MariuszM
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ciekawe czy chociaż jedna osoba przeczytała to w całości - od deski do deski...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ciekawe czy chociaż jedna osoba przeczytała to w całości - od deski do deski... mozna czytac tylko interesujace nas sprawy
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
informacje
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardzo ciekawskie te Twoje linki. Czytam od szpalty do szpalty.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Bardzo fajne!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To co mówił młody Kwaśniewski, że normy są śrubowane w okolice poziomu jeszcze bezpiecznego i to co mówił staruszek na studiach, że białko i laktoza poprawiają wchłanianie minerałów.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Tego jest 8 czesci, wystarczy w linku podmiecniac ostatnia cyfre
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Bombowo, będę sukcesywnie przeglądał.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Piwko jest całkiem, całkiem na diecie wysokowęglowodanowaj. Wóda ostatecznie też jak się suplementuje pigułkami choć trochę dobrego białka je.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Stwierdzono, że w badanej grupie pacjenci jedzący większe ilości serów podpuszczkowych mają mniejsze nasilenie zmian próchnicowych. Wskazuje to na dobroczynne działanie serów podpuszczkowych na stan zdrowia zębów, które może być częściowo związane z wysoką zawartością w nich czynników kariostatycznych wpływających hamująco na rozwój próchnicy. Do tych czynników,zawartych w serach podpuszczkowych, zalicza się peptydy, kazeiny, wapń i fosfor [13]. Zależność tę potwierdzają wyniki badań [10] dotyczące spożywania bezpośrednio po słodkim produkcie (czekolada) sera podpuszczkowego (Cheddar). Stwierdzono, że w takiej sytuacji redukowana jest o ok. 30 % ilość kwasu mlekowego produkowanego w jamie ustnej w porównaniu z przypadkiem, gdy słodki produkt jest spożywany sam. Stwierdza się, że poza działaniem czynników kariostatycznych, pewną rolę odgrywa tu także stymulacja wydzielania śliny [9], neutralizującej kwaśne pH, inicjującej remineralizację zębów i oczyszczającej resztki pokarmowe z powierzchni zębów. http://www.pzh.gov.pl/page/fileadmin/user_upload/biblioteka/roczniki_PZH/pelne/58/2007%2058%201.pdfTylko szpinak,cebula, jarzębina oraz rotacja warzyw może Cię uratować
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo serek podpuszczkowy jest pasterską strawą. Twarożek też, a wszystko przez te micele!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|