Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5185770 razy)
|
Gavroche
|
Czyli nie ma kreatywnego myślenia. Jest to puste słowo. Tak jak brązowy cukier jest zdrowy Taki przykład, pojedynek szermierczy czy starcie wręcz na najwyższym poziomie, trwa kilka, maksymalnie kilkanaście sekund. Gdzie tu czas na myślenie? Pełen automat, szermierze są szkoleni, by nie opadała im powieka na widok zbliżającego się obiektu do gałki ocznej, pokonanie tego instynktownego odruchu jest konieczne by widzieć wszystko przy takich prędkościach. Jak to mówią: po deszczu każdy wilk śmierdzi mokrym psem
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Czyli nie ma kreatywnego myślenia. Jest to puste słowo. Tak jak brązowy cukier jest zdrowy Taki przykład, pojedynek szermierczy czy starcie wręcz na najwyższym poziomie, trwa kilka, maksymalnie kilkanaście sekund. Gdzie tu czas na myślenie? Pełen automat, szermierze są szkoleni, by nie opadała im powieka na widok zbliżającego się obiektu do gałki ocznej, pokonanie tego instynktownego odruchu jest konieczne by widzieć wszystko przy takich prędkościach. Jak to mówią: po deszczu każdy wilk śmierdzi mokrym psem To sport. Akcja- reakcja. Mrugnięcie. A sztuka? A improwizacja? A tworzenie nowych prądów?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ament.
...idźcie ofiary do domu...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czyli nie ma kreatywnego myślenia. Jest to puste słowo. Tak jak brązowy cukier jest zdrowy Taki przykład, pojedynek szermierczy czy starcie wręcz na najwyższym poziomie, trwa kilka, maksymalnie kilkanaście sekund. Gdzie tu czas na myślenie? Pełen automat, szermierze są szkoleni, by nie opadała im powieka na widok zbliżającego się obiektu do gałki ocznej, pokonanie tego instynktownego odruchu jest konieczne by widzieć wszystko przy takich prędkościach. Jak to mówią: po deszczu każdy wilk śmierdzi mokrym psem To sport. Akcja- reakcja. Mrugnięcie. A sztuka? A improwizacja? A tworzenie nowych prądów? Aaaaa, na sztuce to ja się nie wyznaję, z nizin jestem
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Czyli nie ma kreatywnego myślenia. Jest to puste słowo. Tak jak brązowy cukier jest zdrowy Taki przykład, pojedynek szermierczy czy starcie wręcz na najwyższym poziomie, trwa kilka, maksymalnie kilkanaście sekund. Gdzie tu czas na myślenie? Pełen automat, szermierze są szkoleni, by nie opadała im powieka na widok zbliżającego się obiektu do gałki ocznej, pokonanie tego instynktownego odruchu jest konieczne by widzieć wszystko przy takich prędkościach. Jak to mówią: po deszczu każdy wilk śmierdzi mokrym psem To sport. Akcja- reakcja. Mrugnięcie. A sztuka? A improwizacja? A tworzenie nowych prądów? Aaaaa, na sztuce to ja się nie wyznaję, z nizin jestem To kreatywność jest. I łamie schematy, i prowadzi na nowe szlaki, tory, wymyka się spod kontroli. I często jest napiętnowana.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dlatego "dyrektor kreatywny" to stanowisko obsadzane najczęściej głąbami bez polotu?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dlatego "dyrektor kreatywny" to stanowisko obsadzane najczęściej głąbami bez polotu?
Stanowisko determinuje schematy. Kreatywność to stan a nie posada.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ament.
...idźcie ofiary do domu...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj, z radia dowiedziałam się ważną sprawę, że powinniśmy jeść dużo jabłek, gdyż zawierają one, między innymi kolagen, który ujędrnia skórę...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj, z radia dowiedziałam się ważną sprawę, że powinniśmy jeść dużo jabłek, gdyż zawierają one, między innymi kolagen, który ujędrnia skórę... A ja też w radio słyszalem, że prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Robisz tak...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj, z radia dowiedziałam się ważną sprawę, że powinniśmy jeść dużo jabłek, gdyż zawierają one, między innymi kolagen, który ujędrnia skórę... Jabłka ? Kolagen? Coś chyba przeoczyłam?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Robisz tak... Skąd!? Wolę miodek
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj, z radia dowiedziałam się ważną sprawę, że powinniśmy jeść dużo jabłek, gdyż zawierają one, między innymi kolagen, który ujędrnia skórę... Jabłka ? Kolagen? Coś chyba przeoczyłam? Pewnie im się z pektyną potegociło... To tacy fachowcy od czytania etykiet z galaretek
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|