Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5152948 razy)
|
Zyon
|
Nie potrzeba zmieniać obowiązującego paradygmatu, tylko dołączyć nowe fakty. Tak jest w bardzo wielu dziedzinach. Ty jednak musisz mieć czarno-biały świat, dlatego mówisz o obalaniu. Wystarczy koryto odtłuścić i dodać węgli lub dotłuścić je i obciąć cukier, mamy wtedy podstawową zasadę Kwaśniewskiego, bez rozrywania koszul i rzucania się pod konie. A czas przejścia dostosuje stopniowo dziedziny zależne od ludzkiego zdrowia, medycynę i politykę. Wybacz ale duby smalone bredzisz. Jezeli ludzie beda zdrowi to wiele galezi przemyslu ucierpi, poczytanajac od farmacji, rynek suplementow, rehabilitacje, protetyke, stomatologie po specjalizacje medyczne, kliniki onkologiczne etc. Jezeli twierdzisz, ze ktos na to pozwoli w imie jakiegos tam koegzystowania na zasadzie "dolaczenia nowych faktow" to chyba jestes jeszcze wiekszym idealista niz ja ale na pewno bardziej naiwnym Bzzzznzzz is bzzzznzzzzz, to taki bozek od pedzenia bimbru tak sie nauczyl pewien indianin z noweli Jacka Londona, i warto to zapamietac Oczywiście, że pozwoli, bo staczamy się ze zdrowiem w takim tempie, że niebawem nie będzie komu czerpać tych profitów, o których piszesz Uroczy idealizm
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Nie potrzeba zmieniać obowiązującego paradygmatu, tylko dołączyć nowe fakty. Tak jest w bardzo wielu dziedzinach. Ty jednak musisz mieć czarno-biały świat, dlatego mówisz o obalaniu. Wystarczy koryto odtłuścić i dodać węgli lub dotłuścić je i obciąć cukier, mamy wtedy podstawową zasadę Kwaśniewskiego, bez rozrywania koszul i rzucania się pod konie. A czas przejścia dostosuje stopniowo dziedziny zależne od ludzkiego zdrowia, medycynę i politykę. Wybacz ale duby smalone bredzisz. Jezeli ludzie beda zdrowi to wiele galezi przemyslu ucierpi, poczytanajac od farmacji, rynek suplementow, rehabilitacje, protetyke, stomatologie po specjalizacje medyczne, kliniki onkologiczne etc. Jezeli twierdzisz, ze ktos na to pozwoli w imie jakiegos tam koegzystowania na zasadzie "dolaczenia nowych faktow" to chyba jestes jeszcze wiekszym idealista niz ja ale na pewno bardziej naiwnym Bzzzznzzz is bzzzznzzzzz, to taki bozek od pedzenia bimbru tak sie nauczyl pewien indianin z noweli Jacka Londona, i warto to zapamietac Oczywiście, że pozwoli, bo staczamy się ze zdrowiem w takim tempie, że niebawem nie będzie komu czerpać tych profitów, o których piszesz Uroczy idealizm Nic nie poradzę, mam biologicznie zryty beret, a tu działa klasyczne prawo samoregulacji populacyjnej Obrazowo: Stomatolog żyje z leczenia zębów stałych (mleczne wylecą, a kłapaczka nie przynosi dochodów ). Jeśli zęby stałe będą się zbyt szybko psuć i będzie zachodzić konieczność ich ekstrakcji, szybciej niż tempo spłaty kredytów na gabinet, zawód stomatologa wygaśnie stopniowo (zakładamy, że propaganda społeczna na kosztowne leczenie mleczaków u dzieci oraz wymiana sztuczności w ustach co roku, jest mniej opłacalna niż leczenie stałych zębów ). Dlatego w interesie stomatologów jest wymuszenie na tyle złego stanu zębów u pacjentów, by się utrzymać, ale równocześnie na tyle dobrego, by się utrzymywać
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie potrzeba zmieniać obowiązującego paradygmatu, tylko dołączyć nowe fakty. Tak jest w bardzo wielu dziedzinach. Ty jednak musisz mieć czarno-biały świat, dlatego mówisz o obalaniu. Wystarczy koryto odtłuścić i dodać węgli lub dotłuścić je i obciąć cukier, mamy wtedy podstawową zasadę Kwaśniewskiego, bez rozrywania koszul i rzucania się pod konie. A czas przejścia dostosuje stopniowo dziedziny zależne od ludzkiego zdrowia, medycynę i politykę. Wybacz ale duby smalone bredzisz. Jezeli ludzie beda zdrowi to wiele galezi przemyslu ucierpi, poczytanajac od farmacji, rynek suplementow, rehabilitacje, protetyke, stomatologie po specjalizacje medyczne, kliniki onkologiczne etc. Jezeli twierdzisz, ze ktos na to pozwoli w imie jakiegos tam koegzystowania na zasadzie "dolaczenia nowych faktow" to chyba jestes jeszcze wiekszym idealista niz ja ale na pewno bardziej naiwnym Bzzzznzzz is bzzzznzzzzz, to taki bozek od pedzenia bimbru tak sie nauczyl pewien indianin z noweli Jacka Londona, i warto to zapamietac Oczywiście, że pozwoli, bo staczamy się ze zdrowiem w takim tempie, że niebawem nie będzie komu czerpać tych profitów, o których piszesz Uroczy idealizm Nic nie poradzę, mam biologicznie zryty beret, a tu działa klasyczne prawo samoregulacji populacyjnej Obrazowo: Stomatolog żyje z leczenia zębów stałych (mleczne wylecą, a kłapaczka nie przynosi dochodów ). Jeśli zęby stałe będą się zbyt szybko psuć i będzie zachodzić konieczność ich ekstrakcji, szybciej niż tempo spłaty kredytów na gabinet, zawód stomatologa wygaśnie stopniowo (zakładamy, że propaganda społeczna na kosztowne leczenie mleczaków u dzieci oraz wymiana sztuczności w ustach co roku, jest mniej opłacalna niż leczenie stałych zębów ). Dlatego w interesie stomatologów jest wymuszenie na tyle złego stanu zębów u pacjentów, by się utrzymać, ale równocześnie na tyle dobrego, by się utrzymywać "Zryty beret biologicznie". Ogólnie rzecz biorąc, ... nie widzę przeciwwskazań. A ten "ktoś", który w końcu "na to pozwoli"(bardzo to tajemniczo brzmi ) nie był, nie jest i nie będzie jednostką. Choć niestety, w trybie niewolniczym, wielu tak wmówiono i nie jest to żadna osobista wycieczka, lecz ... no właśnie rodaku, lecz się sam.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak też robimy. I to jakże roztropnie, bo zanim choróbsko przyjszło
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A wiesz Ty. Do leczenia nadal bezwzględnie najlepsze jest DO. O!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A wiesz Ty. Do leczenia nadal bezwzględnie najlepsze jest DO. O! Będę pamiętał, jak mnie jaka cholera weźmie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie potrzeba zmieniać obowiązującego paradygmatu, tylko dołączyć nowe fakty. Tak jest w bardzo wielu dziedzinach. Ty jednak musisz mieć czarno-biały świat, dlatego mówisz o obalaniu. Wystarczy koryto odtłuścić i dodać węgli lub dotłuścić je i obciąć cukier, mamy wtedy podstawową zasadę Kwaśniewskiego, bez rozrywania koszul i rzucania się pod konie. A czas przejścia dostosuje stopniowo dziedziny zależne od ludzkiego zdrowia, medycynę i politykę. Wybacz ale duby smalone bredzisz. Jezeli ludzie beda zdrowi to wiele galezi przemyslu ucierpi, poczytanajac od farmacji, rynek suplementow, rehabilitacje, protetyke, stomatologie po specjalizacje medyczne, kliniki onkologiczne etc. Jezeli twierdzisz, ze ktos na to pozwoli w imie jakiegos tam koegzystowania na zasadzie "dolaczenia nowych faktow" to chyba jestes jeszcze wiekszym idealista niz ja ale na pewno bardziej naiwnym Bzzzznzzz is bzzzznzzzzz, to taki bozek od pedzenia bimbru tak sie nauczyl pewien indianin z noweli Jacka Londona, i warto to zapamietac Oczywiście, że pozwoli, bo staczamy się ze zdrowiem w takim tempie, że niebawem nie będzie komu czerpać tych profitów, o których piszesz Uroczy idealizm Nic nie poradzę, mam biologicznie zryty beret, a tu działa klasyczne prawo samoregulacji populacyjnej Obrazowo: Stomatolog żyje z leczenia zębów stałych (mleczne wylecą, a kłapaczka nie przynosi dochodów ). Jeśli zęby stałe będą się zbyt szybko psuć i będzie zachodzić konieczność ich ekstrakcji, szybciej niż tempo spłaty kredytów na gabinet, zawód stomatologa wygaśnie stopniowo (zakładamy, że propaganda społeczna na kosztowne leczenie mleczaków u dzieci oraz wymiana sztuczności w ustach co roku, jest mniej opłacalna niż leczenie stałych zębów ). Dlatego w interesie stomatologów jest wymuszenie na tyle złego stanu zębów u pacjentów, by się utrzymać, ale równocześnie na tyle dobrego, by się utrzymywać Dzisiaj niedziela, wiec mozna sie pomodlic do poboznych bajek...ja wole te o czerwonym kapturku albo elektrycznych owcach
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Dot. ... A wiesz Ty. Takie leczenie można z powodzeniem zastosować u tych, których "zryty beret" powinien już leczyć się do końca ich życia. I nie jest to osobista wycieczka, ale próba przedyskutowania zagadnienia- co dla "zrytych" jest dobrem, a co złem. Na początek chociażby w odniesieniu do niektórych sentencji.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dot. ... A wiesz Ty. Takie leczenie można z powodzeniem zastosować u tych, których "zryty beret" powinien już leczyć się do końca ich życia. I nie jest to osobista wycieczka, ale próba przedyskutowania zagadnienia- co dla "zrytych" jest dobrem, a co złem. Na początek chociażby w odniesieniu do niektórych sentencji. Uwaga trudne. Każda cząsteczka na Świecie odróżnia dobro od zła. Dobro to jest optimum energetyczne, a zło, wszystko inne Za szeroko się rozkraczyłem?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak długo i jak szeroko tak się da?
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Gospodarkę się pobudza poprzez obniżkę podatków, wolność gospodarczą i jednakowe prawo dla wszystkich uczestników rynku. Przypomnę, że u schyłku potęgi antycznego Rzymu ludzie porzucali swoją własną ziemię, gdyż nie potrafili z jej uprawy się utrzymać, tak wysokie były podatki!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Od razu widać, że nie masz udziałów giełdowych w marketach...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Niczego mi nie brakuje, a najbardziej pryszczę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No nie mam za bardzo mozliwości, gdzie się wygadać, a tu mi wolno, bo wolność jest. Forum jest tez dla mnie wspaniałym buforem na tematy Diety Optymalnej, bo nikogo to w moim otoczeniu nie interesuje, a tu "hulaj dusza..." +1
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|