Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5154200 razy)
|
|
Ewa
Go
|
A ja ją podziwiam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dla mnie to jest "kosmos"... uważam prawie każdą ingerencję w Naturę za zjawisko ogólnie niekorzystne...
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Ja też nie uznaję ingerencji w Naturę. Podziwiam ją za to, że dzielnie, ze spokojem i godnie znosi ataki i działa.
Wg mnie tacy ludzie [geje, lesbijki, transwestyci itp.] nie czuliby się źle w swojej skórze, gdyby byli życzliwie przyjmowani przez społeczeństwo, gdyby nie musieli się ukrywać ze swoją innością [nawet przed rodzicami]. Skoro jednak czuli się gorsi, musieli zdecydować się na radykalne posunięcia.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Transwestyta to osoba, która się przebiera za przeciwną płeć. Homoseksualista czuje pociąg do swojej płci. Oni nie chcą nic zmieniać. Transseksualista, to osoba, która ma inną płeć ciała, a inną mózgu. Serio uważasz, że Ty byś nie chciała tego zmienić?
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Transwestyta to osoba, która się przebiera za przeciwną płeć. Homoseksualista czuje pociąg do swojej płci. Oni nie chcą nic zmieniać. Transseksualista, to osoba, która ma inną płeć ciała, a inną mózgu. Serio uważasz, że Ty byś nie chciała tego zmienić? Chodzi ci o transseksualizm? Z całą pewnością źle bym się czuła, jak w obcym ciele. I chciałabym to zmienić. Może jednak, gdybym miała akceptację, zrozumienie, gdybym była przyjęta taka jaka jestem, umiałabym reprezentować siebie w tej "dziwnej" skórze?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Transwestyta to osoba, która się przebiera za przeciwną płeć. Homoseksualista czuje pociąg do swojej płci. Oni nie chcą nic zmieniać. Transseksualista, to osoba, która ma inną płeć ciała, a inną mózgu. Serio uważasz, że Ty byś nie chciała tego zmienić? Chodzi ci o transseksualizm? Z całą pewnością źle bym się czuła, jak w obcym ciele. I chciałabym to zmienić. Może jednak, gdybym miała akceptację, zrozumienie, gdybym była przyjęta taka jaka jestem, umiałabym reprezentować siebie w tej "dziwnej" skórze? No. Tylko tu nie chodzi o innych, a o Ciebie. Wyobraź sobie, że masz ciało faceta i że wszyscy to akceptują. Co z tego, że akceptują, jak to ty masz frędzelka, a chcesz mieć słabość miesięczną, bo jesteś k... kobietą!
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Transwestyta to osoba, która się przebiera za przeciwną płeć. Homoseksualista czuje pociąg do swojej płci. Oni nie chcą nic zmieniać. Transseksualista, to osoba, która ma inną płeć ciała, a inną mózgu. Serio uważasz, że Ty byś nie chciała tego zmienić? Chodzi ci o transseksualizm? Z całą pewnością źle bym się czuła, jak w obcym ciele. I chciałabym to zmienić. Może jednak, gdybym miała akceptację, zrozumienie, gdybym była przyjęta taka jaka jestem, umiałabym reprezentować siebie w tej "dziwnej" skórze? No. Tylko tu nie chodzi o innych, a o Ciebie. Wyobraź sobie, że masz ciało faceta i że wszyscy to akceptują. Co z tego, że akceptują, jak to ty masz frędzelka, a chcesz mieć słabość miesięczną, bo jesteś k... kobietą! Zgadza się. Jednak, gdyby od dawna było inne nastawienie społeczne, być może nie czułabym się kobieta w ciele faceta, bo od dawna byłaby uznana i nazwana inna płeć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Transwestyta to osoba, która się przebiera za przeciwną płeć. Homoseksualista czuje pociąg do swojej płci. Oni nie chcą nic zmieniać. Transseksualista, to osoba, która ma inną płeć ciała, a inną mózgu. Serio uważasz, że Ty byś nie chciała tego zmienić? Chodzi ci o transseksualizm? Z całą pewnością źle bym się czuła, jak w obcym ciele. I chciałabym to zmienić. Może jednak, gdybym miała akceptację, zrozumienie, gdybym była przyjęta taka jaka jestem, umiałabym reprezentować siebie w tej "dziwnej" skórze? No. Tylko tu nie chodzi o innych, a o Ciebie. Wyobraź sobie, że masz ciało faceta i że wszyscy to akceptują. Co z tego, że akceptują, jak to ty masz frędzelka, a chcesz mieć słabość miesięczną, bo jesteś k... kobietą! Zgadza się. Jednak, gdyby od dawna było inne nastawienie społeczne, być może nie czułabym się kobieta w ciele faceta, bo od dawna byłaby uznana i nazwana inna płeć. To ciekawa koncepcja...
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
To też powiązane z fizyką kwantową
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba wszystko ze wszystkim jest powiązane...
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
I to właśnie jest fajne. Można sobie gadać gadać, a okazuje się, że wszystko sprowadza się do jednego. I wtedy, jak w tao - wystarczy pomilczeć
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szczególnie na KOCS-u...
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Tu może być problem z milczeniem. A dadzą się wysyłać puste posty? ...ale my nie się nie damy
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiadomo, że stale piszemy o złotych proporcjach, białku, jajach, smalcu i ph...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dlatego trzeba trochę tez o innych rzeczach pogadać, bo ileż można w kółko o proporcji klepać.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Albo o pani Goździkowej poplotkujemy...
|