Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5152499 razy)
|
administ
Go
|
Najważniejsze, że Unia chce wszystkim dogodzić!
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A z czym się to je? Mniej więcej, jak Ci tata zakazał chleba ze smalcem i oranżady, ukuto teorię, która miała łączyć mechanikę kwantową z fizyką klasyczną. Taka teoria wszystkiego, która w zależności od tego co robi prawica i czy lewica o tym wie, pięknie wszystko łączyła i tłumaczyła lub dzieliła i gmatwała. Za rok się okaże pono, co i jak, bo już wiedzą jakiego eksperymenta na tę okoliczność zafasować
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Och, moej ulubione slowa... albo trzeba pomyśleć o zmianie paradygmatu. Pan Kuhn sie klania, ale na szczescie to nie medycyna, obejdzie sie bez wiekszych konsekwencji
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Och, moej ulubione slowa... albo trzeba pomyśleć o zmianie paradygmatu. Pan Kuhn sie klania, ale na szczescie to nie medycyna, obejdzie sie bez wiekszych konsekwencji Na razie mamy czas, ale jestem bardzo ciekaw nowej ewentualnej teorii wyjaśniającej brakującą masę Wszechświata. Bardzo lubię teorie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tak, wiem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Tak, wiem Pewnie Wszystkie procesy i mechanizmy nimi rządzące to są teorie, czasem zgrabniej, czasem mniej zgrabnie pasujące o obserwowalnej rzeczywistości. To rozróżnienie czyni podział na wiedzę i wiarę, ale to tylko umowa, bo wszystko to teorie, dżentelmeńskie umowy między rozmówcami posiadającymi podobny stopień inteligencji, podobnie postrzegającymi otoczenie (bo rzeczywistość to też teoria ) i wywodzącymi się z podobnego kręgu kulturowego.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|