|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I o mnie nic nie wspomnial....
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Formę traci jak nic!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Biedak......chyba musze napisac pare tekstow zeby mial co cytowac
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Węszę ostatnio wokół RNA i ciekawa rzecz na jakość białek organizmu zdaje się mocno wpływać brak ekspozycji na światło naturalne. Zwierzęta żyjące pod ziemią, w głębinach, jaskiniach itp. mają zwykle doskonałe białka nawet w starszym wieku, żyją dłużej, nie chorują i mają mniej potomstwa(czyli lepszej jakości sztuka)niż ich naziemne odpowiedniki... http://kopalniawiedzy.pl/szczur-nagi-golec-Heterocephalus-glaber-starzenie-bialka,6885Czyli powinniśmy żyć w bunkrach...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
No i makaron na zdjęciu, aby obraz sie utrwalił co należy jeść, aby było "zdrowo" i (nie)tuczyło. Ja sądzę, że większy wpływ ma kolor żyrandola w pokoju, w którym się je posiłek.. ponoć najbardziej tyją przy czerwonym...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Koniecznie odizolować barana...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Marek Konopka
Go
|
Przez przypadek dowiedziałem się od znajomego, że w zakładowej stołówce Kopalni Bogdanka serwuje się (podobno "na okrągło") zupy podrobowe... Ciekawe, czy to taki eksperyment ktoś sobie przeprowadza na reprezentatywnej próbce społeczeństwa... czy też może to kwestia przypadku i wynika bardziej z oszczędności... Swoją drogą efekty mogą być ciekawe...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A ja się dowiedziałam, że u nas trudno kupić móżdżek, bo wytworne restauracje go wykupują. Dają go zmiksowany w różne potrawy, głównie w zupy. Poprawia smak i klienci się zajadają nie wiedząc co jedzą.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja się dowiedziałam, że u nas trudno kupić móżdżek, bo wytworne restauracje go wykupują. Dają go zmiksowany w różne potrawy, głównie w zupy. Poprawia smak i klienci się zajadają nie wiedząc co jedzą.
Wiedzą, wiedzą. Ja mam jedną, gdzie podają zupę krem na rosole z wołowiny, cielęcym móżdżkiem i jak się poprosi, dwa żółtka do tego. Zamiast białego pieczywa wrzucam kawałek masła i prawie optymalnie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Chyba pyszna jest? Ja lubię móżdżek...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Chyba pyszna jest? Ja lubię móżdżek... Aksamitna. Raz w miesiącu jem, plusminus Można się uzależnić. Jako przystawkę biorę smażone w głębokim tłuszczu głowonogi; kalmary, ośmiornice, a na drugie stek z boczku z jarzynką. Wszyscy Bogowie zadowoleni, tylko jak tyle źródeł białka wytłumaczyć?!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|