renia
|
Z jego dukania na DD tak wynika...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z jego dukania na DD tak wynika... Moim zdaniem nie odróżnia takich szczegółów. 10 żółtek czy 30 g białka, Dukan czy Dunkan...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ponoc duzo czyta, jak sam o sobie pisze, ale ja odnosze wrazenie wprost przeciwne.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ponoc duzo czyta, jak sam o sobie pisze, ale ja odnosze wrazenie wprost przeciwne.
Wszystkiego dużo. Pracuje, rusza się, je, no i pisze Kurczę, ja też niemało, psiakostka
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Nie no, Dasna, widziałaś moje kruki? Ptak zagiął drut i haczykiem wyciągnął jedzenie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie no, Dasna, widziałaś moje kruki? Ptak zagiął drut i haczykiem wyciągnął jedzenie.
Gdzie masz swoje kruki?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jako chłopiec miałem oswojoną kurę, która chodziła ze mną na ryby i pilnowała robaków Jak który wyłaził ze słoika, to go w dziób! Fajne ptaszysko było, jak się witaliśmy po niewidzeniu, to rozwiązywała sznurówki i dziobała delikatnie po rękach.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
U mnie pełno w okolicy sójek. po prostu zatrzęsienie. Ja miałam oswojona kaczuszkę Tasię, biegała za mną jak pies. I mój pies pozbawił ja życia.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
U mnie pełno w okolicy sójek. po prostu zatrzęsienie. Ja miałam oswojona kaczuszkę Tasię, biegała za mną jak pies. I mój pies pozbawił ja życia. Moja kura też zginęła tragicznie. Może za bardzo ufna się zrobiła i koń jej nie zauważył... Gęsi są też fajne. Mam koleżankę od psów i polowań, która jest sokolnikiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Co za traumatyczne przeżycia z tymi ptakami! Zaraz trauma! Dobra okazja by pochylić się nad zjawiskiem śmierci, jakże powszechnym, a trochę tabu... Nikt celowo kumpli nie zabija, a większość z nich żyje krócej niż my Chyba, że jest się miłośnikiem żółwi czy kaktusów
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Mnie ten rytuał przypomina rytuały zatworników na Rusi. W Peczerskiej Ławrze oglądałam ich zmumifikowane zwłoki.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Straszne... Mnisi żyjący w norach wykopanych w ziemi (pieczarach) w Peczerskiej Ławrze umartwiali się w przeróżny sposób. Zamurowywali się żywcem (zatwornicy), zakopywali do pasa w ziemi i żyli o chlebie i wodzie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Straszne... Mnisi żyjący w norach wykopanych w ziemi (pieczarach) w Peczerskiej Ławrze umartwiali się w przeróżny sposób. Zamurowywali się żywcem (zatwornicy), zakopywali do pasa w ziemi i żyli o chlebie i wodzie. Piekło na ziemi...potem to już tylko mogło być lepiej... przy takich cierpieniach to oczekiwanie na śmierć było sweet dream...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|