Gavroche
|
Wiem co to jest empatia i pomyslalem o tym bizonie. No i co dalej?
Właśnie nic. Empatia w zupełności wystarczy, by odróżnić dobro od zła.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No tyle to ja wiem Ale nie bardzo rozumiem jak to sie ma w kontekscie tego co ja napisalem Zdaje mi sie, ze chciales mi powiedziec cos innego niz ci wyszlo Znaczy sie zabijajacy bizona z glodu indianin dobry a strzelajacy dla przyjemnosci z automatu jest zly? No ale przeciez przed chwila przekonywales, ze nie ma zadnej roznicy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Jest drobna semantyczna różnica i kolosalna moralna. Gdyby stosować powszechnie naturalne "nie czyń drugiemu...", szukanie sztucznych pobudek nie byłoby potrzebne.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No no lepiej na kosciol nie najezdzaj bo zaraz sie tu znajdzie taki optymalny co ci udowodni twoja nieoptymalnosc
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
renia
|
Kościół jest bardzo potrzebny, bo ktoś musi czuwać nad jednolitą wiarą. Praktycznie to wiary są jednolite, bo wierzą w tego samego Boga-Stwórcę. I po co te wszystkie wojny o wiarę?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A nie może być po prostu "nasz"?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No właśnie, że nie może, bo ludzie w zgodzie i pokoju by żyli. A tak się nie zarabia dudków! Ale jak wynaleźli na szczęście broń ABC, to się opamiętali i teraz pokojowo muszą kombinować.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Cwane szympki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Cwane szympki.
Trzecie Bo zwykłe pokojowo nie umio.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wierzę w te przez nich podawane statystyki. Średni wiek życia dla mężczyzn 72 lata a dla kobiet 81. No to u nas w parafii dużo młodsi ludzie umierają... Może tutaj jest jakiś niesprzyjający mikroklimat...
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Bardzo dobry artykuł! Kowalsky ma pamiętać, że mięsem obżerać się nie wolno, a tłuszcz tylko roślinny, albo z rybek, a witaminki i minerały z liści. Bardzo dobre rady dla Kowalsky! A moja homocysteina na DO spadła z 14 do 7. Przy samej suplementacji (przed przejściem na DO) przez kilka miesięcy udało mi się zbić tylko z 18 na 14. I to przy końskich dawkach B6, B9 i B12. Także widać od razu z własnej obserwacji, że Dieta Optymalna lepiej działa niż leki i suplementy. DO więcej może
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czytam książkę o żywieniu psów i pojawiła się informacja, że pies jest w stanie wytworzyć kwas gamma-linolenowy i kwas arachidonowy z linolenowego. Czyli mają tylko jeden NKT, pod warunkiem jego odpowiedniej ilości! U ludzi też tak może być?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Myślę, że u ludzi jest inaczej, tylko nie wiem jak...
|
|
|
|
|
|
|
|