|
Zyon
|
Świetna "recenzja"! Wazne, ze fachowa i na temat. POd spodem powinno byc: Kliencki, ktorzy zakupili te ksiazke, zakupili rowniez: Wegetarianizm dla kazdego Chude zycie Jedz chudo i zyj zdrowo
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
http://fitness.wp.pl/zdrowie/aktualnosci/art975,problemy-z-sercem-co-jest-ich-przyczyna.htmlCo za porównanie: "Co roku z powodu kłopotów z sercem i układem krążenia umiera ponad 30 tys. mieszkanek Wielkiej Brytanii między 16 a 44 rokiem życia." A w Polsce: " Codziennie z powodu tej dolegliwości umiera 164 Polaków, co w ciągu roku daje ponad 60 tys. zgonów." I jak to porównać? Albo to: w Polsce współczynnik umieralności na choroby krążenia "dla kobiet jest on o połowę niższy niż dla mężczyzn (...) więcej też panów niż pań leczy się na nadciśnienie tętnicze." Może właśnie przez to "leczenie" jest taki wynik... A stwierdzenie zgonu z powodu niewydolności krążenia lubią wpisywać lekarze wtedy gdy nie wiedzą co wpisać. Np. moja Mama zmarła "ze starości" (przynajmniej przyczyna nie była znana), więc lekarka wpisała "ustanie krążenia". Taki objaw jest przy każdym zgonie...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
A "ksiązki tego samego autora" w tym samym linku?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tam już jest trochę lepszy opis...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wierzę w to, aby osoby decydujące o polityce żywieniowej o tym nie wiedziały...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zgłosiłam im błąd, taka miła pani mi podziękowała. Dwa razy się dopytywała jak to powinno być i mówila, że zmienią.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W nowej ksiazce Urbana (a wlasciwie wywiadzie z nim) jest ciekawa wypowiedz. Urban opowiada o jakims znajomym artyscie, nazwiska nie pomne ale moge zajrzec i poszukac. I pisze jakos tak "Chodzil o kulach bo mial gruzlice kosci. Nie bylo wtedy na to lekarstw albo byly drogie (lata 60 chyba) I patrzylem ze zdziwieniem a on byl coraz zdrowszy i zdrowszy.."
Niby nic a tyle mowi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ludzie wiedzieli jak gruźlice leczyć, ale nie wszystkich było na to stać. Moja Mama mówiła, ze jakaś pani brała po kryjomu z kurnika jajka i zjadała, bo miała gruźlicę. Nie dawano jej ile chciała, bo musiały być na sprzedaż...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
te grubasy na zdjeciu nie zachecaja do niczego raczej
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Współczesna medycyna posiada metody pozwalające walczyć z objawami alergii, jednak ich skuteczność jest uzależniona od wzrostu świadomości społecznej ." Tylko walczyć z objawami? Nad przyczyną zwiększającej się liczby zachorowań się nie zastanawiają? Leczenie przyczynowe nie wchodzi w rachubę, tym bardziej wyleczenie... Postęp w medycynie i choroby postępują...
|
|
|
|
|
|
|
|
Optymalny Farmer
Go
|
Powiedziec zawsze mozesz ,ale czy beda sluchac