Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5152486 razy)
|
Blackend
|
Wiadomo Tak sobie myślę, że to była fantastyczna dieta, w czasach kiedy chuda ryba, chudy twaróg i mleko były śmiesznie tanie w Polsce, bo chyba dotowane czy cuś... Na dzień dzisiejszy, to nadal fantastyczna dieta dla większości społeczeństwa. Powinna być łatwa do wprowadzenia ponieważ ludziska mają wryte, że tłuszcz jest szkodliwy i pogląd ten jest nadal lansowany przez środowiska medyczno-dietetyczne. Należy tylko edukować ludzi jakich produktów należy unikać. Np. bardzo często słyszę, że parówki są dobre bo chude i bez tłuszczu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiadomo Tak sobie myślę, że to była fantastyczna dieta, w czasach kiedy chuda ryba, chudy twaróg i mleko były śmiesznie tanie w Polsce, bo chyba dotowane czy cuś... Na dzień dzisiejszy, to nadal fantastyczna dieta dla większości społeczeństwa. Powinna być łatwa do wprowadzenia ponieważ ludziska mają wryte, że tłuszcz jest szkodliwy i pogląd ten jest nadal lansowany przez środowiska medyczno-dietetyczne. Należy tylko edukować ludzi jakich produktów należy unikać. Np. bardzo często słyszę, że parówki są dobre bo chude i bez tłuszczu. Owszem. Wg mnie najważniejsze jest wywalenie z głów "zdrowotności" warzyw i owoców. Dieta wysokowęglowodanowa ma być wysokowęglowodanowa, z dobrym białkiem, i co jest tak samo ważne, jak węglowodany na DO, z odrobiną tłuszczu.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Chlebuś cienko posmarowany masełkiem i z chudą szyneczką lub polędwicą, (w międzyczasie chudy sernik do kawy) na obiad spageti z sosem pomidorowym, wieczorem pierogi leniwe z chudym serem i gra muzyka - proste jak...i o wiele łatwiejsze niż męczenie się z ŻO. W ogóle gdyby tak zalecić większości Optymalnych zdrowe jedzenie chlebka, to byli by o wiele, wiele szczęśliwsi ponieważ nareszcie jedliby to do czego od lat nawykli, a jednocześnie nadal mogli by się tytułować Optymalnymi i przynależeć do grupy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chlebuś cienko posmarowany masełkiem i z chudą szyneczką lub polędwicą, (w międzyczasie chudy sernik do kawy) na obiad spageti z sosem pomidorowym, wieczorem pierogi leniwe z chudym serem i gra muzyka - proste jak...i o wiele łatwiejsze niż męczenie się z ŻO. W ogóle gdyby tak zalecić większości Optymalnych zdrowe jedzenie chlebka, to byli by o wiele, wiele szczęśliwsi ponieważ nareszcie jedliby to do czego od lat nawykli, a jednocześnie nadal mogli by się tytułować Optymalnymi i przynależeć do grupy. Ba!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dziś przyłapano mnie na permanentnym zajadaniu masła na stołówce, wiedziałem, trza było wziąć śmietankę... podpisano Pan Masełko
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Dziś przyłapano mnie na permanentnym zajadaniu masła na stołówce, wiedziałem, trza było wziąć śmietankę... podpisano Pan Masełko Jakbyś żarł cukier z cukiernicy nikt by się nie czepiał. O!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Brak podstawowej wiedzy, wnioski wynikające z obserwacji! Kcal nie jest równa Kcal, bo różna jest jej "wartość" przy wprowadzaniu jej z cholesterolem, a inna na przykład z cukrem z cukiernicy, czy olejem, czy alkoholem. Przypominam, że czym wyższa zawartość cholesterolu w produkcie, tym wyższa jego wartość biologiczna.
A reszta jest uzależniona wyłącznie od proporcji między GSO. Jaka proporcja - takie skutki. Należy do tego jeść, a nie żreć. I na tym polega nieznany lub niezrozumiały przez znaczącą większość zajmujących się dietetyką geniusz Kwaśniewskiego.
O toto.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Brak podstawowej wiedzy, wnioski wynikające z obserwacji! Kcal nie jest równa Kcal, bo różna jest jej "wartość" przy wprowadzaniu jej z cholesterolem, a inna na przykład z cukrem z cukiernicy, czy olejem, czy alkoholem. Przypominam, że czym wyższa zawartość cholesterolu w produkcie, tym wyższa jego wartość biologiczna.
A reszta jest uzależniona wyłącznie od proporcji między GSO. Jaka proporcja - takie skutki. Należy do tego jeść, a nie żreć. I na tym polega nieznany lub niezrozumiały przez znaczącą większość zajmujących się dietetyką geniusz Kwaśniewskiego.
O toto. O toto jest pokłosie ostatniej Konferencji, na której byłem. Należy do tego jeść, a nie żreć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Odchudzanie nie jest zdrowe
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To zależy gdzie jest przyczyna, a gdzie skutek i jakie jest rozpoznanie, użyję medycznego terminu, jednostki chorobowej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To zależy gdzie jest przyczyna, a gdzie skutek i jakie jest rozpoznanie, użyję medycznego terminu, jednostki chorobowej. "To zależy" pasuje do każdej sytuacji, spryciarzu
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Spryciarzu. A kto piał gdy mumu dwa kilogramy poszły w siną dal, co! Teraz to już ze cztery. To mały procent, tamten miał koło 50% zrzucić i na bank nie na wysokotłuszczówce W Meksyku?!
|
|
|
|
|
|
|
|
|