Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5185157 razy)
|
administ
Go
|
Oj spędza im sen z powiek ten internet, jak to zaryglować tzn. zaregulować oczywiście. No bo jak młodzież tak może sobie bezkarnie odwiedzać strony internetowe o życiu? Sumienie i żal decyzyjnym dziadygom nie pozwala!
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
A u nas w domu jest odwrotnie, nie ma ograniczeń co do nowinek technologicznych, ale dziewczyny są bardzo oszczędne w szeroko rozumianym "chciejstwie".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A w Polsce kolejki po iP6, ale dopiero od 9 października...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czytając jakieś babskie pismo, natknąłem się na informację o silnym hormonie, zwanym białkiem stymulującym acylowanie (Acylation Stimulating Protein, ASP), który bardzo dobrze radzi sobie z magazynowaniem tłuszczu bez konieczności angażowania w to insuliny. ASP jest aktywowany przez chylomikrony, nośniki tłuszczu we krwi po posiłku. Oznaczałoby to, że za każdym razem, po spożyciu tłuszczu, nawet z wykluczeniem białka i węglowodanów, istnieje możliwość jego odkładania w organizmie. Co na to nasza nadworna korba z biochemii, Anaś?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A gówno prawda u zdrowej metabolicznie osoby i tyle. Na korytkowym syndromie metabolicznym - jak najbardziej. Uzasadnienie zajęłoby mi z pół godziny pisania, dlatego więcej nic nie napiszę. Jakby, co to: "młody Kwaśniewski mówi, że u zdrowej osoby to nie funkcjonuje, a tylko u wiecznie głodnych grubasów".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A, karwa, napiszę do redakcji..!
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Uzasadnienie zajęłoby mi z pół godziny pisania, dlatego więcej nic nie napiszę.
Mnie też się nie chce jakoś rozpisywać, ale, o ile dobrze pamiętam, to w "kulturyście optymalnym" Mariusza można znaleźć obalenie tego.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czytając jakieś babskie pismo, natknąłem się na informację o silnym hormonie, zwanym białkiem stymulującym acylowanie (Acylation Stimulating Protein, ASP), który bardzo dobrze radzi sobie z magazynowaniem tłuszczu bez konieczności angażowania w to insuliny. ASP jest aktywowany przez chylomikrony, nośniki tłuszczu we krwi po posiłku. Oznaczałoby to, że za każdym razem, po spożyciu tłuszczu, nawet z wykluczeniem białka i węglowodanów, istnieje możliwość jego odkładania w organizmie. Brad Pilon w swojej ksiazce z kolei parokrotnie wspomina o bialku rozprzegajacym UCP3 i ekspresji genu UCP3, ktory latwo mozna zmusic do 5 krotnie wiekszej ekspresji.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czytając jakieś babskie pismo, natknąłem się na informację o silnym hormonie, zwanym białkiem stymulującym acylowanie (Acylation Stimulating Protein, ASP), który bardzo dobrze radzi sobie z magazynowaniem tłuszczu bez konieczności angażowania w to insuliny. ASP jest aktywowany przez chylomikrony, nośniki tłuszczu we krwi po posiłku. Oznaczałoby to, że za każdym razem, po spożyciu tłuszczu, nawet z wykluczeniem białka i węglowodanów, istnieje możliwość jego odkładania w organizmie. Brad Pilon w swojej ksiazce z kolei parokrotnie wspomina o bialku rozprzegajacym UCP3 i ekspresji genu UCP3, ktory latwo mozna zmusic do 5 krotnie wiekszej ekspresji. Niech zgadnę: za pomocą kawele z masele?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czytając jakieś babskie pismo, natknąłem się na informację o silnym hormonie, zwanym białkiem stymulującym acylowanie (Acylation Stimulating Protein, ASP), który bardzo dobrze radzi sobie z magazynowaniem tłuszczu bez konieczności angażowania w to insuliny. ASP jest aktywowany przez chylomikrony, nośniki tłuszczu we krwi po posiłku. Oznaczałoby to, że za każdym razem, po spożyciu tłuszczu, nawet z wykluczeniem białka i węglowodanów, istnieje możliwość jego odkładania w organizmie. Brad Pilon w swojej ksiazce z kolei parokrotnie wspomina o bialku rozprzegajacym UCP3 i ekspresji genu UCP3, ktory latwo mozna zmusic do 5 krotnie wiekszej ekspresji. Niech zgadnę: za pomocą kawele z masele? Po co zgadywac, ksiazka Pilona jest o IF
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Czytając jakieś babskie pismo, natknąłem się na informację o silnym hormonie, zwanym białkiem stymulującym acylowanie (Acylation Stimulating Protein, ASP), który bardzo dobrze radzi sobie z magazynowaniem tłuszczu bez konieczności angażowania w to insuliny. ASP jest aktywowany przez chylomikrony, nośniki tłuszczu we krwi po posiłku. Oznaczałoby to, że za każdym razem, po spożyciu tłuszczu, nawet z wykluczeniem białka i węglowodanów, istnieje możliwość jego odkładania w organizmie. Brad Pilon w swojej ksiazce z kolei parokrotnie wspomina o bialku rozprzegajacym UCP3 i ekspresji genu UCP3, ktory latwo mozna zmusic do 5 krotnie wiekszej ekspresji. Niech zgadnę: za pomocą kawele z masele? Po co zgadywac, ksiazka Pilona jest o IF Przeceniany ten IF jest mocno Ale niewykluczone, że tak jest, bo przecież metabolizm się dostosowuje do bardzo różnych sytuacji... Tylko czy 5 krotne zwiększenie aktywności jakiegoś genu wymuszone daną sytuacją, przekłada się na takie super efekty, jak chcą nam wmówić autorzy i zwolennicy swoich teorii? Ja na przykład czytałem przed chwilą czytałem, że najlepsza dieta to chude mięso z warzywami, bo daje największy TEF (termiczny efekt posiłku)... Ale czy naprawdę chudnięcie na takiej diecie to zasługa TEF?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ksiazka Pilona nie jest w ogole o diecie, on zreszta co chwile podkresla bezsensownosc "diet", "rezimow" etc jak i ich wplyw na cokolwiek. To raczej przystepnie napisane studium na temat wlasciwosci postu poparte conajmniej setka przytoczonych badan i jego doswiadczeniem z pracy w branzy suplemenciarskiej. W kazdym razie opisuje rozne sytuacje, jak probowal roznych sposobow i jakie w efekfie wypracowal koncowe ustalenia. Podpiera to swoja osoba, sylwetka etc. Na koniec nawet pisze cos takiego, ze kazda dieta z ujemnym bilansem musi sie skonczyc utrata wagi ale on mowi, zeby odrozniac utrate wagi od utaty tluszczu i utraty miesni, bo to roznica. W kazdym razie ksiazka na 2 posiedzenia na kiblu, 150 stron. @ a kawele z maselel oczywiscie, to ekspresja wszelkich dobrych genow co zaswiadczam osobiscie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|