Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5154207 razy)
|
RafałS
|
Znajduje się w lesie młodego dębaczka o prostym pieńku i robi metr nad ziemią nacięcie na wylot. Tam umieszcza się bułę nieobrobionego krzemienia koniecznie jesienią. Czeka się rok, by drzewko dobrze obrosło kamień, potem ścina i formuje stylisko. Surowymi, świeżymi rzemieniami dodatkowo zabezpiecza część roboczą i czeka aż wyschną. Na końcu formuje się ostrza, zdejmując jak najmniej materiału, by było miejsce na przyszłe ostrzenia. Czuć pierwotną moc. Chcę zrobić też łuk z rogu kozicy Ach, ach. Technika podobna do joint'ów stolarskich/ciesielskich z drewnem mokrym i suchym równocześnie. Ale, ale ja to by wolał krzemieniaka przed obsadowieniem obrobić co by nie ryzykować potem obróbki.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Dasna, ty jeszcze o tych dwóch kiblach? My mamy dla ciebie bardziej rozbudowany projekt na kocsie
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dasna, ty jeszcze o tych dwóch kiblach? My mamy dla ciebie bardziej rozbudowany projekt na kocsie
Ewa, Ruscy zaprojektują granice i to ruchome. Na czas Olimpiady w jedną stronę a potem , może w drugą. To jest dopiero kreatywność.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Podczas Konferencji w Łaziskach Górnych, której inicjatorem było OSO z Jaworzna w ciągu dziesięciu minut rozprawiono się z nowotworem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A nie jest dokładnie odwrotnie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Podczas Konferencji w Łaziskach Górnych, której inicjatorem było OSO z Jaworzna w ciągu dziesięciu minut rozprawiono się z nowotworem. Jego właściciel musiał być szczęśliwy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przy takich zaleceniach dietetycznych zachorowalność na raka szybko rośnie, a zalecenia się nie zmieniają...
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2886
|
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Małgosiu, ale cóż się tak bulwersujesz? Ja mam to na co dzień na Ukrainie. Takie widoczki jak układanie pustaków bez zaprawy to normalka. Albo w luksusowym biurze zaklejanie szyby gazetą. Просто такой менталитет.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak, to musi być sprawka Zachodu...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
|
Raczej małostkowość i szukanie dziury w dziurze
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
|
Małgosiu, ale cóż się tak bulwersujesz? Ja mam to na co dzień na Ukrainie. Takie widoczki jak układanie pustaków bez zaprawy to normalka. Albo w luksusowym biurze zaklejanie szyby gazetą. Просто такой менталитет. A ja widziałam w Szwajcarii (przypuszczam, że Renia również) gnojownik z przodu domu i przy ulicy, zabudowania nie opłotowane, obok gnojownika donica z kwiatkami. I komu to może przeszkadzać? Grunt abyśmy zdrowi byli, życzliwi, radośni,........
|
|
|
|
|
|
|
|
|