|
renia
|
W Polsce (i Polacy) - jak zwykle najgorzej wypadają. Tak jest od lat w mediach i tak nam w te głowy zakodowali. Ale czy tak jest naprawde i to ze wszystkim? Czy tylko zagraniczni wlasciciele chca taki obraz nam utrwalić bo sami mają komleksy? Np. wczoraj na lekcji angielskiego nauczyciel mówił nam, że mamy w miarę dobre pociągi pod względem czystości, punktualności, bezpieczeństwa i ceny. We Włoszech są przejazdy koleją droższe, gorsze czasowo (przesiadki) spóźnienia, bród, smród, hałas, złodziejstwo. Jedynie w pierwszej klasie jest dobrze. Byliśmy zdziwieni, że to nie my jesteśmy najgorsi... Takich rzeczy z mediów się nie dowiemy... Eeee,tam Jesteśmy mrożnie świeży. http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,13038641,Zasniezona_toaleta_w_polskim_pociagu_hitem_na_calym.html ...toilet winterfresh...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
a przejazd ukraińska marszrutka poza miasto gwarantuje także fonetyczne pojmowanie słowa "obrzygaj"(zapal). Ani Lorak ukraińska piosenkarka ma taką piosenkę ze słowami "zarzygaj serce, obrzygaj duszu" i to pasuje jak ulał.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Jazzman
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Te ich wszystkie zabawy w Pana Boga źle się kończą. Staszic w "Rodzie ludzkim" pisał tak: "Prawa natury są prawami świata, kto żyje na tym świecie ten albo prawa jego zachowa, albo mniej żyć, a więcej cierpieć i umierać musi".
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Trudno się z tym nie zgodzić, co Staszic napisał. Jednak sama wiedza to nieco za mało- długo żył?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Trudno się z tym nie zgodzić, co Staszic napisał. Jednak sama wiedza to nieco za mało- długo żył? 71 lat.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Czegoś zabrakło.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Benedykt Dybowski herbu Nałęcz (ur. 30 kwietnia 1833 w Adamarynie, zm. 30 stycznia 1930 we Lwowie) – polski przyrodnik, podróżnik, odkrywca i lekarz, badacz jeziora Bajkał, Dalekiego Wschodu i Kamczatki. 97 lat.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
O to to.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To jakieś pomyłki są, bo każdy wie, że jeszcze sto lat temu "średnia wieku umieralności" była 30 parę lat. Dopiero teraz, dzięki postępowi nauk medycznych, niektórzy, co do lekarzy nie chodzą lub nie są lekarzami, dożywają nawet stu lat! Bo lekarze wymierają jak muchy ponoć przed sześćdziesiątką, zaraz po dziennikarzach, którzy wymierają jeszcze wcześniej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
O to to. Sam przeżyty wiek nie może być wyznacznikiem mądrości czy dowodem na znanie praw Natury. Moja babcia i dziadek żyli po 93 i wątpię, żeby oni coś tajemnego znali. Jedli to na co mieli ochotę (dziadek zawsze powtarzał, że trzeba jeść treściwie a ja nie wiedziałam co to znaczy ). Można umrzeć wcześniej z przyczyn niezależnych od jedzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
O to to. Sam przeżyty wiek nie może być wyznacznikiem mądrości czy dowodem na znanie praw Natury. Moja babcia i dziadek żyli po 93 i wątpię, żeby oni coś tajemnego znali. Jedli to na co mieli ochotę (dziadek zawsze powtarzał, że trzeba jeść treściwie a ja nie wiedziałam co to znaczy ). Można umrzeć wcześniej z przyczyn niezależnych od jedzenia. Później też, prawdopodobnie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I jeszcze sam fakt znajomości praw Natury (cy jakichkolwiek) nie oznacza przestrzeganie ich...np. ksiądz czy lekarz nie zawsze stosują się do swoich zaleceń...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I jeszcze sam fakt znajomości praw Natury (cy jakichkolwiek) nie oznacza przestrzeganie ich...np. ksiądz czy lekarz nie zawsze stosują się do swoich zaleceń... Najważniejsza jest pogoda ducha i chęć uczenia się.
|
|
|
|
|
|
|
|
|