renia
|
Gdyż na pigułkach można nieźle zarobić...a smak podejrzewam, że będą miały coli albo pomarańczy... Nie mogą w smaku tego "okropnego" żółtka przypominać...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie ma nic gorszego jak stwierdzenie "białko jaj"... znowu wprowadza się ludzi w błąd, czy to ja jestem w błędzie???
Białko jaj może być dwojako rozumiane (i pewnie o to chodzi), jako to najlepsze białko z żółtka, albo jako samo białko jaja bez żółtka... Dla mnie białko jaja to białko z pełnego jajka, białka i żółtka razem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Tak w sumie jest...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ciekawe o jakim smaku będą te pigułki Kogiel mogiel byłby niezły.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Przepiórka wyszła zapotrzebowaniu na przeciw, robi żółtko w formie pigułki.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zawsze twierdzili, że przepiórcze są zdrowe i można jeść! Cena Czyni Cuda.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Kobe beef też jest nawet antymiażdżycowe i antyrakowe, co udowodniono w badaniach naukowych... I wołowina GMO, w przeciwieństwie do zwykłego czerwonego mięsa byczego.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Kobe beef też jest nawet antymiażdżycowe i antyrakowe, co udowodniono w badaniach naukowych... I wołowina GMO, w przeciwieństwie do zwykłego czerwonego mięsa byczego. Smutne jest to, że dla większości to nie żart...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zawsze twierdzili, że przepiórcze są zdrowe i można jeść! Fakt. Jeść to jedno, a najeść to... łatwo policzyć. Jednak miłośnicy pigułek już mają jakąś alternatywę. Nie wiem czy cenową, ale o zdrowie zdaje się wszystkim chodzi.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ostatnie zdania to juz znowu wroga propaganda hehe Wartość odżywcza sprawia, że powinien być spożywany sporadycznie, raczej okazjonalnie – tłumaczy Sandra Nowacka-Jaskólska, dietetyk z Kliniki Invicta w Warszawie.
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ale nie napisali jak to działa... i jaka wartość odżywcza... korzystna czy niekorzystna...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Tak sobie sprawdziłam obecną zawartość BTW w boczku. Znacznie różni się od tej, którą mamy podane w tabelach Doktora. http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Boczek-W%C4%99dzony-Morliny.html...teraz to takie proporcje są w boczku, jak dawniej w szynce były. Ale jak wyprodukują wieprzaki, ktore nic tłuszczu nie będą miały, wtedy to wszyscy będą zdrowi i szczupli...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nieraz jak wpadam do mojego sklepu po boczek, bo maja taki swojski, od okolicznego masarza i jest juz po poludniu to pani mowi, ze takiego "ladnego" juz nie ma prawie ale jeszcze 2 polcie znajdzie. I mi pokazuje jakie sa a ja mowie, "o same sliczne zostaly" i wybieram takie tluste, a ci co stoja za mna modla sie w myslach, zebym te "lande" czyli takie najchudsze zostawil. Ludzie dzisiaj maja w glowach poprzestawiane od tej nachalnej propagandy, mi sie zawsze wydawalo, ze istota boczku jest jego tlustoc, bo jak chce chudo to biore szynke albo poledwice.
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
Nieraz jak wpadam do mojego sklepu po boczek, bo maja taki swojski, od okolicznego masarza i jest juz po poludniu to pani mowi, ze takiego "ladnego" juz nie ma prawie ale jeszcze 2 polcie znajdzie. I mi pokazuje jakie sa a ja mowie, "o same sliczne zostaly" i wybieram takie tluste, a ci co stoja za mna modla sie w myslach, zebym te "lande" czyli takie najchudsze zostawil. Ludzie dzisiaj maja w glowach poprzestawiane od tej nachalnej propagandy, mi sie zawsze wydawalo, ze istota boczku jest jego tlustoc, bo jak chce chudo to biore szynke albo poledwice.
Amen
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|