MariuszM
Go
|
dodam tylko,ze zbieznosc z tekstem jest przypadkowa-taki t(r)ik
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Wroc glukoneogenza to 6moli atp jak mnie pamiec nie myli. Czyli cale 180g glukozy , masa energi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Problem w tym, że to prawda jest. Można zbilansowac dietę wegetariańskie tak, że da się zdrowo żyć. Trzeba tylko zachować kilka zasad racjonalnego żywienia. Błędy z autokorekty.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Przy takim rozmiarze pracy trudno ich uniknąć. Najważniejsze jest zachowanie poprawnej czynności... .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jużem ci wklejał onegdaj o tym.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To było tylko u Kujawach, a teraz jeszcze doszło o Chińczykach - chyba, że też było, to siem zgapiłem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Pozostaje oczywiście ustalić, ile można spożywać białek, by także w średnim wieku utrzymać się w normie. Badacze z Kalifornii sugerują, że zgodnie ze wskazaniami amerykańskich organizacji medycznych może to być około 0,8 gramów białka na kilogram ciała dziennie. I wystarczy." "Wyniki ich najnowszych badań wskazują, że nadmiar zwierzęcych produktów białkowych może u osób w średnim wieku aż czterokrotnie zwiększyć ryzyko śmierci z powodu chorób nowotworowych czy cukrzycy." http://m.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/grzegorz-jasinski/wiadomosci/news,nId,1352022(ściągnięte z DD )
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Na DD białka nie szczędzą?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Uważają, że trzeba jeść sporo białka i węglowodanów a z tłuszczem należy postępować ostrożnie...Najlepsze proporcje według nich to są korytkowe...1:1:1...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...białka trzeba minimum 100g dziennie zjadać...Teresa, dałabyś radę?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
...białka trzeba minimum 100g dziennie zjadać...Teresa, dałabyś radę?
Jakbym miała ze 2,5 metra wysokości... Obecnie nie jestem w stanie
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
To było tylko u Kujawach, a teraz jeszcze doszło o Chińczykach - chyba, że też było, to siem zgapiłem. O dobrze pamiętasz, o Kujawach było. A sam ser jest bardzo bardzo stary. Starszy niż się najstarszym góralom pamięta.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
"Pozostaje oczywiście ustalić, ile można spożywać białek, by także w średnim wieku utrzymać się w normie. Badacze z Kalifornii sugerują, że zgodnie ze wskazaniami amerykańskich organizacji medycznych może to być około 0,8 gramów białka na kilogram ciała dziennie. I wystarczy." "Wyniki ich najnowszych badań wskazują, że nadmiar zwierzęcych produktów białkowych może u osób w średnim wieku aż czterokrotnie zwiększyć ryzyko śmierci z powodu chorób nowotworowych czy cukrzycy." http://m.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/grzegorz-jasinski/wiadomosci/news,nId,1352022(ściągnięte z DD ) Adasko grzesiowi szpileczke wbil i Jasnie Wielmoznemu przy okazji Calkiem slusznie i przytomnie, ale obawam sie, ze on troche za delikatny na ich grubo ciosane poczucie nieprzyzwoitosci
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|