Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5153123 razy)
|
Zyon
|
Ogolnie fajne i ciekawe, na YT jest pare filmow tez. No i sam potomek legendarnych Anakitow cos wspominal
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ogolnie fajne i ciekawe, na YT jest pare filmow tez. No i sam potomek legendarnych Anakitow cos wspominal Dla mnie żywa woda jest ważna z praktycznych względów, bo w martwej ryby nie chcą pływać
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Cos w tym wszystkim jest. Ale nauka to betonowanie pozycji, autorytetow, karier i szacunku wsrod swoich padawanow. Takich jak Benveniste jest pelno w kazdej dziedzinie "uczonego trupa mysli" zwanego popularnie nauka i pozostaje miec nadzieje, ze kiedys oni doprowadza do paradygmatu Kuhna
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja tak radykalnie nie skreślam nauki Wystarczy by nie odrzucali tego, czego nie rozumieją w danym momencie i nie politykowali się o tytuły.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie chodzi o odrzucanie, tylko o ustepowanie pola w kwestiach, ktore juz sa nie do obrony. A tytuly to jedna z glownych przyczyn politykowania sie. Kto da przekreslic czesto wielodziesiecioletnia kariere, tytuly, apanaze, nagrody jednym ruchem? Jezeli nawet sa tacy to ich malo bardzo.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ogolnie fajne i ciekawe, na YT jest pare filmow tez. No i sam potomek legendarnych Anakitow cos wspominal Dla mnie żywa woda jest ważna z praktycznych względów, bo w martwej ryby nie chcą pływać Jaka to jest żywa woda, a jaka martwa? Przegotowana to jest martwa? A z butelki? A taka z kranu, co postoi do drugiego dnia, jest martwa? Np. nasz pies nie chce pić wody z miski z poprzedniego dnia...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie chodzi o odrzucanie, tylko o ustepowanie pola w kwestiach, ktore juz sa nie do obrony. A tytuly to jedna z glownych przyczyn politykowania sie. Kto da przekreslic czesto wielodziesiecioletnia kariere, tytuly, apanaze, nagrody jednym ruchem? Jezeli nawet sa tacy to ich malo bardzo.
Ja tu widzę winę systemu. Ekstrawagancja i nowatorstwo powinno być premiowane, a nie piętnowane. To rozwiązuje prawie wszystko U Kuhna jest coś takiego jak ewolucja idei, bardzo zbliżona do schematu ewolucji darwinowskiej. Ta sama ewolucja zastosowana we wspinaczce po szczeblach kariery wiele rozwiązuje... Tak jak ewolucja darwinowska raczej eliminuje dziwadła, a premiuje sprawdzone i ugruntowane schematy, ale od czasu do czasu jakiś mutant ma niewątpliwą przewagę nad resztą i to on jest założycielem nowej linii, tak powinna działać ewolucja idei. Bo w te rewolucje Kuhna nie bardzo wierzę
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ogolnie fajne i ciekawe, na YT jest pare filmow tez. No i sam potomek legendarnych Anakitow cos wspominal Dla mnie żywa woda jest ważna z praktycznych względów, bo w martwej ryby nie chcą pływać Jaka to jest żywa woda, a jaka martwa? Przegotowana to jest martwa? A z butelki? A taka z kranu, co postoi do drugiego dnia, jest martwa? Np. nasz pies nie chce pić wody z miski z poprzedniego dnia... To w takim dużym cudzysłowie (wiu?) Żywa to taka z rozwiniętą biologią, glonami, bakteriami i pierwotniakami... Czasem trzeba założyć zbiornik od zera, bo była w nim choroba na przykład. Wtedy ryby czy krewetki, jak tylko mogą opuszczają zbiornik...z tragiczną konsekwencją... Są specjalne "zaszczepki" mikroorganizmów wodnych, które czynią wodę przyjazną, ale najlepiej po prostu zostawić kranówę na dwa-trzy tygodnie. Co do przegotowanej, kranowej, głębinowej czy źródlanej różne krążą legendy. Albo z rozmrożonego lodu. Nie wiem... A z psami to różnie bywa, jedne piją z bidetu, inne z sedesu, jeszcze inne z miski czy z kałuży uwielbiają.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
o matko, coz za krwiozerce dna, pewnie geny zabojcy jakies
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Kolejne badania wykazały, że podobnie rzecz ma się z genami odpowiedzialnymi za predyspozycje do rozwoju cukrzycy.' Nabawili sie tego jedzac padline,pewnie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ogolnie fajne i ciekawe, na YT jest pare filmow tez. No i sam potomek legendarnych Anakitow cos wspominal Dla mnie żywa woda jest ważna z praktycznych względów, bo w martwej ryby nie chcą pływać Jaka to jest żywa woda, a jaka martwa? Przegotowana to jest martwa? A z butelki? A taka z kranu, co postoi do drugiego dnia, jest martwa? Np. nasz pies nie chce pić wody z miski z poprzedniego dnia... To w takim dużym cudzysłowie (wiu?) Żywa to taka z rozwiniętą biologią, glonami, bakteriami i pierwotniakami... Czasem trzeba założyć zbiornik od zera, bo była w nim choroba na przykład. Wtedy ryby czy krewetki, jak tylko mogą opuszczają zbiornik...z tragiczną konsekwencją... Są specjalne "zaszczepki" mikroorganizmów wodnych, które czynią wodę przyjazną, ale najlepiej po prostu zostawić kranówę na dwa-trzy tygodnie. Co do przegotowanej, kranowej, głębinowej czy źródlanej różne krążą legendy. Albo z rozmrożonego lodu. Nie wiem... A z psami to różnie bywa, jedne piją z bidetu, inne z sedesu, jeszcze inne z miski czy z kałuży uwielbiają. Dzięki. Ale dużo to nie wiesz...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kolejne badania wykazały, że podobnie rzecz ma się z genami odpowiedzialnymi za predyspozycje do rozwoju cukrzycy.' Nabawili sie tego jedzac padline,pewnie Może temu, że to byli homocośtam...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kolejne badania wykazały, że podobnie rzecz ma się z genami odpowiedzialnymi za predyspozycje do rozwoju cukrzycy.' Nabawili sie tego jedzac padline,pewnie Właśnie Najwięcej neandertalskich genów mają podobno Baskowie, a do niedawna w ogóle nie chorowali na raka
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ogolnie fajne i ciekawe, na YT jest pare filmow tez. No i sam potomek legendarnych Anakitow cos wspominal Dla mnie żywa woda jest ważna z praktycznych względów, bo w martwej ryby nie chcą pływać Jaka to jest żywa woda, a jaka martwa? Przegotowana to jest martwa? A z butelki? A taka z kranu, co postoi do drugiego dnia, jest martwa? Np. nasz pies nie chce pić wody z miski z poprzedniego dnia... To w takim dużym cudzysłowie (wiu?) Żywa to taka z rozwiniętą biologią, glonami, bakteriami i pierwotniakami... Czasem trzeba założyć zbiornik od zera, bo była w nim choroba na przykład. Wtedy ryby czy krewetki, jak tylko mogą opuszczają zbiornik...z tragiczną konsekwencją... Są specjalne "zaszczepki" mikroorganizmów wodnych, które czynią wodę przyjazną, ale najlepiej po prostu zostawić kranówę na dwa-trzy tygodnie. Co do przegotowanej, kranowej, głębinowej czy źródlanej różne krążą legendy. Albo z rozmrożonego lodu. Nie wiem... A z psami to różnie bywa, jedne piją z bidetu, inne z sedesu, jeszcze inne z miski czy z kałuży uwielbiają. Dzięki. Ale dużo to nie wiesz... Tak jak amerykańscy naukowcy
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ogolnie fajne i ciekawe, na YT jest pare filmow tez. No i sam potomek legendarnych Anakitow cos wspominal Dla mnie żywa woda jest ważna z praktycznych względów, bo w martwej ryby nie chcą pływać Jaka to jest żywa woda, a jaka martwa? Przegotowana to jest martwa? A z butelki? A taka z kranu, co postoi do drugiego dnia, jest martwa? Np. nasz pies nie chce pić wody z miski z poprzedniego dnia... To w takim dużym cudzysłowie (wiu?) Żywa to taka z rozwiniętą biologią, glonami, bakteriami i pierwotniakami... Czasem trzeba założyć zbiornik od zera, bo była w nim choroba na przykład. Wtedy ryby czy krewetki, jak tylko mogą opuszczają zbiornik...z tragiczną konsekwencją... Są specjalne "zaszczepki" mikroorganizmów wodnych, które czynią wodę przyjazną, ale najlepiej po prostu zostawić kranówę na dwa-trzy tygodnie. Co do przegotowanej, kranowej, głębinowej czy źródlanej różne krążą legendy. Albo z rozmrożonego lodu. Nie wiem... A z psami to różnie bywa, jedne piją z bidetu, inne z sedesu, jeszcze inne z miski czy z kałuży uwielbiają. Dzięki. Ale dużo to nie wiesz... Ja wiem, ze woda jest mokra
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ogolnie fajne i ciekawe, na YT jest pare filmow tez. No i sam potomek legendarnych Anakitow cos wspominal Dla mnie żywa woda jest ważna z praktycznych względów, bo w martwej ryby nie chcą pływać Jaka to jest żywa woda, a jaka martwa? Przegotowana to jest martwa? A z butelki? A taka z kranu, co postoi do drugiego dnia, jest martwa? Np. nasz pies nie chce pić wody z miski z poprzedniego dnia... To w takim dużym cudzysłowie (wiu?) Żywa to taka z rozwiniętą biologią, glonami, bakteriami i pierwotniakami... Czasem trzeba założyć zbiornik od zera, bo była w nim choroba na przykład. Wtedy ryby czy krewetki, jak tylko mogą opuszczają zbiornik...z tragiczną konsekwencją... Są specjalne "zaszczepki" mikroorganizmów wodnych, które czynią wodę przyjazną, ale najlepiej po prostu zostawić kranówę na dwa-trzy tygodnie. Co do przegotowanej, kranowej, głębinowej czy źródlanej różne krążą legendy. Albo z rozmrożonego lodu. Nie wiem... A z psami to różnie bywa, jedne piją z bidetu, inne z sedesu, jeszcze inne z miski czy z kałuży uwielbiają. Dzięki. Ale dużo to nie wiesz... Tak jak amerykańscy naukowcy czyli "środki na dalsze badania są konieczne"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ogolnie fajne i ciekawe, na YT jest pare filmow tez. No i sam potomek legendarnych Anakitow cos wspominal Dla mnie żywa woda jest ważna z praktycznych względów, bo w martwej ryby nie chcą pływać Jaka to jest żywa woda, a jaka martwa? Przegotowana to jest martwa? A z butelki? A taka z kranu, co postoi do drugiego dnia, jest martwa? Np. nasz pies nie chce pić wody z miski z poprzedniego dnia... To w takim dużym cudzysłowie (wiu?) Żywa to taka z rozwiniętą biologią, glonami, bakteriami i pierwotniakami... Czasem trzeba założyć zbiornik od zera, bo była w nim choroba na przykład. Wtedy ryby czy krewetki, jak tylko mogą opuszczają zbiornik...z tragiczną konsekwencją... Są specjalne "zaszczepki" mikroorganizmów wodnych, które czynią wodę przyjazną, ale najlepiej po prostu zostawić kranówę na dwa-trzy tygodnie. Co do przegotowanej, kranowej, głębinowej czy źródlanej różne krążą legendy. Albo z rozmrożonego lodu. Nie wiem... A z psami to różnie bywa, jedne piją z bidetu, inne z sedesu, jeszcze inne z miski czy z kałuży uwielbiają. Dzięki. Ale dużo to nie wiesz... Ja wiem, ze woda jest mokra ...to ja jeszcze wiem, że może być głęboka i można się utopić...
|
|
|
|
|
|
|
|
|