forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-16, 06:14:48

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669489 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  ciekawostki
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 582 583 584 585 586 [587] 588 589 590 591 592 ... 1282 Do dou Drukuj
Autor Wtek: ciekawostki  (Przeczytany 5152497 razy)
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57136


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11720 : 2014-05-25, 09:49:55 »

Wiadomo Cool
Tak sobie myślę, że to była fantastyczna dieta, w czasach kiedy chuda ryba, chudy twaróg i mleko były śmiesznie tanie w Polsce, bo chyba dotowane czy cuś... Very Happy

Na dzień dzisiejszy, to nadal fantastyczna dieta dla większości społeczeństwa. Powinna być łatwa do wprowadzenia ponieważ ludziska mają wryte, że tłuszcz jest szkodliwy i pogląd ten jest nadal lansowany przez środowiska medyczno-dietetyczne. Należy tylko edukować ludzi jakich produktów należy unikać. Np. bardzo często słyszę, że parówki są dobre bo chude i bez tłuszczu.  Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11721 : 2014-05-25, 11:36:52 »

Cytuj
Na uzyskanie kilograma masy ryb hodowlanych trzeba zużyć około 1 kg paszy. W przypadku kurcząt mięsnych jest to dwa kilo, w przypadku wieprzowiny trzy, a wołowiny nawet 7 kg karmy.
http://www.national-geographic.pl/artykuly/pokaz/glod-na-swiecie-jak-rozwiazac-ten-problem/
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11722 : 2014-05-25, 12:06:56 »

Wiadomo Cool
Tak sobie myślę, że to była fantastyczna dieta, w czasach kiedy chuda ryba, chudy twaróg i mleko były śmiesznie tanie w Polsce, bo chyba dotowane czy cuś... Very Happy

Na dzień dzisiejszy, to nadal fantastyczna dieta dla większości społeczeństwa. Powinna być łatwa do wprowadzenia ponieważ ludziska mają wryte, że tłuszcz jest szkodliwy i pogląd ten jest nadal lansowany przez środowiska medyczno-dietetyczne. Należy tylko edukować ludzi jakich produktów należy unikać. Np. bardzo często słyszę, że parówki są dobre bo chude i bez tłuszczu.  Laughing
Owszem.
Wg mnie najważniejsze jest wywalenie z głów "zdrowotności" warzyw i owoców.
Dieta wysokowęglowodanowa ma być wysokowęglowodanowa, z dobrym białkiem, i co jest tak samo ważne, jak węglowodany na DO, z odrobiną tłuszczu. Very Happy
Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57136


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11723 : 2014-05-25, 21:01:41 »

Chlebuś cienko posmarowany masełkiem i z chudą szyneczką lub polędwicą, (w międzyczasie chudy sernik do kawy) na obiad spageti z sosem pomidorowym, wieczorem pierogi leniwe z chudym serem i gra muzyka - proste jak...i o wiele łatwiejsze niż męczenie się z ŻO.
W ogóle gdyby tak zalecić większości Optymalnych zdrowe jedzenie chlebka, to byli by o wiele, wiele szczęśliwsi ponieważ nareszcie jedliby to do czego od lat nawykli, a jednocześnie nadal mogli by się tytułować Optymalnymi i przynależeć do grupy.  Cool
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11724 : 2014-05-25, 21:05:44 »

Chlebuś cienko posmarowany masełkiem i z chudą szyneczką lub polędwicą, (w międzyczasie chudy sernik do kawy) na obiad spageti z sosem pomidorowym, wieczorem pierogi leniwe z chudym serem i gra muzyka - proste jak...i o wiele łatwiejsze niż męczenie się z ŻO.
W ogóle gdyby tak zalecić większości Optymalnych zdrowe jedzenie chlebka, to byli by o wiele, wiele szczęśliwsi ponieważ nareszcie jedliby to do czego od lat nawykli, a jednocześnie nadal mogli by się tytułować Optymalnymi i przynależeć do grupy.  Cool
Ba!
Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11725 : 2014-05-25, 23:34:10 »

Dziś przyłapano mnie na permanentnym zajadaniu masła na stołówce, wiedziałem, trza było wziąć śmietankę... Laughing
podpisano
Pan Masełko Wink 
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72190


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11726 : 2014-05-25, 23:35:23 »

Zapisane

Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25641

pindżar ryskow wyszy


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11727 : 2014-05-26, 12:17:45 »

Zapisane

Work Buy Consume Die
Radzio
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11728 : 2014-05-26, 12:20:45 »

Dziś przyłapano mnie na permanentnym zajadaniu masła na stołówce, wiedziałem, trza było wziąć śmietankę... Laughing
podpisano
Pan Masełko Wink 

Jakbyś żarł cukier z cukiernicy nikt by się nie czepiał. O! Very Happy Razz Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11729 : 2014-05-26, 12:23:15 »

Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11730 : 2014-05-26, 13:29:18 »

Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57136


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11731 : 2014-05-26, 13:30:48 »

No a co z akcyzą?  Shocked  Laughing
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11732 : 2014-05-26, 15:16:32 »

Brak podstawowej wiedzy, wnioski wynikające z obserwacji!
Kcal nie jest równa Kcal, bo różna jest jej "wartość" przy wprowadzaniu jej z cholesterolem, a inna na przykład z cukrem z cukiernicy, czy olejem, czy alkoholem.
Przypominam, że czym wyższa zawartość cholesterolu w produkcie, tym wyższa jego wartość biologiczna.

A reszta jest uzależniona wyłącznie od proporcji między GSO. Jaka proporcja - takie skutki.
Należy do tego jeść, a nie żreć.
I na tym polega nieznany lub niezrozumiały przez znaczącą większość zajmujących się dietetyką geniusz Kwaśniewskiego.

O toto. Very Happy
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25641

pindżar ryskow wyszy


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11733 : 2014-05-27, 06:55:27 »

Zapisane

Work Buy Consume Die
Radzio
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11734 : 2014-05-27, 07:00:33 »

Brak podstawowej wiedzy, wnioski wynikające z obserwacji!
Kcal nie jest równa Kcal, bo różna jest jej "wartość" przy wprowadzaniu jej z cholesterolem, a inna na przykład z cukrem z cukiernicy, czy olejem, czy alkoholem.
Przypominam, że czym wyższa zawartość cholesterolu w produkcie, tym wyższa jego wartość biologiczna.

A reszta jest uzależniona wyłącznie od proporcji między GSO. Jaka proporcja - takie skutki.
Należy do tego jeść, a nie żreć.
I na tym polega nieznany lub niezrozumiały przez znaczącą większość zajmujących się dietetyką geniusz Kwaśniewskiego.

O toto. Very Happy

O toto jest pokłosie ostatniej Konferencji, na której byłem. Very Happy
Cytuj
Należy do tego jeść, a nie żreć.
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11735 : 2014-05-27, 07:06:05 »

Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11736 : 2014-05-27, 07:23:33 »

To zależy gdzie jest przyczyna, a gdzie skutek i jakie jest rozpoznanie, użyję medycznego terminu, jednostki chorobowej. Shocked
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11737 : 2014-05-27, 07:27:19 »

To zależy gdzie jest przyczyna, a gdzie skutek i jakie jest rozpoznanie, użyję medycznego terminu, jednostki chorobowej. Shocked
"To zależy" pasuje do każdej sytuacji, spryciarzu Very Happy
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11738 : 2014-05-27, 07:30:03 »

Spryciarzu. Shocked
A kto piał gdy mumu dwa kilogramy poszły w siną dal, co! Laughing Laughing
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41592


Odp: ciekawostki
« Odpowiedz #11739 : 2014-05-27, 07:36:38 »

Spryciarzu. Shocked
A kto piał gdy mumu dwa kilogramy poszły w siną dal, co! Laughing Laughing
Teraz to już ze cztery.
To mały procent, tamten miał koło 50% zrzucić i na bank nie na wysokotłuszczówce Very Happy
W Meksyku?!
Zapisane
Strony: 1 ... 582 583 584 585 586 [587] 588 589 590 591 592 ... 1282 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.078 sekund z 20 zapytaniami.