Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5188812 razy)
|
Gavroche
|
Ogolnie fajne i ciekawe, na YT jest pare filmow tez. No i sam potomek legendarnych Anakitow cos wspominal Dla mnie żywa woda jest ważna z praktycznych względów, bo w martwej ryby nie chcą pływać Jaka to jest żywa woda, a jaka martwa? Przegotowana to jest martwa? A z butelki? A taka z kranu, co postoi do drugiego dnia, jest martwa? Np. nasz pies nie chce pić wody z miski z poprzedniego dnia... To w takim dużym cudzysłowie (wiu?) Żywa to taka z rozwiniętą biologią, glonami, bakteriami i pierwotniakami... Czasem trzeba założyć zbiornik od zera, bo była w nim choroba na przykład. Wtedy ryby czy krewetki, jak tylko mogą opuszczają zbiornik...z tragiczną konsekwencją... Są specjalne "zaszczepki" mikroorganizmów wodnych, które czynią wodę przyjazną, ale najlepiej po prostu zostawić kranówę na dwa-trzy tygodnie. Co do przegotowanej, kranowej, głębinowej czy źródlanej różne krążą legendy. Albo z rozmrożonego lodu. Nie wiem... A z psami to różnie bywa, jedne piją z bidetu, inne z sedesu, jeszcze inne z miski czy z kałuży uwielbiają. Dzięki. Ale dużo to nie wiesz... Ja wiem, ze woda jest mokra ...to ja jeszcze wiem, że może być głęboka i można się utopić... To naprawdę mało wiecie... Z wody można zrobić dom czy hotel, pokroić wodą blachę, rozpalić ogień czy zabić zwierzę... Pewnie wiele, wiele innych rzeczy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Hehe a ten przyglup i becwal Izaak Newton to w ogole odjechal, bo twierdzil, ze zyjemy we wnetrzu ziemi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
Hehe a ten przyglup i becwal Izaak Newton to w ogole odjechal, bo twierdzil, ze zyjemy we wnetrzu ziemi Nie lubisz Angoli? Darwin, teraz Newton... Ja bym jednak był ostrożniejszy w wyzwiskach, bądź co bądź ludzi sporego formatu. Trzebaby mieć bardziej imponujący wkład od krytykowanego, by nazywać go bęcwałem Ja cenię Newtona za jego prawo stygnięcia, a Darwin zrobił logiczny ordnung w bezkręgowcach morskich... Dosyć wszechstronni ludzie, raczej nie przygłupy, bo jeśli oni byli bala-bala, to co mówić o nas...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Hehe a ten przyglup i becwal Izaak Newton to w ogole odjechal, bo twierdzil, ze zyjemy we wnetrzu ziemi Nie lubisz Angoli? Darwin, teraz Newton... Ja bym jednak był ostrożniejszy w wyzwiskach, bądź co bądź ludzi sporego formatu. Trzebaby mieć bardziej imponujący wkład od krytykowanego, by nazywać go bęcwałem Ja cenię Newtona za jego prawo stygnięcia, a Darwin zrobił logiczny ordnung w bezkręgowcach morskich... Dosyć wszechstronni ludzie, raczej nie przygłupy, bo jeśli oni byli bala-bala, to co mówić o nas... Widze, ze nie zalapales ironii To bylo do tego co napisales o plaskiej i pustej ziemi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Hehe a ten przyglup i becwal Izaak Newton to w ogole odjechal, bo twierdzil, ze zyjemy we wnetrzu ziemi Nie lubisz Angoli? Darwin, teraz Newton... Ja bym jednak był ostrożniejszy w wyzwiskach, bądź co bądź ludzi sporego formatu. Trzebaby mieć bardziej imponujący wkład od krytykowanego, by nazywać go bęcwałem Ja cenię Newtona za jego prawo stygnięcia, a Darwin zrobił logiczny ordnung w bezkręgowcach morskich... Dosyć wszechstronni ludzie, raczej nie przygłupy, bo jeśli oni byli bala-bala, to co mówić o nas... Widze, ze nie zalapales ironii To bylo do tego co napisales o plaskiej i pustej ziemi Jaka to ironia, skoro Newton był faktycznie zwolennikiem teorii pustej ziemi? Tak samo jak Darwin rozumiał dosłownie walkę o byt. Czy to oznacza, że skoro się mylili w jakimś punkcie, to wszystko jest do bani, czy skoro inne ich teorie się sprawdziły, to pusta ziemia musi być prawdziwa? Takie wszystko albo nic?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Fakt. Mnie to dwutygodniowe umieranie Kolbego z głodu nie przekonuje... Chyba, że wcześniej był skrajnie niedożywiony, no i go dobili fenolem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ty miesiąc nie jadłeś, to powinieneś być podwójnie święty...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ty miesiąc nie jadłeś, to powinieneś być podwójnie święty... Ale nic mu nie obcięli to się nie liczy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ty miesiąc nie jadłeś, to powinieneś być podwójnie święty... Ta babka też: http://kobieta.wp.pl/gid,15746925,img,15746955,kat,132006,title,Kobieta-nic-nie-jadla-przez-47-dni,galeriazdjecie.htmlAle z własnej woli, startując z dobrej kondycji i mogąc przerwać w każdej chwili, to inaczej chyba...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mam jeszcze wszystko, co zwyczajowo i beztrosko można wyciąć...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Mam jeszcze wszystko, co zwyczajowo i beztrosko można wyciąć... Czyli materiał na świętego jest.
|
|
|
|
|
|
|
|
|