|
renia
|
Uśmiechnąłeś się do owczarka, czy do jego pani...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Uśmiechnąłeś się do owczarka, czy do jego pani... Chciałem się wyszczerzyć do psa, ale nawet na mnie nie zerknął
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Nie ma to jak się samemu przyrządza jedzenie... jak się wie co się je...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
http://natemat.pl/95443,sfermentowane-jedzenie-cie-uzdrowi - no nie! Oni muszą "badać" to co dawno zbadane? Dam kawałek z mojego artykuliku przygotowanego do pewnej gazety, cyt.: "Źródłem minerałów i witamin na Diecie Optymalnej są zalecane, zbilansowane posiłki oraz probiotyczna flora bakteryjna jelit, która jeśli jest prawidłowa, całkowicie eliminuje ewentualne niedobory w pożywieniu witamin, szczególnie z grupy B. Przed ewentualnym nadmiarem witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, szczególnie witaminy A, chroni stosowna obróbka kulinarna." A skąd to wiem? W przeciwieństwie do "naukowców", czytuję podręczniki akademickie, w których dokładnie problem jest opisany, tylko własne wnioski wyciągać... No, ale kasa na badania wtedy przepada...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba więcej Ciebie nie poproszą o artykuł...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A.....ta końcówka już jest bez cudzysłowu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jaka to "flora" jak tam światła nie ma?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale jak się napisze organotrofy - to będzie niezrozumiałe...
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
cyt tak sobie napisał Ale pieprzenie. Każdy kucharz wie, że tłuszcz, którego autor tego tekstu nakazuje się pozbyć jest podstawą tego by mięso było soczyste i smaczne a nie łykowate jak zelówka. Napisał, że baranina zawiera cenne kwasy tłuszczowe, a kwasy tłuszczowe to nic innego jak tłuszcz, którego trzeba się pozbyć z baraniny. No więc w końcu jak jest - jest ten tłuszcz zdrowy czy niezdrowy?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A cukier z przysłowiowego "banana na szybką energię" jest identyczny jak cukier z cukiernicy, tylko mniej rafinowany. Dlatego do niedawna krzepił, a teraz ponoć to trucizna! Ale debilom, co o własne zdrowie nie potrafią dbać, a ten cenny dar powierzają fachowcom wszystko się wmówi, nawet że "białe jest białe", choć latami twierdzono, że czarne... To tylko kwestia czasu i intensywności wdrukowywania informacji w geny.
|
|
|
|
|
|
|
|