Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
to proste, snilo ci sie, ze dzwigasz 500kilo w martwym ciagu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
to proste, snilo ci sie, ze dzwigasz 500kilo w martwym ciagu
Dr Zyon, ale przed tym się nie wzdrygam.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja też, sporadycznie i nieregularnie. Tzn. wtedy doświadczam, kiedy się obudzę w trakcie, a jak nie, to nie rejestruję chyba? Poza tym Bóg jeden wie, co robimy jak zasypiamy i podczas snu
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja też, sporadycznie i nieregularnie. Tzn. wtedy doświadczam, kiedy się obudzę w trakcie, a jak nie, to nie rejestruję chyba? Poza tym Bóg jeden wie, co robimy jak zasypiamy i podczas snu Ja doświadczam w fotelu. Zaczynam drzemać i ......spadam. Budzę się i zasypiam i spadam. A tak, na tapczanie to przykładam głowę do poduszki i ...po chwili...niebyt.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Krásné. Ten chlap má talent. Skutečný umělec.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Krásné. Ten chlap má talent. Skutečný umělec. Vyborne!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bulwy pochrzynu gotuje się, smaży lub piecze. W Afryce Zachodniej bulwy wchodzą zwykle w skład potrawy o dźwięcznej nazwie "fufu". Przed spożyciem bulw wielu gatunków pochrzynu konieczne jest jednak ich wcześniejsze wygotowanie albo moczenie w wodzie. Robi się to w celu pozbycia się zawartych w nich takich toksycznych alkaloidów, jak dioskoryna. Skład odżywczy tych bulw zbliżony jest swą zawartością do dobrze znanego nam ziemniaka. Jest w nich zatem około 28% skrobi, a także nieco witamin A i C (około 5 mg/ 100 g) oraz wapń, żelazo i potas. Sto gramów masy korzeniowej dostarcza około 105 kalorii, co równa się 452 dżuli. A teraz kiedy wiemy już co nie co o oferowanych w sklepach yamsach, zachęcam do kupienia kilku korzeni, obrania ich, ugotowania i podaniu do stołu w zastępstwie naszych poczciwych ziemniaków. Na pewno wzbudzą szczere zainteresowanie biesiadników. http://www.gazetagazeta.com/artman/publish/printer_29947.shtml
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ciekawa pasza!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Krásné. Ten chlap má talent. Skutečný umělec. Vyborne! Waticku na paticku...
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
|