administ
Go
|
Zastanawiałem się nad tym, ale kto będzie chciał odszukać, to sobie znajdzie... Tylko trochę chęci i wysiłku.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Postanowiłem zamieścić dwa artykuły prof. Wiąckowskiego, bo autor ma kłopoty z ich publikacją i uważam, że warto się z nimi zapoznać w oryginalnej, autorskiej formie. A to nie lepiej zrobic to w oddzielnym temacie, bo w tym za pare sekund przepadnie w natloku codziennych ciekawostek, gdzies pomiedzy dieta rotacyjno-alleluja i odchudzajacymi wlasciwosciami zurwainy ze szpinakiem? ? No chyba, ze o to chodzi Admirale, zajebiste artykuły! Za Zyonem, można by to jakoś utrwalić?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Najlepiej do siebie przekopiować
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Najlepiej do siebie przekopiować Ja już mam w głowie. Nie chodzi o siebie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ratha czytalem, on rzeczywiscie sporo najezdza na ta farmacje, duzo na ten temat mozna tez przcyztac w ksiazce o witaminie B17. Cala druga polowa ksiazki poswiecona jest koncernom i ich powiazaniom.
Tak czy siak, pytranie: mozna to rozpowszechniac w innych miejscach w sieci? W jakiej formie, w linkach czy mozna caly tekst przeklejac?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Nie dziwię się, że prof. Wiąckowski miał kłopoty z publikacją... Artykuł ten nie jest mainstreamowy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sam byłem przeciwny publikacji w Miesięczniku OPTYMALNI, bo jakoś mi nie pasowały do gazety, ale dlaczego nie na Forum. Niech sobie każdy, kto przeczyta - samodzielnie wnioski wyciąga.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Część z tych informacji czytałam już wcześniej z innych źródeł...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dobre Naukowcy, specjaliści od hodowli kur, w trosce o nasze zdrowie zrobili wszystko, by zminimalizować w jajach poziom cholesterolu. Efektem tego jest obniżenie zawartości cholesterolu z 300 mg do nieco ponad 200 mg. Należy dodać, że dalsze ograniczanie jego zawartości jest niemożliwe bo w przeciwnym wypadku jaja staną się bezwartościowe, nic się z nich nie wylęgnie. http://www.portalhodowcy.pl/hodowca-drobiu/238/2203
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Absurdy sięgają zenitu Zakwaszają organizm, więc najlepiej łączyć je z zasadotwórczymi warzywami, np. ze szczypiorkiem. Trzeba uzmysłowić sobie, że składniki jaja mają służyć odżywianiu zarodka kurzego, nie mogą być więc szkodliwe. http://www.portalhodowcy.pl/hodowca-drobiu/211/1954
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Żółtko jaja i chalazy białkowe są bogatym źródłem kwasu sjalowego – głównie Neu-5-Ac, który został opatentowany i sprzedawany w niektórych krajach jako: „Slex”. Posiada on silne właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i antywirusowe i dlatego stosowany jest m.in. w leczeniu zakażeń Helicobacter pylori i innych zakażeń bakteryjnych powodujących wrzody, raka okrężnicy, zapalenie błony śluzowej żołądka i zapalenie jelit. http://www.portalhodowcy.pl/hodowca-drobiu/96-numer-52009/800-w-chwale-dla-zwyklego-jajka-co-o-jajkach-wiedzieli-juz-starozytni"Dzień bez jaj, dniem straconym "jako hasło przewodnie ludu pracującego miast i wsi
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Warunki, żywienie i zdrowotność mają wpływ na skorupki. Ergo zdrowe i zadbane ptaki dają mocne skorupy. Jaja z supermarketu mają zawsze aż za mocne skorupki, a od chłopa cieniutkie, zwłaszcza zimą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|