|
|
administ
Go
|
Skandal! W bazie danych nie mają sekty bractwa "opty"-malnych!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W zdrowym ciele zdrowy duch (nie cielę )...
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
I kolejny babol Tłuszcze roślinne będące źródłem witaminy E, ze względu na zawarte w nich NNKT, nie mogą być zastąpione przez inne składniki pożywienia gdyż ustrój człowieka nie może syntetyzować kwasów tłuszczowych o tej budowie. Aktywne omegi 3 to EPA,DHA,DPA a ALA to badziew jest
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I kolejny babol Tłuszcze roślinne będące źródłem witaminy E, ze względu na zawarte w nich NNKT, nie mogą być zastąpione przez inne składniki pożywienia gdyż ustrój człowieka nie może syntetyzować kwasów tłuszczowych o tej budowie. Aktywne omegi 3 to EPA,DHA,DPA a ALA to badziew jest To mi zupełnie nie przeszkadza pochrupać prażonych migdałów
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
właściwość łatwego przechodzenia w cukry i odwrotnie A jest jakaś trudność? Bo ja nie widzę. Głównie wątroba to robi, a nerki sporadycznie.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
właściwość łatwego przechodzenia w cukry i odwrotnie A jest jakaś trudność? Bo ja nie widzę. A nie ma? Bo może i $ leży na ulicy, ale Adenozyno-5'-trifosforan już chyba nie. A jak mawia wieli człowiek :"„organizm nie powinien robić nic ponad to, co robić musi; mądrością jest postępować z nim tak, aby musiał robić możliwie mało” No,ale wykład będzie jak znalazł w temacie trudności vs łatwości
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
In silco udowodniono,że owszem i yes yes yes.Ale....... te geny, ach te geny
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Cukier (jeśli go brakuje w diecie) z tłuszczu się produkuje tylko w fazie anabolicznej cyklu trójkarboksylowego, dlatego Dr Kwaśniewski w swej nieskończonej mądrości zaleca na przykład śliwki w czekoladzie na noc, a dlaczego, to można sobie dośpiewać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak ma się wywrócić z powodu hipoglikemii za dnia, to wyprodukuje w nocy na zapas, nie licząc kosztów. No chyba, że rzut insuliny dobije. Dlatego tylko wątroba i nerki mają do tego geny, a nie każda komórka organizmu, to po pierwsze, po drugie blokada genu przejścia aktywnego octanu w pirogronian, z obejściem przez fosfoenolopirogronian, występuje dopiero od pierścienic wzwyż i jest to uzależnione bezpośrednio z ewolucyjnym rozwojem CUN.
|
|
|
|
|
|
|
|