Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5152252 razy)
|
Blackend
|
Fajne, a jak opanują dowolne kolory w różnych konfiguracjach np. barwy narodowe, to będzie sukces handlowy murowany.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
"Imich mówił, że "nigdy nie przypuszczał, że będzie tak stary". Jako przyczynę swej długowieczności wskazał to, że nigdy nie miał dzieci, a także zdrowo się odżywiał i nie pił alkoholu." No, proszę "manie" dzieci skraca życie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"Imich mówił, że "nigdy nie przypuszczał, że będzie tak stary". Jako przyczynę swej długowieczności wskazał to, że nigdy nie miał dzieci, a także zdrowo się odżywiał i nie pił alkoholu." No, proszę "manie" dzieci skraca życie. To wiadomo nie od dziś Ale nie manie, tylko manie określonej liczby, kilkoro. Czytałem kiedyś badania, ale nie mogę ich znaleźć w necie, że niemanie dzieci, lub manie w okolicach dziesięciorga, przedłuża życie i zwiększa poziom odczuwanego szczęścia
|
|
|
|
|
|
|
Jazzman
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zostala im jeszcze jedna brazowa rzecz do wykorzystania Jestem przekonany, ze rzeszom celebrytow tylko wystarczy dac znac i jeszcze beda za to slono placic Ostatnio czytalem ze Beckhamowie smaruja sobie twarze odchodami slowika zeby zapewnic sobie wieczna mlodosc Tluszcz brunatny, ale ile go mamy? Cos tam na karku podobno zostalo i tyle..
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Zostala im jeszcze jedna brazowa rzecz do wykorzystania Jestem przekonany, ze rzeszom celebrytow tylko wystarczy dac znac i jeszcze beda za to slono placic Ostatnio czytalem ze Beckhamowie smaruja sobie twarze odchodami slowika zeby zapewnic sobie wieczna mlodosc Tluszcz brunatny, ale ile go mamy? Cos tam na karku podobno zostalo i tyle.. http://czasopisma.viamedica.pl/eoizpm/article/download/25963/20773
|
|
|
|
|
|
|
Jazzman
Go
|
BAT u noworodków umożliwia wytwarzanie dużych ilości ciepła i zapewnia utrzymanie stałej temperatury wewnętrznej ciała. W mojej rodzinie, jak dziecku zimno, to bierze je na ręce dziadek. Człowiek-kaloryfer Latem potrzebny jest koc termiczny, jak chce wziąć małe na ręce
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Puszki tez zbieralem Ale powinni jeszcze dodac plakaty muzyczne z Dziennika Ludowego, Razem, Wybrzeza, sobotniego Świata Młodych Poza tym zbieralem i (nawet do tej pory jeszcze mam )wycinki z czwartkowego (zielonego) Swiata Mlodych z serii "Swiat na czterech kolkach" z samochodami oraz serii "Poznajemy Samochody Świata" z Technika Młodego, oraz kwadraciki z samochodami z ostatniej strony tygodnika Motor
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Puszki tez zbieralem Ale powinni jeszcze dodac plakaty muzyczne z Dziennika Ludowego, Razem, Wybrzeza, sobotniego Świata Młodych Poza tym zbieralem i (nawet do tej pory jeszcze mam )wycinki z czwartkowego (zielonego) Swiata Mlodych z serii "Swiat na czterech kolkach" z samochodami oraz serii "Poznajemy Samochody Świata" z Technika Młodego, oraz kwadraciki z samochodami z ostatniej strony tygodnika Motor Ja zbierałem pocztówki dźwiękowe, tylko niepowycinane, miałem gramofon Bambino 4 z '72, który nieźle je odtwarzał na 45 obrotów Miałem jakieś kawałki Afric Simone i Amandy Lear... Gdzieś to się rozeszło przy kolejnych przeprowadzkach No i komiksy Teraz jak patrzę na ceny pierwszych numerów Kapitana Żbika, Kajtka i Koka czy Tytusów...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Moje dzieciństwo, aż się rozmarzyłem.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Puszki tez zbieralem Ale powinni jeszcze dodac plakaty muzyczne z Dziennika Ludowego, Razem, Wybrzeza, sobotniego Świata Młodych Poza tym zbieralem i (nawet do tej pory jeszcze mam )wycinki z czwartkowego (zielonego) Swiata Mlodych z serii "Swiat na czterech kolkach" z samochodami oraz serii "Poznajemy Samochody Świata" z Technika Młodego, oraz kwadraciki z samochodami z ostatniej strony tygodnika Motor Ja zbierałem pocztówki dźwiękowe, tylko niepowycinane, miałem gramofon Bambino 4 z '72, który nieźle je odtwarzał na 45 obrotów Miałem jakieś kawałki Afric Simone i Amandy Lear... Gdzieś to się rozeszło przy kolejnych przeprowadzkach No i komiksy Teraz jak patrzę na ceny pierwszych numerów Kapitana Żbika, Kajtka i Koka czy Tytusów... ~ Ja jestem typem tzw "chomika" i nic nie wyrzucam i nie gubie, choc ja to nazywam raczej sentymentalizmem, posiadam wszystkie pocztkowki dzwiekowe (boneyM bylo najwiecej ) i komiksy. Ciagle posiadam cale roczniki roznych pism typu Bajtek, Non Stop, Gambler, Secret Service, Top Secrret i takie tam. Komixy oczywiscie tez. Lubie czasami sie zatopic w lekturze i choc chwile poczuc sie w tamtych czasach. Z kazdym przedmiotem jest zwiazane jakies wspomnienie, chwila...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No ja przeciwnie, nie przywiązuję się do rzeczy, może z paroma wyjątkami. Stosy komiksów w pewnym momencie po prostu wyniosłem pod śmietnik. Kolekcję akwariów, terrariów i innych cudnych pojemników ze szkła, ta samo Panie, gdzie to trzymać?!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tam gdzie lezy i jesc nie wola.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
...Ciagle posiadam... Jeśli przewieziesz te posiadanie przez czwarty wymiar to masz szansę na majątek.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie rozpatruje tego w kategoriach majatkowych, pewnie i tak bym sie nie pozbyl A zatrzymanego czasu nikt mi nie jest w stanie podarowac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|