forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-10-02, 10:14:49

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
668101 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 33 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Eidolon
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  ciekawostki
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 344 345 346 347 348 [349] 350 351 352 353 354 ... 1281 Do dou Drukuj
Autor Wtek: ciekawostki  (Przeczytany 4880806 razy)
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41574


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6960 : 2013-06-25, 12:38:34 »

Sok z makuchów w nalewce się gościom spodobałby!  Wink  Laughing
I opium w rosole...
Zapisane
RG
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6961 : 2013-06-25, 12:39:52 »

Sok z makuchów w nalewce się gościom spodobałby!  Wink  Laughing

A co to te makuchy?

Zapisane
administ
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6962 : 2013-06-25, 12:41:24 »

I opium w rosole...


Shocked
Tego nie wiedziałem, że do rosołu ta przyprawa też pasuje!  Wink
Ale próbować nie będę.  Cool
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6963 : 2013-06-25, 12:42:28 »

A co to te makuchy?

To to w czym nasiona maku dojrzewają.  Cool
Można na to też "wytłoki" powiedzieć, ale w wytłokach nie ma już tego czegoś, co się tak niektórym podoba.  Confused
Zapisane
RG
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6964 : 2013-06-25, 12:45:25 »

A co to te makuchy?

To to w czym nasiona maku dojrzewają.  Cool
Można na to też "wytłoki" powiedzieć, ale w wytłokach nie ma już tego czegoś, co się tak niektórym podoba.  Confused

To juz byłaby rozpusta... wystarczy 1:1 miodu lub wyciągu z wiśni do spirytusu... jak komu będzie mało to mogę piwem dodatkowo poczęstować Very Happy
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41574


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6965 : 2013-06-25, 12:46:49 »

I opium w rosole...


Shocked
Tego nie wiedziałem, że do rosołu ta przyprawa też pasuje!  Wink
Ale próbować nie będę.  Cool
I słusznie.
Opiaty fajna sprawa, ale jak co rękę urwie Laughing
Bo dla przyjemności to głupota.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 71906


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6966 : 2013-06-25, 12:47:27 »

A co to te makuchy?

To to w czym nasiona maku dojrzewają.  Cool
Można na to też "wytłoki" powiedzieć, ale w wytłokach nie ma już tego czegoś, co się tak niektórym podoba.  Confused

To juz byłaby rozpusta... wystarczy 1:1 miodu lub wyciągu z wiśni do spirytusu... jak komu będzie mało to mogę piwem dodatkowo poczęstować Very Happy


Czyli zapraszasz? Rolling Eyes Wink
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6967 : 2013-06-25, 12:51:14 »

Wiśnie - tylko z pestką zalewać, nalewka ma wtedy taki, przyjemny, gorzkawy, zdrowy posmak wit. B17.  Very Happy  Wink
Zapisane
RG
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6968 : 2013-06-25, 13:20:03 »

Oczywiście, że zapraszam Smile

Zawsze robiłem pół na pół ale w tym roku zrobię w 100% z wiśni z pestkami Smile Też lubię ten posmak pestek Smile
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25602

pindżar ryskow wyszy


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6969 : 2013-06-25, 13:56:09 »

Wiśnie - tylko z pestką zalewać, nalewka ma wtedy taki, przyjemny, gorzkawy, zdrowy posmak wit. B17.  Very Happy  Wink
Oooo jak z b17 to pyszota, a moze i kwasu liponowego troche by sie znalazlo, to teraz najnowszy prozdrowotno-dietetyczmny hit  Shocked
Zapisane

Work Buy Consume Die
RG
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6970 : 2013-06-25, 14:02:01 »

Wiśnie - tylko z pestką zalewać, nalewka ma wtedy taki, przyjemny, gorzkawy, zdrowy posmak wit. B17.  Very Happy  Wink
Oooo jak z b17 to pyszota, a moze i kwasu liponowego troche by sie znalazlo, to teraz najnowszy prozdrowotno-dietetyczmny hit  Shocked

Ważne aby procenty były i dobrze kopały, reszta to pikuś Very Happy
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6971 : 2013-06-25, 14:06:09 »

Ale to się produkuje samoistnie w zależności od potrzeb i suplementować nie trzeba.
Poziom kwasu liponowego gwałtownie rośnie w organizmie przy zatruciach wszelkimi metalami (chelatacja się to nazywa) oraz przy wzroście utlenionych form wit. C i E.
To właśnie dzięki temu związkowi organizm człowieka redukuje utlenioną wit. C o czym wielu nie wie, bo twierdzi, że "jak utleniony askorbinian, to wydalony askorbinian", ale to tylko taki zabobon propagatorów suplementacji witaminowej.  Very Happy
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25602

pindżar ryskow wyszy


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6972 : 2013-06-25, 14:11:07 »

Ale sens samej suplementacji jest? Bo teraz widze wszyscy wariuja jak niedawno z omega3 albo b17.
Zapisane

Work Buy Consume Die
MariuszM
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6973 : 2013-06-25, 14:19:50 »

Ale to się produkuje samoistnie w zależności od potrzeb i suplementować nie trzeba.
Poziom kwasu liponowego gwałtownie rośnie w organizmie przy zatruciach wszelkimi metalami (chelatacja się to nazywa) oraz przy wzroście utlenionych form wit. C i E.
To właśnie dzięki temu związkowi organizm człowieka redukuje utlenioną wit. C o czym wielu nie wie, bo twierdzi, że "jak utleniony askorbinian, to wydalony askorbinian", ale to tylko taki zabobon propagatorów suplementacji witaminowej.  Very Happy
wiem bo mam. Ile? To nie tajemnica. Umre od ZOiZPZ-zyj pelnia ...Wink
Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6974 : 2013-06-25, 14:23:21 »

p.s wysilek dobrze 'wypala' to badziewie
podpisano Maniek leniwiec z Madagaskaru Laughing
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6975 : 2013-06-25, 14:23:42 »

Ale sens samej suplementacji jest? Bo teraz widze wszyscy wariuja jak niedawno z omega3 albo b17.

Jak są tiole dostarczane w pokarmie na bieżąco, a są, to nie ma żadnego uzasadnienia.  Cool
Do tego pełno tego jako pośredniego stymulatora betaoksydacji i katalizacji zamiany pirogronianu w octan (jakby za mało Mg było), ale to takie tam fachowe, a nawet eksperckie "tajemnice" są.  Wink  Very Happy
Zapisane
krobert
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6976 : 2013-06-25, 18:04:31 »

Cytuj
Nie jest wykluczone, że wprowadzenie technik przechowywania mięsa wieprzowego pochodzi z epoki panowania rzymskiego. Poza tym udowodniono, że Rzymianie bardzo dobrze wiedzieli, jak ważna jest rola słoniny w żywieniu robotników wykonujących ciężkie prace. Według Kodeksu Justyniana nawet legioniści otrzymywali co trzy dni porcję słoniny.

To z unijnego 'Rejestru nazw chronionych' o Lardo di Colonnata Smile
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 71906


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6977 : 2013-06-26, 14:37:24 »

Aby się dowiedzieć, czy "teoria spiskowa" ja nią rzeczywiście, czy tylko tak ją chcą przedstawiać, musi sporo wody w rzece upłynąć...osoby w nią zamieszane muszą być już poza "zasięgiem"... Confused Rolling Eyes

http://konflikty.wp.pl/kat,1020231,title,Nielegalne-adopcje-w-Hiszpanii-jak-dyktatura-gen-Franco-odbierala-matkom-tysiace-dzieci,wid,15764652,wiadomosc.html
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 71906


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6978 : 2013-06-26, 22:27:37 »

No coś takiego?  Shocked ponoć wywary mięsno-kostne są zdrowsze od kostek rosołowych... Shocked Kto by pomyślał... Rolling Eyes Cool

http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1672/1/1/czym-zastapic-kostki-rosolowe-.html
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #6979 : 2013-06-26, 22:30:16 »

Co za czasy, ale robią kołomyję tym biednym ludziom w głowach!  Shocked Confused
Tak nie wolno!  Sad
Zapisane
Strony: 1 ... 344 345 346 347 348 [349] 350 351 352 353 354 ... 1281 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.089 sekund z 20 zapytaniami.