Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5151190 razy)
|
renia
|
Ale jego przecież fachowcy prowadzą...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Przybyło ciała narodu, więc jest jak najbardziej fachowo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No i wygląda na zadowolonego, a przede wszystkim nigdzie nie nawraca na jedyną słuszna dietę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A tego to już nie wiesz...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
podac ip ,czy co.tam potrzeba .... sprawdzimy czy dasz rade przejac kompa? IP zawsze mile widziane. Jak będę miał wolną chwilę i mi się przypomnisz, to Cię chętnie obmacam z każdej strony. I jeszcze jedna uwaga, abyśmy się dobrze zrozumieli. Nie bez powodu wytłuściłem "mój XP ma się dobrze". Do tego się odniosłem. Sam brak programu antywirusowego, to nieistotny drobiazg, gdy Windows i powiązane oprogramowanie nie jest na bieżąco aktualizowane (łatane). I nie ma powodu, by komputer osobisty nie miał się dobrze przy nieuprawnionym dostępie z zewnątrz. W gospodarce monetarno-rynkowej każda taka "nabyta" maszyna to dodatkowy pieniądz dla "intruza". Uszkadzanie komputera kowalskiego nie daje nic i nie ma najmniejszego sensu (chyba, że to Twój "wróg z reala" i chcesz mu dopiec - wyrządzić szkodę ). O wiele sensowniejsze jest zaprzęgnięcie kompa kowalskiego do pracy dla nas. Programu antywirusowego można zaś nie mieć, gdy jest się ogarniętym, bo taki "czysty" antywirus bazuje jedynie na liście znanych (odkrytych) szkodników i na szablonowych sposobach infekcji środowiska systemu, na które został "wyczulony". Rzetelna prawda. Zniewolone, tyrają jak kastrowane kopytne. Różnica jest taka, że kopytne formatuje się tylko raz- na przykład.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zniewolone som Polacy w korpo(racja)ch O! Niedostępne wyżyny- ... na szczęście. Nie dot. jednak ... nawet "wytłuszczonych XP".
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wszędzie widać black-end...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czytam o florze (biocie, jak się teraz mówi) jelitowej. Wszystko w miarę jasne, tylko tak mi się nasuwa, a nie mogę znaleźć. Ile te bakterie produkują kalorii dostępnych dla nas? Wie ktoś, chociaż rząd wielkości, 500-1000kcal?
Coś jest: Biorąc pod uwagę wszystkie wytworzone przez bakterie krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, bakterie te dostarczają nam dziennie aż 540 kcal. Krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe skutecznie pobudzają motorykę jelit. http://www.endoskopia.net.pl/pl/florajelitowa.php
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Co to za szyderstwa zanizajace poziom forum? Gdzie Tomasz i co on na to?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Kubeł pomyj jeszcze wyleję: Tłuszcz mleczny jest w diecie człowieka najłatwiej trawionym tłuszczem zwierzęcym. Stwierdzono, że w jego skład wchodzi ponad 400 kwasów tłuszczowych róż- niących się między sobą nie tylko strukturalnie, ale również właściwościami biolo- gicznymi i żywieniowymi [5, 14]. http://www.pttz.org/zyw/wyd/czas/2012,%205(84)/135_144_Rutkowska.pdfJako miłośnik kawy z masłem powinieneś wiedzieć, że w tłuszczu mlecznym są te same prozdrowotne SCFA, które produkują bakterie w jelicie, tylko, że te są produkowane endogenne w wymieniu. I jeszcze: Żywienie krów jest najważniejszym czynnikiem pozagenetycznym wpływającym na ilość, skład oraz jakość produkowanego mleka [23, 24]. A jak u krów, to i u ludzi, drogie mamy
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Co to za szyderstwa zanizajace poziom forum? Gdzie Tomasz i co on na to? O! Abo lansik, abo Całuśnemu mojemu rurka mięknie. Na Jego szczęście są "nowi" z nowinami w ręku, wszystko mu usztywnią- elegancko. O!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kubeł pomyj jeszcze wyleję: Tłuszcz mleczny jest w diecie człowieka najłatwiej trawionym tłuszczem zwierzęcym. Stwierdzono, że w jego skład wchodzi ponad 400 kwasów tłuszczowych róż- niących się między sobą nie tylko strukturalnie, ale również właściwościami biolo- gicznymi i żywieniowymi [5, 14]. http://www.pttz.org/zyw/wyd/czas/2012,%205(84)/135_144_Rutkowska.pdfJako miłośnik kawy z masłem powinieneś wiedzieć, że w tłuszczu mlecznym są te same prozdrowotne SCFA, które produkują bakterie w jelicie, tylko, że te są produkowane endogenne w wymieniu. a ty myslisz, ze dlaczego ja pije kawele z masele, dla smaku?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
zofijeczka
Go
|
|