Autor
|
Wtek: ciekawostki (Przeczytany 5184196 razy)
|
Dasna
Go
|
Niewiele wiem o brytyjskich zwyczajach szczepieniowych Jedna kumpela z Polski, przeciwniczka wczesnych szczepień, mówiła kiedyś, że idzie się dogadać. Tym bardziej, że tam dzieciaki bezustannie zasmarkane chodzą Czy idzie się dogadać ? Nie wiem. Wiem, że Pszczoła nieźle została skłuta w/g programu. Na raz w oba udka.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Niewiele wiem o brytyjskich zwyczajach szczepieniowych Jedna kumpela z Polski, przeciwniczka wczesnych szczepień, mówiła kiedyś, że idzie się dogadać. Tym bardziej, że tam dzieciaki bezustannie zasmarkane chodzą Czy idzie się dogadać ? Nie wiem. Wiem, że Pszczoła nieźle została skłuta w/g programu. Na raz w oba udka. To już od rodziców zależy i pewno trochę od lekarza. Poza tym niektórym szczepienia zdają się nie robić krzywdy, choć trudno ocenić, bo nie ma z czym porównać
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tutaj, to kobiety maja władzę! Najstarsza matrona ma w domu władzę absolutną – nad wszystkimi innymi kobietami oraz oczywiście nad mężczyznami. Zarządza gospodarstwem, pieniędzmi i dobrami materialnymi, a pod koniec swoich dni przekazuje pałeczkę młodszej osobie, płci żeńskiej oczywiście. Jakby tego było mało, kobiety Mosuo mogą praktykować wolne związki nawet z kilkoma mężczyznami na raz. Po ukończeniu 13-tego roku życia, każdej dziewczynie zostaje przydzielony specjalny pokój, do którego może zapraszać swoich adoratorów. Chłopcy zakradają się po zmierzchu, by z samego rana wrócić do domu swojej matki. Gdy stają się dojrzałymi mężczyznami, przychodzą już oficjalnie, ale reszta gry się nie zmienia. Ta praktyka, to tak zwane „małżeństwo przechodnie” – związek bez zobowiązań, zawierany z miłości i wzajemnego pożądania, który może zostać w każdej chwili zerwany lub równie dobrze przetrwać całe życie. Co w takim razie dzieje się dziećmi, gdy mężczyzna i kobieta nie mieszkają w jednym gospodarstwie? Dzieci zawsze przynależą do domu rodzinnego swojej matki. Rodzą się tam, dorastają, pracują i niezależnie od płci, pozostają przez całe życie. Wielokrotnie zdarza się, że nie znają swojego ojca, a nawet jeśli tak, to uczestniczy on tylko w najważniejszych momentach jego życia. http://www.paczkiwpodrozy.pl/chiny/jezioro-lugu-hu-mosuo/Co ciekawe w słowniku Mosuo nie ma słów: wojna, agresja, gwałt...
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
"...Wiecie po co w coli ten kwas? Żeby powstrzymać odruch wymiotny spowodowany zatrważającą ilością cukru, zawartego w coli. Jedna szklanka to około 10 łyżeczek. Wyobrażacie sobie łyżka, za łyżką, zjeść 10 łyżek cukru? Ja też nie. A mimo to, bez problemu wypijamy szkalnkę coli. Czasem i dwie (20 łyżek cukru!). To oczywiście nie koniec interesujących składników. Jak czytamy na przepisy-dla-dzieci: Kofeina zawarta w Coca-Coli, przy częstym spożyciu może powodować wzrost ciśnienia krwi, poprzez swój wpływ na ośrodkowy układ nerwowy oraz sercowo-naczyniowy. U dzieci połączenie sporej dawki cukru z kofeiną manifestować może bezsennością, problemem z koncentracją oraz nadpobudliwością, niemożnością uczenia się. Do tego dochodzi jeszcze karmel amoniakalno–siarczynowy, który może prowadzić do problemów żołądkowych i jelitowych, a także nadpobudliwości ruchowej..." <strong>Więcej</strong> - http://www.blogojciec.pl/dzieci/smierc-zamknieta-w-puszce/ .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A dawniej była jeszcze kokaina
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A dawniej była jeszcze kokaina Hera, koka, hasz, LSD ta zabawa po nocach się śni, LSD, hera, koka i hasz podziel się z kolegami czym masz...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No i rock and roll, bo jak to tak bez muzyki, gdy Andzia z kolegami przyszła.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
co to jest 10 plaskich lyzeczek cukru
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Uderzeniowo na raz, nierozsądnie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
co to jest 10 plaskich lyzeczek cukru Zależy jakich, 50-100 g cukru, do porządnej ilości żółtek i twarogu z masłem w sam raz.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|