. Poziom kwasu liponowego gwałtownie rośnie w organizmie przy zatruciach wszelkimi metalami (chelatacja się to nazywa) oraz przy wzroście utlenionych form wit. C i E. To właśnie dzięki temu związkowi organizm człowieka redukuje utlenioną wit. C o czym wielu nie wie, bo twierdzi, że "jak utleniony askorbinian, to wydalony askorbinian", ale to tylko taki zabobon propagatorów suplementacji witaminowej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Ale sens samej suplementacji jest? Bo teraz widze wszyscy wariuja jak niedawno z omega3 albo b17.
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ale to się produkuje samoistnie w zależności od potrzeb i suplementować nie trzeba. Poziom kwasu liponowego gwałtownie rośnie w organizmie przy zatruciach wszelkimi metalami (chelatacja się to nazywa) oraz przy wzroście utlenionych form wit. C i E. To właśnie dzięki temu związkowi organizm człowieka redukuje utlenioną wit. C o czym wielu nie wie, bo twierdzi, że "jak utleniony askorbinian, to wydalony askorbinian", ale to tylko taki zabobon propagatorów suplementacji witaminowej. wiem bo mam. Ile? To nie tajemnica. Umre od ZOiZPZ-zyj pelnia ...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
p.s wysilek dobrze 'wypala' to badziewie podpisano Maniek leniwiec z Madagaskaru
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale sens samej suplementacji jest? Bo teraz widze wszyscy wariuja jak niedawno z omega3 albo b17.
Jak są tiole dostarczane w pokarmie na bieżąco, a są, to nie ma żadnego uzasadnienia. Do tego pełno tego jako pośredniego stymulatora betaoksydacji i katalizacji zamiany pirogronianu w octan (jakby za mało Mg było), ale to takie tam fachowe, a nawet eksperckie "tajemnice" są.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
krobert
Go
|
Nie jest wykluczone, że wprowadzenie technik przechowywania mięsa wieprzowego pochodzi z epoki panowania rzymskiego. Poza tym udowodniono, że Rzymianie bardzo dobrze wiedzieli, jak ważna jest rola słoniny w żywieniu robotników wykonujących ciężkie prace. Według Kodeksu Justyniana nawet legioniści otrzymywali co trzy dni porcję słoniny. To z unijnego 'Rejestru nazw chronionych' o Lardo di Colonnata
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
|